vrijdag 30 april 2010

De magische 9-darter

Hij zit in een dip: Raymond van Barneveld. In tegenstelling tot zijn cv bungelt hij onderaan de ranglijst van dartsbond PDC. Maar gelukkig voor zijn zelfvertrouwen gooit hij nog wel af en toe een 9-darter. Met minder dan 9 pijlen kan je een beurt niet uitgooien; mooi dus voor Barney.

Koningin in de spin

Koninginnedag! Even terug naar 1984 toen de Royal Family in Den Haag te gast was. Legendarisch: Beatrix, Claus en Juliana in de spin op de kermis. Waar zijn die bewegende beelden? Hier.

Parkeerfoutje op vijf hoog

Ralph Huson (67) was druk bezig met het parkeren van zijn Mercedes toen plots zijn voet bleef steken tussen het rem- en gaspedaal. Oeps. En daar ging Ralphie: met zijn Mercedes achteruit door de parkeergarage. Boem.

De dure Mercedes ramde zich achteruit door een muur van de parkeergarage, op vijf hoog. Geen Mission:Impossible dus de auto schoot niet door de muur, achterover om vervolgens door te rijden. De Mercedes 'got stuck'. Ralphie had niks.

donderdag 29 april 2010

De delta wacht rustig af ...

Nog 24 uur en de delta's van de Mississippi in Louisiana worden overstroomd met olie. Experts zijn bang dat er te weinig te doen is aan het olielek in de Golf van Mexico. Affakkelen, opvangen en wegdrijven ... niets helpt voldoende.

CNN zit er waarschijnlijk al klaar voor en morgen zullen we dus Breaking News zien vanuit Louisiana. Dan krijgen we dit soort beelden. Mooi, maar verschrikkelijk.

Slechte polis op de Akro

Griekenland zit in een financieel diep gat. Portugal staat op de rand te dubben: "Springen of niet?" en Spanje kijkt op de routekaart waar dat gat is. Intussen zit Italië trillend aan de kant.

Oftewel: een hernieuwde crisis dient zich aan. Moet Griekenland de eurozone uit? Schiet Duitsland nou eens op met die steun voor Gyros BV? Gaat alles rond de M-Zee onderuit? Geniet nog maar even ... zolang het nog kan. "Anders verkopen we toch gewoon de Akropolis?" (Vrij naar "... de boot").

woensdag 28 april 2010

Caro zingt over de nacht

Ze brak eind vorig jaar door met 'A Night Like This' en zong dat liedje in een fraaie variant bij Pauw (zonder Witteman): Caro Emerald.

dinsdag 27 april 2010

Where's the ANY key?

Working as IT support for a bunch of schools, I received a call saying that the admin couldnt print the end of year reports and it was urgent. After 2 hours on the phone checking all the usual setups, I drove 40 minutes over to the school to find there was no paper in their printer!

En meer hilarische computerverhalen op "Where's the ANY key?"

maandag 26 april 2010

Joran grijpt in!

Nieuw op internet: de campagne "Laat zien dat je ingrijpt bij agressie." Goed bedoeld. Je kan je foto van Facebook, Hyves of Twitter doorzetten en zo laten zien dat je wat doet als iemand wordt neergehoekt.

Leuk bedacht want je foto verschijnt dan in beeld in de campagne. Ook als iemand een aap of Joran van der Sloot als Hyves-foto gebruikt. Of zou het een marketingtruc zijn zodat er over de campagne gepraat wordt ...

Gezellig, Tom & Jerry

zondag 25 april 2010

Vandaag in 1791: Crusoë

Vandaag is het, even rekenen, 219 jaar geleden dat Robinson Crusoë werd uitgegeven. Prachtig boek, heerlijk wegdromen naar een mooi eiland in een verre oceaan. Het leven daar was misschien wat minder, maar dat nemen we maar op de koop toe.

Tom Hanks speelde een paar jaar geleden in een film over iemand die terechtkomt op een verlaten eiland: Cast Away. De film werd in twee delen opgenomen. Eerst met een dikke Tom (vóór de vliegtuigcrash) en na een half jaar sporten met een uitgemergelde 'ik leef op een onbewoond eiland'-Tom. De trailer.

zaterdag 24 april 2010

Kortjesclub en Herman Brood

Nieuw op internet: de Kortjesclub. De meeste hits hebben eigenlijk maar een minuutje nodig. Sommige omdat ze zo vreselijk zijn, andere omdat ze in een minuut minstens net zo krachtig zijn...

vrijdag 23 april 2010

Platencast 1000 op KX Radio

Vandaag was de dag van de 1000ste Platencast op KX Radio, het radiostation van Rob Stenders. Op 20 maart 2006 begon ik, hoe verrassend, met aflevering 1 en toen kon ik niet bevroeden dat ik de 1000 zou halen.

In de studio speelde Ed Struijlaart twee liedjes, ik belde met ANP-collega Peter van Oudheusden over zijn liefde (die ik deel) voor John Denvers' Rocky Mountain High en natuurlijk was er een Beatle Blok. Op naar de 2000 in 2014!

donderdag 22 april 2010

Stud Muffins in de VS

Morgen op KX Radio: aflevering 1000 van de Platencast. Sinds maart 2006 presenteer ik van maandag tot en met vrijdag op KX en deze bijzonder mijlpaal moet maar eens gevierd worden.

Daarom morgen vanaf 18:00 in de studio: Ed Struijlaart. Hij was de frontman van de Stud Muffins, een leuke band uit de regio Den Haag. Jammer dat ze niet meer bestaan maar gelukkig is Ed solo doorgegaan. Hoe, dat hoor je morgen.

Met de Stud Muffins was hij in 2007 in de Verenigde Staten om onder meer een tv-optreden te geven voor FOX TV. Niet niks, best een avontuur! Geniet nog even mee want alles staat gelukkig op YouTube.

woensdag 21 april 2010

Ook 007 is in crisis

Ook de spionnenwereld is slachtoffer van de wereldwijde crisis. De 23ste film over James Bond laat voorlopig op zich wachten. Het is afwachten hoe het afloop met filmstudio MGM. Niet dat die op omvallen staat, maar safety first denken de producers.

Dus geen Daniel Craig voor de derde keer als 007 in 2011 of 2012, zoals het er nu naar uitziet. Dan maar even terug naar Casino Royale. De moeite waard om te downloaden!

dinsdag 20 april 2010

Oeps, iPhone vergeten ...

Apple werkt, uiteraard, aan een nieuwe iPhone. Met nu ineens wel een camera aan de voorkant zodat je kan Skypen enzo. En een flitser aan de achterkant. Ach ja, voortschrijdend inzicht? Nee, marketing natuurlijk.

Hoe weten we dat? Dankzij Gizmodo. De site kwam aan een prototype omdat een Apple-medewerker het apparaat in een bar had laten liggen. Niet zo slim. Krijgt er flink van langs van Jobs persoonlijk waarschijnlijk. Alles over die nieuwe iPhone:

maandag 19 april 2010

Vulkaan 2 ontploft (niet)!

De grootste vulkaan van IJsland, de Hekla, is ook uitgebarsten. Althans, dat was het bericht een uurtje geleden. Twitter ontplofte en gewichtige nieuwsmedia namen het nieuws over. Het was te zien op livebeelden.

Foutje, de webcam stond gericht op de al uitgebarsten vulkaan en niet op de Hekla. Dus geen 2012 in de dop, geen natuurrampen en geen 'Europa in de mist'. Dan maar spectaculaire beelden van die andere vulkaan.

zondag 18 april 2010

Is Twente over 3 uur kampioen?

Gaat het vanmiddag gebeuren? Wordt FC Twente voor het eerst sinds 1926 landskampioen? Veroveren ze de eredivisie of gooit Ajax roet in het eten? Rond half vijf weten we het. Tot die tijd de promo van Eredivisie Live.

UPDATE: Nog een weekje geduld. Het verschil tussen FC Twente en Ajax blijft 1 punt.

zaterdag 17 april 2010

De vulkaan dondert door

Terwijl half Europa druk is met het uitvallen van allerlei vluchten, dondert de vulkaan op IJsland gewoon door. Moeder Natuur regeert en wij hebben eigenlijk niets te vertellen met onze technologie en bladiebla. Wel mooie beelden.

vrijdag 16 april 2010

Peter R. versus Koos H.

Uitzending 1 mocht, uitzending 2 niet maar kwam er toch en uitzending 3 over Koos H. mag ook niet. Maar komt er toch? Ik denk het niet. Peter R., SBS en Endemol moeten elk 500.000 eurootjes neerleggen als de derde uitzending er toch komt.

Dat wordt monteren geblazen want er zal wel iets te zien zijn. Peter R. mag Koos H. wel citeren namelijk. Beelden van hem mogen niet van de rechter.

IJsland wordt Asland

IJsland is Asland. Haha. Hihi. Even wat YouTube-lol rond de vulkaanuitbarsting en het stilgelegde luchtverkeer in heel Europa.

Mooie plaatjes door aswolk

De aswolk leverde vanavond mooie plaatjes op. RTL Nieuws plaatste wat ingestuurde foto's van bezoekers die de roodgekleurde zonsondergang vastlegde. Hier alle foto's.

donderdag 15 april 2010

Fotozaak Octopus & Zn.

Een duiker in Nieuw-Zeeland kreeg de schrik van zijn leven toen hij plots werd aangevallen door een inktvis. Die had het echter niet op de beste man voorzien, maar op zijn gloednieuwe foto- en videocamera. De inktvis wist hem de camera te ontfutselen en ging er vandoor, terwijl de camera nog draaide ...

woensdag 14 april 2010

Mocht je plannen hebben ...

... om de film 'Clash of the Titans' te bezoeken. Niet doen. In de trailer zitten alle highlights al. Ik zag hem in 3D en toen ik halverwege mijn brilletje afzette, bleek er maar weinig 3D te zijn. Zonder brilletje was hij ook prima te volgen.

'Clash of the Titans' is mede mogelijk gemaakt door Photoshop. Clunky special effects staat in een recensie en hieruit blijkt dat het om converteren naar 3D ging, niet om origineel 3D. Dat was te zien. 2.1D zeg maar.

dinsdag 13 april 2010

De Kuip tijdens bekerfinale

Over iets minder dan twee weken spelen Ajax en Feyenoord de bekerfinale in De Kuip in Rotterdam. Veel mobiele eenheid, veel paarden en veel rellen. Dat willen we niet, maar zit er wel in. In Texas gaat dat heel anders. Dan maar geen voetbal.

maandag 12 april 2010

Lachen om Russische Obama?

Tja, is het nou grappig of niet? Of komt het niet over omdat het in het Russisch is en ondertiteld? Mmm ... oordeel zelf: de nieuwjaarsspeech van Barack Obama.

zondag 11 april 2010

Wordt het Twente of Ajax?

We zijn op weg naar een spannende ontknoping van de eredivisie. Ajax nadert FC Twente en er is deze week een midweeks én gewone weekendschema. Wordt het net zo spannend als vier jaar geleden? In de laatste competitieronde werd niet AZ, zoals verwacht, maar PSV kampioen. Even terug in de tijd ...

zaterdag 10 april 2010

Scouting for Girls

Vers geschreven, maandag in Dagblad De Pers maar nu al op Richters Report: mijn column over Scouting For Girls.

In Engeland zijn ze groot. Zo groot zelfs dat ze aan de andere kant van de Noordzee deze week op nummer 1 binnenkomen in de Top 40. En dat is niet niks. Een geliefd bandje dus. En This Ain’t A Lovesong is opnieuw een fijne, prettig in het gehoor liggende en aanstekelijke deun. Drum, gitaartje, prettige zangstem en een gezellig strijkkwartet op de achtergrond.

De herkenbare Britpop-sound zit er natuurlijk in, inclusief een kleine neiging naar The Adventures (van Broken Land lang geleden) en The Hoosiers. Wie? Ja, ook zo’n bandje dat Parkpop haalde maar verder bij weinig mensen is blijven hangen. Schrijf ik nog wel een keer over, want ook zij zijn errug prettig. UPDATE: LEES VERDER

vrijdag 9 april 2010

Star Trek 2012 Series

Nog anderhalf jaar en dan is Star Trek 12 in de bioscoop te zien. Op YouTube monteren fans er al behoorlijk op los. Met oude beelden in de hand bouwen ze een trailer voor een nog niet bestaande film met een nog onbekend verhaal. Kijk naar 'The Future Begins', 'The Future Returns' of, ook grappig (en een beetje knullig), Star Trek 12 The Series.

donderdag 8 april 2010

Gaat Peter R. te ver?

Gaat Peter R. de Vries te ver met zijn operatie om Koos H. allerlei informatie te onfutselen? Om te laten zien hoe hij zijn leven lijdt in een cel. Wat hij allemaal wel en niet mag binnen de tbs-instelling. Oordeel zelf, hieronder deel 1 van het drieluik over de kindermoordenaar uit Den Haag. Morgen wordt duidelijk of aflevering 2 zondag mag worden uitgezonden.

woensdag 7 april 2010

Wonders of the Solar System

Gisteravond sloot de BBC de serie 'Wonders of the Solar System' af. Professor Brian Cox vertaalde ingewikkelde wetenschapsfacts & -figures in simpele taal. Kort gezegd: hij liet zien dat alle krachten die bestaan in het heelal, terug te vinden zijn op aarde.

Lang leve YouTube: de hele serie is terug te zien. Hieronder deel 1 van aflevering 1, je kan doorklikken naar de rest via die video. Enjoy!

dinsdag 6 april 2010

Hans Klok in Vegas!

Een tijdje terug scoorde Hans Klok in Las Vegas, samen met Pamela Anderson. Niet van voorbijgaande aard want de tourbus van Klok & Co. is vereeuwigde in Google Streetview.


Grotere kaart weergeven

maandag 5 april 2010

Paasagent deelt boetes uit

Een politieagent uit de Amerikaanse stad Glendale, in de buurt van Los Angeles, heeft zich verkleed als paashaas om op die manier verkeersovertreders bij de lurven te vatten.

De man stak iedere keer een zebrapad zonder verkeerslichten over. De bestuurders die niet stopten, werden op de bon geslingerd. LEES VERDER

zondag 4 april 2010

Kijk mee naar de radio

Vanavond om 20:00 gaat op The Album Station weer Gevonden Voorwerpen van start. Luister en chat mee via onderstaand scherm!

"Vrolijk" pasen!

zaterdag 3 april 2010

Jurk over Niemand

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven vormen samen Jurk! Twee jongens, leuke liedjes en that's it. Dit is 'Niemand', live bij 3FM. Mooi nummer, goeie boodschap.

vrijdag 2 april 2010

Diesel voor 85 eurocent

Erger je je aan de hoge benzineprijzen? Tango, van die goedkope tankstations, komt met een aangename, portemonneevriendelijke actie: Tanken voor de prijs van 10 jaar geleden.

Automobilisten kunnen zondag 11 april van 14.00 tot 17.00 uur tanken voor de prijs van 10 jaar geleden bij alle tankstations van prijsvechter Tango. Omgerekend van guldens naar euro's kostte een liter benzine 10 jaar geleden EUR 1,16 en diesel EUR 0,85. Met de recent weer flink gestegen brandstofprijzen levert de actie een besparing op van meer dan 40 cent per liter benzine en 35 cent per liter diesel.

Dat wordt een puinhoop bij die tankstations natuurlijk. Lange files en andere verkeersongemakken. Tango heeft erover nagedacht want er worden 250 verkeersregelaars ingezet. Zoek hier naar de Tango bij jou in de buurt. Tot zover Loeki.

donderdag 1 april 2010

1 april .....

Wat gaat er gebeuren waar jij met open ogen intrapt vandaag? Worden het flauwe kantoorgrappen of geniaal uitgewerkte concepten? Gmail had in ieder geval drie jaar geleden een genial 1 april-grap: Gmail Paper.

Het concept: jij stopt je mailtjes in een aparte box, laat ze printen en Gmail bezorgt ze in een mooie doos bij je thuis. Zo heb je gratis (!) papieren archief van je hele emailbox. Uiteraard op 96% afbreekbaar papier.

Ook leuk: in Engeland schrijft de Daily Mail over een nieuwe service, de vliegende Wegenwacht. Lekke band? De vliegende hulp staat in no-time naast uw auto.