woensdag 30 juni 2010

Nog meer Music Box Steps

Vorige week schreef ik over Laurel & Hardy en hun capriolen om een piano een trap op te krijgen. Een Youtuber was de trap gaan opzoeken. Dat deden documentairemaker Theo Uittenbogaard en grafisch ontwerper Piet Schreuders in 1979 ook. Zij herbeleven de scenes door onder meer de schaduw te bepalen en concluderen dat het makkelijker was om de Music Box Steps te vinden dan ze hadden gedacht.

dinsdag 29 juni 2010

Een blooperende topcock

Foutjes in het nieuws zijn altijd leuk. De onkreukbare nieuwslezers verslikken zich in één of ander en het contrast tussen neutraal blijven en het lachsalvo of de verspreking is gigantisch. Enjoy deze juffrouw die praat over een topcock uhm topcop.

maandag 28 juni 2010

Waterhoos in Amsterdam

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan in werking gesteld. Dat gebeurt als het vier of meer dagen 27 of meer graden is. Doel: ervoor zorgen dat iedereen genoeg drinkt en de hitte vermijdt. In het kort.

De zomer is inderdaad gearriveerd. In het Amsterdamse Bos dachten mensen: we gaat het water op met deze hitte. Goed plan. Totdat er een waterhoos voorbij kwam.

Prachtig! Lady Antebellum

zondag 27 juni 2010

Muziek! Two People

Vergeten plaatjes zijn vaak toch nog terug te vinden op YouTube. Van Heaven van Two People is blijkbaar nooit een clip gemaakt of die staat op een Betamaxtape weg te stoffen in een vaag archief op een zolder in Londen ofzo. Goeie plaat!

zaterdag 26 juni 2010

Langste match op Wimbledon

Het is alweer twee dagen geleden en John Isner is inmiddels door Thiemo de Bakker uit het toernooi geslagen, maar de Wimbledon-wedstrijd tussen Nicolas Mahut en John Isner is de meest legendarische wedstrijd uit de tennisgeschiedenis geworden.

Over drie dagen verspreid duurde de wedstrijd ruim 11 uur. Op court 18 stonden de heren in de laatste set tot 70-68 tegenover elkaar. Nee, geen tie-break maar echt 138 games in die vijfde set. We kijken even naar de beelden.

vrijdag 25 juni 2010

Jacko op Twitter

De dood van Michael Jackson veroorzaakte een jaar geleden een massale toeloop op internet. Nieuwssites, sites van kranten en bedenk het verder maar explodeerde massaal. Zo ook Twitter. Kijk hier naar de feed die laat zien wat de meest gebruikte tags op Twitter waren op het moment dat Jackson stierf.

We werden toch verrast!

Een jaar geleden overleed Michael Jackson, midden in het proces van de comeback van de eeuw. In Los Angeles werd de show This Is It voorbereid. Een concertreeks van 50 optredens in Londen. Het zou nooit zo zijn.

One year ago today ...

donderdag 24 juni 2010

Leuk: foto's op Historypin

Eerder schreef ik al over Historiekaart waar je, hoe verrassend, oude kaarten kan leggen over het huidige Google Maps. Ook leuk is Historypin. Op de kaart van Maps kan je foto's plaatsen van hoe die locatie er vroeger uitzag.

De site is vooral gevuld met foto's van Groot-Brittannië. De rest van de wereld komt nog wel (hoop ik). In Rotterdam vind je onder meer deze foto van het Witte Huis kort na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog.

Ook aardig is de Golden Gate Bridge in 1980 en concludeer dat sommige dingen niet veranderen. Leuker is Londen in 1926. Je ziet een bus anno nu overlopen in een 'private bus' anno toen. Wel geduld, de site laadt een beetje langzaam.

woensdag 23 juni 2010

De trap van Laurel & Hardy

"Vroegah was alles betah". In ieder geval anders. Toen werden films gewoon opgenomen op buitenlocaties en niet in 'Photoshop'. Zoals Music Box van Laurel & Hardy. De piano rolde niet van een studiotrap, maar van eentje buiten in Los Angels. Youtuber Steve Marin ging er kijken.

dinsdag 22 juni 2010

De hand van God

Vandaag is het precies 24 jaar geleden dat Maradona op het WK voetbal scoorde met 'de hand van God'. Even genieten.

Koelman pakt AD in

Via Geenstijl kwam ik achter dit verhaal over Luuk Koelman. De master van de zelf verzonnen brieven en verhalen heeft het AD op de hak genomen. Dat zocht 'burgerjournalisten' die over het WK voetbal wilden schrijven.

Hij deed zich voor als Nederlander in Japan en met teksten als 'Van Marwijk is een minderwaardig mens' en 'Japanse tv neemt Oranje op de hak' haalde hij zonder problemen het AD. Check check dubbelcheck, uh, dit keer niet. Hilarisch!

maandag 21 juni 2010

Supersnelle Tour

Nog een week of twee en dan begint de Tour de France in Rotterdam. De stad staat op z'n kop, veel wegen zijn afgesloten en veel ras-Nederlanders staan waarschijnlijk te klagen dat ze door die afzettingen niet met de auto naar de supermarkt 50 meter verderop kunnen.

Hier de hele route in popiejopie grafische vormgeving. Ik heb er zin in!

zondag 20 juni 2010

Nieuwslezer: I've got gas

Foutjes in het nieuws zijn altijd leuk. De onkreukbare nieuwslezers verslikken zich in één of ander en het contrast tussen neutraal blijven en het lachsalvo of de verspreking is gigantisch. Enjoy deze man 'with gas'. At home that is.

zaterdag 19 juni 2010

Volg de wedstrijd live

Nog een minuutje of 10 en dag begint Nederland-Japan op het WK in Zuid-Afrika. Wint Oranje dan zijn 'we' door naar de volgende ronde. Zou fijn zijn. Van Marwijk begint met hetzelfde elftal als afgelopen maandag tegen Denemarken.

Sterinvaller Elia zit op de bank en ook Afellay moet afwachten of hij het WK-gras onder zijn noppen mag voelen. Benieuwd of het tik-tik-tik-Japan-doei wordt, of dat Honda er een paar inschiet. De Telegraaf geeft live-verslag.

UPDATE: Nou, een magere 1-0 dus.

vrijdag 18 juni 2010

Podolski doet het niet goed

De FIFA zit er bovenop dus de kans is groot dat als je deze video aanklikt, hij al van YouTube is verwijderd. Beeldkwaliteit is ook beroerd dus 'het gaat om het idee'.

Duitsland kleurt oranje twitterde een RTL-verslaggever en dat was ook wel een beetje zo toen Lukas Podolski vanmiddag een strafschop miste en Duitsland met 1-0 van Algerije verloor. We kijken even naar de beelden ...

donderdag 17 juni 2010

Gesink in het Geel

Vorig jaar (zie video) had hij nog pech en verliet hij de Tour de France vroegtijdig na een val: polsbreuk. Nu viert Robert Gesink feest in Zwitserland waar hij de koninginnerit heeft gewonnen. Bovendien rijdt hij morgen in het geel.

Een prestatie van formaat. Het is lang geleden dat een Nederland een koers leidde. Dan zou je hier verwachten dat ik je vertel wanneer dat was, maar ... moeilijk zoeken. Oftewel: gefeliciteerd Robert en tot in de Tour.

woensdag 16 juni 2010

Guido panfluit voor Joran

Cabaretteketet van Guide Weijers. Hij heeft zichzelf als Peruaanse taxichauffeur in het Peter R. de Vries-filmpje van Joran van der Sloot gephotoshopt. Tja, ach. Lachen joh.

maandag 14 juni 2010

Alternatief voor Oranje

Vanmiddag won Nederland met 2-0 (eigenlijk 1.1-0 want eigen doelpunt) van Denemarken. Een goeie start van het WK. Hieronder de alternatieve wedstrijd. Zo had het ook kunnen gaan ...

We zetten de Denen opzij

Nog een paar uur geduld en dan is het zover: de oranje bal rolt in Zuid-Afrika. Hopen dat Sneijder en consorten er zin in hebben en Denemarken even opzij zetten. Gaat lukken! Even terug naar 1953 toen Nederland met 2-1 verloor van Denemarken in een benefietwedstrijd. Leuke beelden met prins Bernhard!

Joran in Castro op tv

Het lijkt wel een B-film maar het is de Peruaanse tv. Joran van der Sloot verdwijnt achter de tralies in de beruchte Castro Castro gevangenis en hem wacht een hel. Inmiddels zijn ook daar gewoon wat beelden van op tv getoond en op internet gezet. Het kan allemaal in Peru.

zondag 13 juni 2010

Spanked as a kid?

Foutjes in het nieuws zijn altijd leuk. De onkreukbare nieuwslezers verslikken zich in één of ander en het contrast tussen neutraal blijven en het lachsalvo of de verspreking is gigantisch. Enjoy deze sm-nieuwsdame.

zaterdag 12 juni 2010

Kinderen opvangen in winkels

De creche wordt duurder en in een warenhuis is een kind gered. Ogenschijnlijk hebben die berichten niets met elkaar te maken. Behalve dan dat het over kinderen gaat. Pijnlijk is dan ook de combinatie van de twee koppen, onderaan NOS Teletekst.

Muziek! R.E.M. ...

vrijdag 11 juni 2010

WK Vuvuzela begonnen

In Zuid-Afrika is het WK 'Zo hard mogelijk tetteren met je vuvuzela totdat journalisten er helemaal gek van worden' begonnen. Wat een herrie. Zo, heb ik dat ook even gezegd net zoals de rest van klagend Nederland. Laten we er dan nu over ophouden.

De openingsceremonie van het WK staat natuurlijk al op YouTube.

Nederland-Engeland 2-2

Vandaag begint in Zuid-Afrika het WK Voetbal. Nederland zit massaal voor de buis om te wachten totdat Oranje in de finale speelt. Zou het gaan lukken? Even terug in de tijd naar 1994: Nederland speelde 2-2 tegen Engeland in een kwalificatiewedstrijd.

donderdag 10 juni 2010

PVV nog groter dan gisteren

Na de 'definitieve prognose' van de NOS zijn er toch nog wat dingen veranderd. De definitieve uitslag (na 97,7% van de stemmen geteld) is gunstiger uitgevallen voor de PVV. Het verschil is twee zetels dus het feestje is nog groter. De strijd tussen Cohen en Rutte is gewonnen door Rutte, de eerste liberale premier (als hij het wordt) sinds 1913.

PARTIJ - UITSLAG (PROGNOSE)

VVD 31 (31)
PvdA 30 (31)
CDA 21 (21)
PVV 24 (22)
SP 15 (16)
GL 10 (11)
D66 10 (10)
CU 6 (5)
SGP 2 (2)
PvdD 2 (1)

woensdag 9 juni 2010

Saying goodbye is not easy

Het CDA is de grote verliezer van vanavond. Maarliefst 20 zetels gaan eraf en het einde van Jan-Peter Balkenende als gezichtsbepalende politicus van ons land is een feit. Toch kreeg hij applaus van een groep CDA'ers met bedrukte gezichten. Balkenende:

"Beste CDA-vrienden. De uitslag is zeer, zeer teleurstellend. Een klap voor ons. Deze uitslag noopt ook tot het nemen van politieke verantwoordelijkheid. Ik heb me met hart en ziel ingezet maar deze uitslag is helder. Ik heb onze partijvoorzitter laten weten dat ik mijn partijleiderschap per direct neerleg en ook heb ik aangegeven niet zal worden geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer."

Na acht jaar is het dus voorbij voor (een geëmotioneerde en gelaten) Balkenende. Jammer dat hij op deze manier de politieke arena moet verlaten. Toch prettiger om op je/een hoogtepunt terug te treden en te worden opgevolgd (door Eurlings, in 2018).

Definitieve prognose NOS

Na de voorlopige prognose van 21:00 heeft de NOS nu de definitieve prognose bekendgemaakt. Job of Mark? Met Geert? Of met Jan-Peter/Ank? Wijzigingen * vetgedrukt.

PARTIJ - 2010 (2006)

VVD 31 (22, +9)
PvdA 31 (33, -2)
CDA 21 (41, -20)
PVV 22 (9, +13) *
SP 16 (25, -9) *
GL 11 (7, +4)
D66 10 (3, +7)
CU 5 (6, -1)
SGP 2 (2, =0)
PvdD 1 (2, =0)

Premier Job Rutte ...

De NOS is om exact 21:00 met een 'voorlopige prognose' gekomen. Wat heeft Nederland vandaag gestemd. Wordt het premier Rutte, premier Cohen of komt de comeback kid terug. Balkenende dus. De spanning was te snijden, totdat ... de prognose:

VVD & PvdA komen uit op 31 zetels. Cohen óf Rutte dus ... conclusie Ferry Mingelen: "Het einde van Balkenende. Wie wordt de grootste? Too close to call." Wilders gaat in ieder geval het CDA voorbij. Dit was prognose 1, straks 2 en de uitslag rond middernacht. Kijk live mee.

PARTIJ - 2010 (2006)

VVD 31 (22, +9)
PvdA 31 (33, -2)
CDA 21 (41, -20)
PVV 23 (9, +14)
SP 15 (25, -10)
GL 11 (7, +4)
D66 10 (3, +7)
CU 5 (6, -1)
SGP 2 (2, =0)
PvdD 1 (2, =0)

Nog even een debatje

Cohen werd bij RTL tegenover Wilders gezet. Nu is het nog actueel, morgen vinden we het waarschijnlijk het minder interessant omdat dan duidelijk is wie premier zal worden en wat de uitslag is. Nu nog even genieten van een sterke Cohen en pittige Wilders.

Bos, Kant en Van Geel ...

Wouter Bos, Agnes Kant en Pieter van Geel. In de debatten voor de gemeenteraadsverkiezingen vonden we het nog de normaalste zaak van de wereld dat deze politici meededen. Nu is het bijna ancient history. De sterkte debater Mark Rutte gaf Van Geel een sneer en Agnes Kant bulldozerde er nog even overheen.

Oranje over verkiezingen

Over vier uur gaan de stembussen dicht. De NOS vroeg zich af hoe de voetballers van Oranje denken over de verkiezingen of politiek. Boschker, Babel en Ooijer over de politici en 'hij heeft een steekje los in zijn hoofd'.

Cohen in 2007 over paddo's

Toen Job Cohen in maart werd gepresenteerd als de grote verlosser van de PvdA, leek de partij gered. Daarna kreeg hij een beetje een brekebeen-imago door uitglijders bij Nova en in het eerste debat.

Cohen wordt ook verweten dat hij lang moet nadenken voordat hij met oplossingen komt. In 2007 kwam hij met een creatieve en typisch Nederlandse oplossing om de verkoop van gevaarlijke paddo's te reguleren. Iets met pasjes en bedenktijd voor toeristen. Job's Polderland.

Haalt Wilders de 25?

In het debat gisteravond zei Wilders dat hij verwacht 25 zetels te halen. Een paar maanden geleden was dat appeltje-eitje want in de peilingen schoot hij al bijna richting de 30. Inmiddels is 18 waarschijnlijker.

Wilders ging er gisteravond hard in tegen Balkenende (en de rest) over de bezuinigingen in de zorg. "U vlucht weer in technische smoesjes. Geen wonder dat u morgen geen premier meer bent." Pijnlijk. Levert het Wilders die 20+ op?

Ga stemmen!

Precies, ga stemmen! Het is een verworven recht om te morgen stemmen en in een democratie ... afijn, dat soort teksten. Maar wel waar: zonde om je stem te laten gaan en door te klagen dat 'ze' niets voor je doen 'daar in Den Haag'.

Inmiddels is een procentje of 15-20 (uur geleden nog 13) naar de stembus gegaan en lopen 'we' langzaam warm voor de uitslag. Vanavond vanaf 21:00 op alle zenders verkiezingsshows met de Ferry's en Fritsen van deze wereld.

Leuk op de site van de NOS is een grafiekje waarin je allerlei peilingen met elkaar kan vergeleken. Er is geen onderscheid tussen het contract van Nova met Synovate of de Vara met Maurice de Hond. Gewoon lekker klikken.

dinsdag 8 juni 2010

Joran als mediaverhikel

In Peru kan het allemaal: een verdachte heen en weer laten lopen voor de pers, verklaringen uitzenden op tv en met een hobbycamera de hotelkamer inlopen waar het dode slachtoffer op de grond ligt. De zaak Joran in het kort.

Minister Verhagen heeft al bezwaar gemaakt dat het 'voortaan' niet meer zo moet gaan. Peter R. de Vries zei gisteren bij Knevel & Van den Brink al terecht dat als een zwerver het had gedaan, het niet zo uitgebreid op de Peruaanse tv zou zijn geweest. De beelden:

Capital Gate Building

Wat nou crisis? In de Verenigde Arabische Emiraten stroomt het geld net zo hard door als de olie in de Golf van Mexico (deed). In Abu Dhabi staat nu 'World's Furthest Leaning Man-made Tower.' Aldus Guinness. Een wereldrecord dus. Tot zover Pisa want het ding zou vijf keer zo scheef staan.

maandag 7 juni 2010

In de WK-stemming!

Even in de WK-stemming komen. Afgelopen zaterdag won Nederland met een overtuigende 6-1 van een mager Hongarije. Doet er niet toe, dat mager, gewoon zelfvertrouwen tanken voor Zuid-Afrika. Geniet nog even mee!

zondag 6 juni 2010

Robben gewoon naar WK

Een zucht van verlichting gaat door voetbalminnend Nederland: Arjen Robben gaat gewoon naar het WK in Zuid-Afrika. Gisteren stortte hij ter aarde tijdens de oefenwedstrijd tegen Hongarije: scheurtje in de hamstring.

Niet ernstig genoeg om thuis te blijven en dus kan Oranje op volle kracht knallen in Zuid-Afrika. Misschien niet vanaf de eerste wedstrijd maar als Robben aansluiten bij wedstrijd twee of drie is het ook prima. Oranje is in ieder geval warm onthaald.

vrijdag 4 juni 2010

Een legendarische blooper

Jan de Hoop en het RTL Ontbijtnieuws zijn de afgelopen jaren geregeld getroffen door ongeluk. Toen een tijdje vanuit een geïmproviseerde studio moest worden gewerkt, ging de camera op een gegeven moment zijn eigen gang.

donderdag 3 juni 2010

Joran (niet) in de boeien

Joran is gepakt. Dit keer geen vrienden in Nederland om bij te aan te kloppen maar een opvallende Europeaan in Zuid-Amerika, zei Peter R. de Vries. In Chili dus. Gepakt voor de moord op een 21-jarige vrouw in Peru.

Joran Bourne on the run

Op de dag af vijf jaar na de verdwijning van Natalee Holloway, werd een vrouw dood gevonden in de hotelkamer van Joran van der Sloot in Peru. Die vervolgens twee broers X euro zou hebben betaald om hem de grens met Chili over te zetten. Het lijkt wel The Bourne Identity: From the Rain in the Sloot.

Chili zegt: "We zitten hem op de hielen." Internet zegt: "Hij heeft zelfmoord gepleegd." Maar als ik opschrijf dat hij deo heeft gekocht, dan 'gaan er op internet geruchten dat hij deo heeft gekocht'. Het is erg bewerkelijk allemaal, zegt ook Peter R. de Vries.

Dit keer komt hij er waarschijnlijk niet mee weg zal de algemene opinie zijn. Vooral omdat hij is gezien met het meisje, dat op camera staat, ze in zijn hotelkamer is gevonden en hij daarna is gevlucht. 1+1=2. Of komt hij er (weer?) mee weg ...

Die Balkenende ...

Jeff Lorber in de Boerderij

Is het niet leuk om te genieten van een concert, dat te filmen en later de rest van de wereld te laten meegenieten. Zeker! Zo geschiedde in de Boerderij in Zoetermeer waar Jeff Lorber optrad. Niet de minste in de jazzwereld en niet iemand die je om de haverklap live kan zien. Heb ik begrepen want ik ben geen kenner. Wel lekker om even bij te relaxen mensen. Geniet!

woensdag 2 juni 2010

Een fax scannen ... uhm ...

Nog een keertje over de site Where's The Any Key? van Microsoft. Hilarische verhalen van sukkelige computergebruikers.

Another customer called to say he couldn’t get his computer to fax anything. After 40 minutes of troubleshooting, the technician discovered the man was trying to fax a piece of paper by holding it in front of the monitor screen and hitting the “send” key.

dinsdag 1 juni 2010

VVD op rozen (geen rode)

RTL Nieuws kwam vanavond met een nieuwe peiling. Mark Rutte deed en doet het goed. Zijn VVD gaat van 36 naar 37 zetels. Da's een winst van 15 ten opzichte van de verkiezingen van drie jaar geleden. Rutte olé bij de VVD.

Job Cohen moet weer wat inleveren en gaat van 29 naar 28. Het appèl van Balkenende komt tot 25 en Wilders verliest eens een keer niet een zetel: hij blijft staan op 17. Pia Dijkstra mag hopen: D66 gaat van 9 naar 10. Nog drie erbij en Pia zit in de Kamer. Of gaat ze met voorkeursstemmen omhoog?

Roundup: Rutte kan premier worden en met Jan-Peter en Pia erbij komt hij op 72. Da's te weinig dus dan komen ChristenUnie en GroenLinks op de koffie voor een meerderheid. Of zou Rutte toch met Wilders ...