maandag 24 november 2008

Expedition Llink

Met een begintune die het midden houdt tussen die van Expeditie Robinson en Fort Boyard is aflevering 3 van Expedition Unlimited begonnen. Een uniek programma (op Nederland 3).

Vijf koppels van twee kandidaten moeten via allerlei etappes van A naar B in Zuid-Afrika. Opvallend: elk koppel bestaat uit iemand met een handicap en een model. En dat wisten ze niet van elkaar voor het begin van het spel.

Een jongen met één been, een gast in een rolstoel en een meid met een klein armpje met twee vingers. Onwillekeurig merk ik dat dat toch hetgeen is waar je op let in de eerste minuten, maar dat verdwijnt snel. De opdracht is nu een vers gevangen vis voor zoveel mogelijk geld verkopen: "We want the money for a new prothese for his leg. A leg for his prothese." Tja, in het heetst van de strijd is je Engels ook niet alles.

Een leuk programma over grenzen verkennen en verleggen met een typisch Llink-gevoel: gehandicapte kandidaten en het met de visverkoop verdiende geld gaat naar een goed doel. Presentator Marc de Hond:

Geen opmerkingen: