woensdag 25 februari 2009

'Crash mogelijk door brandstoftekort'

Een expert zei op Radio 1 dat omdat er bij de Schipholcrash geen brand is uitgebroken het neigt naar een brandstoftekort. Een getuige vertelde eerder dat de staart eerst naar beneden zakte waarna het vliegtuig min of meer rechtstandig naar beneden viel. "Een gebrek aan motorvermogen" zei de expert.

Nu.nl noteerde een verhaal van een overlevende: "Ik dacht dat we tijdens het landen op Schiphol te maken kregen met turbulentie. Daarna dacht ik dat we zouden neerstorten op de snelweg, maar we kwamen uiteindelijk neer op een weiland".

BBC News heeft een lijst gemaakt met vliegtuigongelukken van de afgelopen jaren, waaronder ook de crash bij New York in januari van dit jaar. Schiphol heeft een korte verklaring op de website gezet:

Een vliegtuig van Turkish Airlines is vanochtend rond 10.30 uur gecrasht tijdens de nadering van de Polderbaan (36L-18R). Het betreft een Boeing 737-800 met vluchtnummer 1951 uit Istanbul. Meer informatie ontbreekt op dit moment nog. Het vliegverkeer van en naar Schiphol is beperkt.

Geen opmerkingen: