zaterdag 31 juli 2010

Laura kiest het ruime sop

Ze gaat beginnen: 'zeilmeisje' Laura Dekker vertrekt woensdag richting Portugal. Vanaf daar start haar zeiltocht rond de wereld. Nu mét (goedgekeurd) zeilplan en mét de intentie om school te blijven 'doen'.

Op haar (drukke en dus trage) website is de tocht van Laura en haar vader te volgen. Want pa vaart mee naar Portugal. Daar wordt het hele schip Guppy nog eens onder de loep genomen waarna Laura het ruime sop kiest.

Haar gastenboek stroomt inmiddels vol met positieve reacties. 'Behouden vaart' en 'goede reis' en dat soort teksten. Ok, ik doe mee: Laura, succes met je tocht en hopen dat je in het Guinness-boek komt. Lukt dat niet dan is dit een alternatief.

vrijdag 30 juli 2010

Dreams of Lombard Street

Af en toe wegdromen van de hedendaagse drukte kan helemaal geen kwaad. En dromen mag ik graag doen. Vandaag weer eens het kronkelige Lombard Street in San Francisco. Of vanaf beneden.


Grotere kaart weergeven

donderdag 29 juli 2010

Andre van Duin: de Verkeersquiz

Klik ook even door voor deel 2 en om met Frans van Dusschoten te spreken: "Gaat u dur even lekker voor zitten."

woensdag 28 juli 2010

Tankwagen racet en crasht

Je moet al zo vroeg beginnen, het is nog donker en ook nog winter. In Darwin in Australië. Je wrijft in je ogen om de vermoeidheid een beetje kwijt te raken en ineens hoor je gerommel. Je kijkt om!

Van achter je zie je enorme tankwagen van een heuvel af racen. Remmen stuk. De chauffeur probeert nog in zijn cabine te springen om 'm te stoppen, maar helaas. De wagen sjeest maar door en door en crasht tegen een garage. MEER

zondag 25 juli 2010

Tour de France c'est fini

Weinig spanning. Mark Cavendish wint met 44 fietslengtes de laatste etappe, Alberto Contador houdt het geel, Menchov drie, Gesink zes en Lance Armstrong is de held. Terecht natuurlijk, zeven keer winnen en je verlies dragen dit jaar ... goed gedaan.

Tot volgend jaar qua Tour. Even 49 weken afzien en dan kunnen we weer genieten. Tot slot Lance in zijn topdagen.

Mickey in de Alpen

Vandaag vieren we dat dit filmpje met Mickey, Donald en Pluto precies 74 jaar oud is. Want waarom zijn er altijd feestjes bij 70 of 75 jaar. Zo ouderwets.

zaterdag 24 juli 2010

De acht seconden van Contador

Vanmiddag strijden Alberto Contador (geel) en Andy Schleck om de winst in de Tour de France. Contador begint aan de tijdrit over 52 kilometer met een voorsprong van acht seconden. Is dat genoeg om Schleck voor te blijven?

Veel analisten denken van wel. Contador zou beter zijn in tijdrijden dus die acht seconden die hij voor heeft op Schleck, worden er vast meer. Maar ja, lekke band, slippartij, hond die oversteekt ...

In 1989 ging het ook om acht seconden. En ook om een tijdrit. Laurent Fignon werd in de tijdrit in Parijs door Lemond uit het geel gereden, op acht seconden. Dus wordt het een spannende middag. Rond 17:00 weten we het.

vrijdag 23 juli 2010

Illogical bloopers from Trek

Is er een goed script, is het commercieel interessant, zijn de hoofdrolspelers geïnteresseerd en beschikbaar en vooral: hoe zit het met J.J. Abrams. Of gaat iemand anders achter de camera staan wijzen en roepen.

Oftewel: in Hollywood wordt druk vergadert over de nieuwe Star Trek-film die ergens 2011/2012 op het witte doek te zien moet zijn. Duurt allemaal veel te lang voor de ongeduldige Trekkies. Daarom als tussendoortje de blooperreel van de vorige film.

donderdag 22 juli 2010

Gesink over het publiek

Schleck had een streepje voor

Andy Schleck kreeg vandaag in de Tour een cadeautje van Alberto Contador: de winst op de top van de Tourmalet. Contador finishte op drie centimeter, op z'n gemakje. Relatief gezien dan natuurlijk hè.

Schleck viel aan tijdens de klim, Contador pareerde en het meest spannende was eigenlijk of iemand uit het publiek een vlag tussen de spaken zou laten vallen. Wat een mafkezen op die berg. "MAMA IK BEN IN BEELD" zei Maarten Ducrot.

Morgen vlak, zaterdag tijdrit en zondag 1 Contador 2 Schleck en 3 Menchov. Zou het? Gesink op 5. Rijdt niet altijd een even stabiele tijdrit natuurlijk maar ik ben optimistisch. Een Nederlander in de top vijf. Dat zou mooi zijn!

dinsdag 20 juli 2010

Contado(o)r de knieën gaan

Sorry, sorry, ik had het niet zo bedoeld en ik hoop dat we vrienden kunnen blijven. Want in België heb ik toch ook op je gewacht. Contador vloog Schleck gisteren voorbij in de Tour toen die laatste met materiaalpech stond: ketting eraf.

Niet eerlijk, zei Schleck. Contador: ik had het niet gezien. Nou, wel dus. Of althans een beetje.

maandag 19 juli 2010

Contador fietst Schleck uit het geel

Alberto Contador heeft Andy Schleck in de vijftiende etappe van de Tour een loer gedraaid. Bij Schleck liep de ketting eraf en Contador ging er vandoor. Daardoor reed hij Schleck uit de gele trui. Andy pissed, Contador zegt dat hij niet wist dat Schlek z'n ketting eraf liep.

Contador dus in het geel met Schleck op acht tellen. Menchov deed ook goede zaken want hij liep iets in op Schleck. Robert Gesink blijft zesde en dat is voor een Nederlander een uitstekende positie.

Rob & Fred verstoren Lana

Op KX Radio regelt Lana Wolf al twee jaar lang prijzen, items, artiesten en andere prettige in het gehoor liggende zaken voor Rob Stenders en Fred Siebelink. Vrijdagmiddag, 14:00, HIER. Luister zelf.

Nu Lana de single 'See The Light' heeft uitgebracht, blijkt maar weer eens dat ze eigenlijk zangeres is. Met een voorliefde voor twee stoere radiomannen. Of zoiets. Veluwe FM interviewde Lana met Rob en Fred als stoorzenders.

zondag 18 juli 2010

zaterdag 17 juli 2010

Paul de Leeuw en Mr. Blue

Gisteren schreef ik over Carice van Houten die bij Paul de Leeuw te gast was. Nu moest ik ineens denken aan René Klijn. De jongen die als aidspatiënt een taboe doorbrak in het tv-programma van De Leeuw in 1992. Hij liet zich zien en vertelde over zijn einde.

Bij Symphonica in Rosso in 2007 zong Paul de Leeuw nog één keer samen met René Klijn. Virtueel, want Klijn overleed in 1993. Vlak nadat hij op 1 had gestaan met Paul de Leeuw.

vrijdag 16 juli 2010

Carice bij Paul

Carice van Houten staat weer in the picture. Ze gaat in een film spelen met Clive Owen (Bourne Identity) en dat is natuurlijk erg leuk. Zo ben je een Nederlandse actrice en zo een internationale ster in wording. Zo zat ze drie jaar terug bij Paul de Leeuw.

donderdag 15 juli 2010

Airbus A380 op Schiphol

Henkkey is YouTuber en was vanmorgen bij de landing van het grootste passagiersvliegtuig ter wereld op Schiphol: de Airbus A380. Hij verontschuldigt zich voor de trillende beelden door de wind. Nou, ik vind het wel meevallen. Eerder stond deze animatie al op YouTube. Beetje slechte rendering maar leuk geprobeerd.

woensdag 14 juli 2010

Quatorze Juillet in de Tour

Het is Quatorze Juillet, 14 juli. Een Franse feestdag waarop alle Fransen hopen op een Franse overwinning in de Tour de France. Vaak lukt het niet. Vandaag wel? Ze moeten drie cols over dus gemakkelijk zal het niet worden.

Blijft de vraag over: wat is dat Quatorze Juillet eigenlijk. VIA

Op 14 juli 1789 kwam de bevolking van Parijs in opstand vanwege de koning die het land slecht bestuurde en met zijn hofhouding in weelde leefde. Het volk zelf leefde in bittere armoede. De mensen bestormden de Bastille, de gevangenis van Parijs. Dat was het begin van de revolutie. Hierna veranderde er veel in Frankrijk. De koning, zijn vrouw en leden van de hofhouding werden onthoofd.

Weer wat geleerd. Nu weer de Tour. Vanmiddag wordt misschien weer iets meer duidelijk over de stand van zaken tussen Andy Schleck (geel) en Alberto Contador (op 41 seconden). Gesink staat zevende, Menchov op vier. Eén van de afdalingen is die van de Col du Noyer. En daar ging Joseba Beloki in 2003 onderuit en moest Lance Armstrong door een knollenveld.

dinsdag 13 juli 2010

Nog één keer het WK

Oranje bezocht de koningin, het Amsterdamse water en het Museumplein aldaar. Groot feest en de voetballers konden met 'ons allen' de kater van het WK verwerken. Trots op plek 2!

Vandaag huldigingsdag

Oranje mag vanmiddag in een rondvaartboot door de grachten van Amsterdam en mag zich daarna vervoegen op het Museumplein. Gemeente en politie verwachten 1 miljoen mensen. Dat is waarschijnlijk inclusief de 700.000 bewoners van Amsterdam.

Ik kan me niet voorstellen dat 1 miljoen mensen vanuit de rest van Nederland naar Amsterdam gaan voor de huldiging. Of ben ik de enige die wel trots is op 'onze jongens' maar het wel best vindt zo? Zo was het in 88 na het EK.

maandag 12 juli 2010

Greg en Hinault omhoog

Vandaag staat de Tour de France stil. De renners worden gemasseerd, nemen een duik of twitteren wat. Een mooi moment om even terug te kijken. In 1986 gingen Greg Lemond en Bernard Hinault op weergaloze wijze de Alpe d'Huez op. En toen was het al druk.

The winner was Paul

Het is jammer ... drie keer is scheepsrecht blijkt dus niet te werken. Oranje verliest de WK-finale van Spanje. Heitinga rood, scheidsrechter Webb geeft 13 gele kaarten en 'zet de wedstrijd naar ZIJN hand'. Dus.

Uiteindelijk was er maar één winnaar want ook Spanje speelde niet zijn beste wedstrijd van het toernooi: octopus Paul. Hij wist drie dagen geleden al dat Oranje het niet zou redden tegen die paella-vreters.

zondag 11 juli 2010

DE dag voor Oranje

Twee jaar lang hebben ze gewerkt om te staan waar ze nu staan: in de finale van het WK voetbal. Oranje moet vanavond Spanje op professionele wijze van het veld spelen. De pers staat natuurlijk vol met adviezen, cliché's en sfeerverslagen.

Nu.nl schrijft over de eerste Oranjefans op het Museumplein, de Telegraaf brengt de 'definitieve' opstelling en het AD schrijft over Dirkje Dons.

Laten we op de dag van de finale even teruggaan naar de eerste wedstrijd op dit WK. Tegen Denemarken.

zaterdag 10 juli 2010

De stoelen van de NOS

Bloopers en video's van achter de schermen waar van alles en nog wat gebeurt blijven leuk. Althans, vind ik. Zoals deze van Philip Freriks die tijdens een repetitie ruzie heeft met zijn stoel.

vrijdag 9 juli 2010

Weinig meer later meer

"Later meer" van gisteren is helaas "weinig meer" geworden. Graag had ik verslag willen doen van de Tour bij Montmirail maar helaas is de internet in de Champagnestreek niet zo snel. Twitteren ging wel.

Al met al een heel event om langs het parcours te staan. De reclamekaravaan, gendarmes die iedereen in de berm drukken zodat ze de weg niet op rennen en uiteindelijk de renners die stoïcijns richting de bergsprint gaan.

Bloedjeheet natuurlijk, 44 graden in de auto. Morgen gaan de renners de bergen in en wordt het écht leuk. De Tour gaat beginnen en de eerste schifting zal zeker komen, al zijn het 'maar' bergjes van de tweede categorie.

donderdag 8 juli 2010

Parcours van de Tour

Vandaag ben ik Frankrijk om getuige te zijn van de Tour. De renners schieten met 60 kilometer voorbij en na een minuut heb je alles gezien. Behalve de reclamekaravaan die er drie kwartier over doet om voorbij te komen. Later meer!

woensdag 7 juli 2010

Shoot the weatherman

Foutjes in het nieuws zijn altijd leuk. De onkreukbare nieuwslezers verslikken zich in één of ander en het contrast tussen neutraal blijven en het lachsalvo of de verspreking is gigantisch. Enjoy deze weerman ...!

dinsdag 6 juli 2010

Hoezee hoezee, dag Uruguay

Giovanni van Bronckhorst is de man die de op één na mooiste avond van zijn leven had. Een prachtige (openings)goal tegen Uruguay en in je op één na laatste interland voor Oranje doorgaan naar de finale van het WK.

"De laatste wedstrijd van je carrière en dan de kans om de wereldbeker te winnen ... dat is een jongensdroom", zei Van Bronckhorst. "Af en toe moet je een beetje geluk hebben". Zo is het.

"Herstellen, even afwachten en nog één pot te gaan hè", sprak Robin van Persie. Die heeft het gevoel dat het "onze buren" wordt, een "herhaling van de geschiedenis". Inderdaad: de vorige WK-finale tegen Duitsland ging verloren. Tot zondag!

Helden en verliezers

De gevreesde kasseienetappe in de Tour heeft de klassementsrenners wat seconden aan hun broek gegeven. Niet langer staan ze allemaal binnen een seconde of 20 van elkaar. Cancellara pakte het geel terug en Cadel Evans volgt op 39 seconden.

Maar dan ... Andy Schleck op 1.09, Contador op 1.40 en Menchov op 1.49. Om maar eens wat te noemen. Armstrong en Gesink verliezen meer dan twee minuten. De Tour is nu al begonnen in plaats van in de Alpen. Goed parcours voor de kijkers! Niet voor Frank Schlek want die ging onderuit en ligt eruit.

maandag 5 juli 2010

Met z'n allen onderuit

De Tour is drie dagen oud en het aantal valpartijen is al net zo hoog als alle etappes bij elkaar opgeteld. Ook vandaag gingen weer massaal renners onderuit, onder wie topfavorieten als Andy Schleck en Fabian Cancellara.

Mazzel voor Rabo: Menchov en Gesink vielen niet. Seconden winnen lukte echter niet want Cancellara (in het geel) neutraliseerde het peloton uit respect voor de gevallen grote namen. Sportief maar jammer voor Gesink.

Chavanel won uiteindelijk en start morgen in de gele trui met drie minuten voorsprong op Cancellara en nog iets meer op de rest. Vorig jaar eindigde Chavanel op plek 20 van het eindklassement van de Tour.

De dunne en de dunne

Ze waren in de jaren 30+ de grote helden van het witte doek: Stan Laurel en Oliver Hardy. De dikke en de dunne. In 1956, toen Stan Laurel een beroerte achter de rug had, zagen ze elkaar weer eens. Hun carrière lag al ver in het verleden en Hardy was kilo's afgevallen. Een jaar later was 'Ollie' dood; Stan overleed in 1965.

zondag 4 juli 2010

Hond geïnteresseerd in Tour

De Tour de France is begonnen. Na het Grand Depart in Rotterdam gisteren, moesten de renners vandaag over de Oosterscheldekering richting Brussel. Ergens in Zeeland liep er een opstakel de weg op: een hond.

Onder anderen Ivan Basso (winnaar Giro 2010) en groenetruidrager David Millar gingen onderuit. Goed nieuws voor de hond: hij leeft nog.

zaterdag 3 juli 2010

"Sneijder is 22 cm lang"

Jack van Gelder blijft de koning van de voetbalverslaggeving in Nederland. Hopen dat deze man nooit denk: "Misschien moet ik maar eens wat anders gaan doen met mijn leven." Nee Jack, gewoon lekker achter die microfoon blijven zitten.

Gisteren was hij weer heerlijk op dreef toen Nederland de 2-1 tegen Brazilië maakte. Wesley Sneijder kopte (!) de bal erin, na het doorkoppen van Dirk Kuyt uit een hoekschop van Arjen Robben. Briljante goal. Briljante Jack.

vrijdag 2 juli 2010

Op naar dinsdag!

Armstrong wereldkampioen

Vandaag begint de laatste Tour de France van Lance Armstrong. Nog een keer mag hij proberen De Ronde te winnen. Nummer acht zou het worden. In 1993 werd Armstrong, die jongeman zei Jean Nelissen, wereldkampioen. Ook leuk, Lance toen hij 15 was.

Kill the referee

Nederland speelt vandaag tegen Brazilië op het WK en een Japanse scheidsrechter deelt de lakens uit. Als hij dat goed doet, zie je hem niet. De FIFA schermt de scheidsrechters goed af. Tijdens het EK in 2008 kreeg een cameraploeg toegang tot de scheidsrechters en dat leverde een mooie documentaire op: "Kill the referee".

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

donderdag 1 juli 2010

Even Apeldoorn bellen

Centraal Beheer heeft weer een leuke commercial: een nerdy Nederlandse vader die zijn auto van een berg af ziet rijden, fietst er achteraan, klimt erin, ziet een bocht naderen en merkt dat de auto in het stuurslot staat. Even Apeldoorn bellen.

Deze blijft ook geniaal. Nooit uitgezonden, banned commercial en dat soort termen op internet. Whatever. Onwijs leuk!