maandag 9 maart 2009

Nog 29 uur Arrow op FM

Het is morgenavond om 00:00 afgelopen voor Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM qua FM-zender. Chief Ad Ossendrijver heeft geprobeerd via een kort geding een nieuwe betalingsregeling voor elkaar te boksen maar de rechter wees het idee af.

Dat betekent dat Arrow vandaag of morgen bijna 9 miljoen op tafel moet leggen. Als dat niet gebeurt, dan gaat de FM-stekker eruit. Waarschijnlijk gaat Arrow Classic Rock dan verder op AM 828 waar Ossendrijver nu Caz! heeft geparkeerd.

Marita Schreur van Agentschap Telecom: "We zijn tevreden dat de rechter ons besluit heeft gehandhaafd. Het betekent dat we zorgvuldig en weloverwogen hebben gehandeld. Het was bovendien ook niet uit te leggen aan al die vergunninghouders die wel op tijd betalen. Hoe vervelend ik het ook vind voor de luisteraars, wij zullen erop toezien dat de uitzendingen van beide radiostations uiterlijk 11 maart worden beëindigd."

Artikelen: Radio.nl, Radiofreak, de Volkskrant.

In 2007 sloot Ossendrijver nog de deal van zijn leven. Hij had zijn Arrows voor een flink bedrag verkocht aan PCM. Toen bleek dat er niet veel te verdienen viel, verkocht PCM het aan Ad terug voor 1 euro. Gouden deal!

Jammer dat het nu niet lukt om Arrow op FM te houden want het station onderscheidt zich duidelijk van de rest van het radiolandschap. Dat geldt niet alleen voor Rock maar zeker ook voor Jazz. Het kan zakelijk en programmatechnisch altijd beter, maar Ossendrijver heeft wel de moed getoond om het te proberen. Net zoals in 1988.

Geen opmerkingen: