zaterdag 22 november 2008

It was 45 years ago today

Op het moment dat ik dit plaats is het op de minuut af 45 jaar geleden dat John F. Kennedy werd neergeschoten. Door 'the magic bullet'? Door twee kogels? Door een tweede schutter op 'the grassy knoll'? Door Lee Harvey Oswald? We zullen het wel nooit weten. Feit is wel dat er een luchtje zit aan wat er op Dealy Plaza gebeurde op 22 november 1963.

Deze foto is genomen tussen het eerste en het tweede schot. Aangezien de tweede kogel van voren kwam, staat er theoretisch een schutter in de bosjes op de achtergrond. En op deze foto staan zelfs twee mannen.

Op Wikipedia staat het hele verhaal uitgebreid uitgelegd. En alle conspiracies staan hier. Wat het voor mij allemaal té verdacht maakt is dit filmpje. De bodyguards worden een tiental seconden voor de fatale schoten weggestuurd bij de auto van Kennedy.





Tot slot is er natuurlijk Zapruder Film die iedereen kent. Eén frame daaruit wordt in dit filmpje gebruikt om uit te leggen dat de chauffeur van de limo in ieder geval níet de schutter is. Sommigen beweren dat hij dat wel was. Hieronder de montage van allerlei filmpjes met als slotstuk de Zapruder Film.

Geen opmerkingen: