donderdag 13 november 2008

Sarah Peiling

Nu de verkiezingen voorbij zijn, proberen de Amerikaanse tv-zenders het hele spektakel zolang mogelijk uit te melken. Een mooie gelegenheid is een bijeenkomst van de Republikeinse partij in Florida. Daarbij onder meer gouverneur Sarah Palin.

CNN gooit er nog maar eens een peiling tegenaan: van alle Amerikanen zou 49 procent Sarah Palin als 'positief' ervaren. In september kreeg Palin 57 procent van de ondervraagden achter zich. Dat was net nadat ze door McCain was voorgesteld als zijn running mate en ook vóórdat ze onder handen werd genomen door de media. Hoe zou het Palin zijn vergaan als ze al in februari had geweten running mate te kunnen zijn? Ze had in ieder geval meer tijd gehad om zich voor te bereiden. En ach ja, het zijn maar cijfertjes.



In een interview met Wolf Blitzer (CNN) zei Palin dat ze het een eer zou vinden als president Obama haar zou vragen om mee te denken over de toekomst van Amerika: "The campaign is over. Now is the time to move on and make sure all of us are doing all that we can to progress this nation." Ik zeg: Palin 2012 in de maak.

Geen opmerkingen: