maandag 6 juli 2009

Erik Mouthaan op Neverland

RTL-verslaggever Erik Mouthaan heeft rondgelopen op Neverland, de ranch van Michael Jackson. Vanavond om 22:30 is zijn reportage te zien op RTL4 in een extra uitzending van RTL Nieuws.

De Michael Jackson-gekte heeft inmiddels ook de Domtoren in Utrecht bereikt. Beiaardier (klokkenspeler voor de jongeren onder u) Arie klingelde 'Ben' naar beneden. Pensioenfonds ABP wordt ook rijk van Jackson: ze hebben de rechten van wat liedjes van hem in bezit.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gisteravond de uitzending gezien van Erik Mouthaan. Zoals bij zovele reporters/journalisten immer het geval is, droop ook hier de frustratie en hypocrisie er weer vanaf. Wat was hij blij daar als enige te mogen staan (de fans lekker niet) en wat was hij (thans) begaan met het lot van MJ. Ongelooflijk! Al hetgeen hij uitkraamde en probeerde te insinueren was -zoals dat gebruikelijk is als het om Jackson gaat- regelrechte onzin. En dan de onbeschoftheid om zonodig nog even alles aan te moeten raken en in de (men kan wel zeggen heilige) boom van Jackson te klimmen; dat sloeg werkelijk alles! Hoe armoedig, onfatsoenlijk en totaal respectloos. De klimkunsten van Mouthaan voegden niets toe aan de onzin die hij uitbraakte ("Man in de Mirror" is helemaal niet in die boom geschreven door Jackson; sterker nog: "Man in the Mirror" is niet eens door Jackson zelf geschreven! Michael heeft "Heal the World" geschreven in zijn "Giving Tree" zoals hij de boom zelf noemde).
De reportage van Mouthaan liet nog eens haarfijn zien hoe schandalig en respectloos de media Jackson tot zelfs na zijn dood nog altijd behandelt; opnieuw werd duidelijk waaraan Jackson op 25 juni j.l. uiteindelijk kapot is gegaan. RTL4 had op Neverland niets te zoeken; het was Mouthaan zèlf die op Neverland inderdaad de rust kwam verstoren.

Anoniem zei

Beste Anoniem,
Sluit ik me helemaal bij aan! Ook de diverse RTL Boulevard uitzendingen mbt Mr Jackson van onlangs waren afschuwelijk. RTL Boulevard blijft gewoonweg onwaarheden spuien over en klappen uitdelen richting Mr Jackson. Mijnheer Umberto Tan, hoe kon u daar uw medewerking aan verlenen... dit was ver beneden uw peil... het was nl. het peil Albert Verlinde (die denkt de wijsheid in pacht te hebben maar gewoonweg lulkoek uit zijn mouw zit te schudden)/Boulevard/Privé etc. Ook jullie van RTL / RTL Boulevard zijn de media en hebben meegedaan aan de heksenjacht... zelfs nu nog.. Ongelooflijk. Hou er toch 's mee op... dat jullie niet moe worden van jullie zelf zeg! Jarenlang dezelfde kletskoek verkopen en in herhaling vallen. Kijk en huiver vanavond ... en heb RESPECT

Anoniem zei

Ik kijk met vlagen geintereseerd naar rtl 4, maar hier heeft Erik Mouthaan, wellicht onbedoeld, een bruut einde aan gemaakt met de documentaire over Michael Jackson en zijn Neverland. Dit als persoonlijk bericht naar Erik Mouthaan:

Er zijn verschillende redenen waarom ik de documentaire inhoudelijk bespottelijk vond. Je zei namelijk meteen al in het begin iets in de trend van: "de geest van Michael waart hier nog wel rond", en dat is natuurlijk een zwaar belachelijke uitspraak in het kader van een informerende documentaire.

Vervolgens je interview met Kelley. In dit interview stelde je haar een vraag waarop ze "onwerkelijk" antwoordde. Vervolgens vertelde ze over enkele herinneringen.
Toen je na haar antwoord je volgende vraag stelde aan haar, begon deze met de insinuatie of het misschien onwerkelijk zou zijn voor haar hier weer te zijn en wat haar herinneringen nu zijn. Dit heeft ze dus net gezegd!

Naast deze punten vond ik je toevoegingen omtrent de balvormige knoppen op de kastdeuren en de observatie dat de kraan inderdaad goud was niet alleen overbodig, maar vooral opvallend amateuristisch.

Ik hoop dat dit je niet te veel tijd dan wel te veel moeite gekost heeft, want dat zou het namelijk niet waard zijn geweest. Ik hoop ook vooral dat je je voortaan niet meer inlaat met oppervlakkige onderwerpen zoals deze, die in mij optiek eerder thuishoren in een rubiek bij shownieuws.

met vriendelijke groet,