woensdag 1 juli 2009

Rabo blij zonder Dekker

De wielerploeg van de Rabobank zal opgelucht ademhalen dat het vorig jaar afscheid heeft genomen van Thomas Dekker. Vandaag werd duidelijk dat hij op een donkergrijze lijst van dopinggevallen terecht is gekomen. Hij is door zijn huidige ploeg Silence-Lotto uit de Tourploeg gehaald.

NU.nl schrijft over twee zaken:

"zijn ontregelde bloedwaarden in 2008 en 2009 en een laboratoriumrapport dat aangeeft dat er sporen van het verboden epo in zijn urinestalen zijn gevonden"

De Raboploeg ontkent iets te weten van de dopingzaak rond Dekker. Ook was het niet de reden van de breuk vorig jaar. Rabo zelf kwam in 2007 in de problemen toen Michael Rasmussen zich niet aan de dopingregels had gehouden en terwijl hij in het geel reed, werd ontslagen.

Elsevier heeft een kort en bondig verhaal gemaakt dat duidelijk maakt dat ook ex-prof Michael Boogerd niet helemaal zuiver op de graat zou zijn. Tja, welke wielrenner is dat nou wel? En zo is het weer de eposhow zo vlak voor de Tour. Die begint zaterdag in Monaco ... de woonplaats van Dekker.

Geen opmerkingen: