woensdag 31 maart 2010

Lachen om Jeltsin

Dronken of niet, een geniaal moment van Boris Jeltsin. Wat nou staatsman? Gewoon de pers uitfoeteren waar ze bij staan. Hopsekee, alsof het niks is. Geniaal!

dinsdag 30 maart 2010

Vodding kabouter Wesley

Dé hit van de afgelopen winter qua tv is wel Kabouter Wesley. GODMILJAAR schreeuwde deze onbehouwen dwerg op de Belgische tv. Geniet via deze vodcast of hieronder nog even mee.

maandag 29 maart 2010

Jeff en zijn crazy heart

Hij won dit jaar een Oscar en is nu te zien in de film Crazy Heart: Jeff Bridges. Het verhaal van een aan lager wal geraakte countryzanger en zijn leerling.

De eenzame cowboy rijdt in zijn gebutste auto Old Bess over prairies van café naar bowlinghal, soms een zonsondergang tegemoet. Tokkelt gitaar in broeierige motelkamers, het zonlicht gefilterd door oranje gordijnen, een volle asbak en een fles McClure's binnen handbereik.

Zoals Coen van Zwol van NRC het omschrijft, lijkt het mij een uitgelezen film om eens lekker achterover gezakt in de bios te genieten van een droom richting Amerika. Tip van de maand: Crazy Heart.

zaterdag 27 maart 2010

The Office

Comedy Central heeft de show weer in de programmering gezet (of ik heb tijdenlang niet goed opgelet): The Office US met de onverklaarbaar sullige Michael Scott. Zomaar wat leuke scenes achter elkaar gezet. Enjoy!

vrijdag 26 maart 2010

Spykerharde cijfers

Spyker bouwt minder dan 40 auto's per jaar. Dat klinkt belachelijk weinig, is het ook misschien, maar ze kosten ook een lieve duit en zijn ook exclusief. Goed gaat het niet met Zeewoldes' trots: het verlies neemt toe.

Vorig jaar kocht Spyker Saab, ook al zo'n verliesgevende club. Gaat Spyker dat wel overleven allemaal. Is het grootspraak van Victor Muller of zit er een gedegen plan achter en gaat het allemaal goedkomen? Elseviers Marike Stellinga laat haar licht schijnen over de situatie@Spyker.

donderdag 25 maart 2010

KIM is de Mol!

Even een momentje voor mijzelf: ik had het goed sinds aflevering 1. Ook voor het eerst in tien seizoenen moet ik zeggen, maar ... 'mijn' Mol is 'de' Mol: Kim. Geweldig! De aanwijzingen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Hou je vast: een UFO!

woensdag 24 maart 2010

Donald Duck op de iPad

Sommige critici noemden de iPad een tegenvaller en niet meer dan een opgeblazen iPhone zonder telefoonfunctie, uitgever Sanoma denkt daar heel anders over. Bladen als Donald Duck, Margriet en Autoweek worden klaargestoomd voor de iPad.

In Bright zegt Sanoma-directeur Michiel Buitelaar dat zijn bladen vooral aantrekkelijk zijn als er geluid en visuele mogelijkheden zijn: de iPad heeft, veel andere e-readers niet.

“In readers zonder kleur en zonder touchscreans gaan we geen energie steken”, zei hij. Een kans voor de iPad dus in het kleine Nederland. Moet hij wel hier worden verkocht want dat gaat voor de zomer sowieso niet gebeuren. VIA

dinsdag 23 maart 2010

Donald Duck, altijd leuk

Even iets tijdloos: een filmpje van Donald Duck. Enjoy!

maandag 22 maart 2010

Blooperende journalisten

Bij live-televisie mag niets misgaan want ... dat mag niet. Ach, ik vind het altijd wel leuk als het niet helemaal volgens het 100% voorgeproduceerde matrixje gaat. Zeker als het het nieuws is want dat hoort helemaal kreukvrij te zijn.

Hier een compilatie van van alles en nog wat wat misgaat bij het NOS Journaal. Niet alles is live op tv geweest want sommige dingen gebeurden vóór of ná de uitzending. Geniet!

Open deurtje: Manic Monday

Maandag ... Manic Monday. Ja, het is een open deurtje natuurlijk maar best een aardig liedje. The Bangles dus dames en heren, kom maar naar beneden!

zondag 21 maart 2010

Sven vier keer goud

Een verrassing was het niet maar spannend nog wel op het eind door de jonge Jonathan Kuck, maar Sven Kramer is voor de vierde keer op rij wereldkampioen allround schaatsen. Dat deed niemand hem voor.

In 2008 was Wilfried de Jong op bezoek in Inzell waar Kramer met het team van TVM een trainingskamp hield. Een mooi interview met leuke beelden.

Apple in 1984

iMac, iPod en iPhone waren een grote hit en de vraag is of dat ook gaat gebeuren met de iPad, door critici overweldigend in de hoek geparkeerd als 'we zien wel'. Bovendien zit de concurrentie er bovenop.

In 1984 was dat wel anders. Toen introduceerde Apple de eerste Macintosh met een bizarre commercial waarin een 'ander' 1984 een rol speelde.

zaterdag 20 maart 2010

Bart Veldkamp in 2006

De laatste tijd zet de NOS Ria Visser en Bart Veldkamp in als deskundigen bij het schaatsen. Zo ook dit weekend tijdens het WK Allround. Het is een grappig duo dat het niet schuwt om kritiek op elkaar te hebben.

Visser was lang geleden een Hollandse topschaatser en Veldkamp natuurlijk ook. Hij nam in 2006 afscheid op de Olympische Spelen in Turijn. Een mooie carrière achter zich latend reed hij een ererondje.

Aegon zegt schaatsen vaarwel

Sven Kramer is tot nu toe niet ongenaakbaar op het WK Allround. Ene Jonathan Kuck (juniorenkampioen) staat na drie afstanden op 1 en Kramer 'pas' op 2. Het zal morgen wel 'rechtkommen' want Kramer wint altijd. Toch?

Iets anders: Aegon stopt na 25 jaar als hoofdsponsor van het schaatsen. Dat doen ze niet zonder slag of stoot want er worden veel commercials uitgezonden waarin Aegon afscheid neemt. Nico Dijkshoorn doet mee en vertelt over Ireen Wüst.

vrijdag 19 maart 2010

Dobbin versus Kramer

Later vandaag gaat het beginnen: het WK Allround Schaatsen in Heerenveen. Sven Kramer gaat natuurlijk op plek 1 eindigen zondag, dat staat vast. Toch? Jawel. De master glijdt waarschijnlijk met onwaarschijnlijke rondetijden over het ijs.

Vanmiddag is de vijf kilometer en die rijdt Kramer tegen Shane Dobbin uit Nieuw-Zeeland. Wie? Totaal onbekend misschien? Valt wel mee. In december 2009 reed hij een keurige race in Salt Lake City: 6.17,78. Mooie tijd.

De snelste van Sven was 6.03,32 gereden in Calgary in 2007. Oftewel: Dobbin verbetert zich nog steeds en Kramer staat al ruim twee jaar op dezelfde tijd. Wordt het een leuke race of is het papieren informatie?

donderdag 18 maart 2010

Schot klinkt als Poolse Fransoos

Stel: je hebt een auto-ongeluk gehad, heel naar, en je wordt wakker met een andere stem dan waarmee je in de auto stapte. Het is gebeurd met de Schot Tom Paterson. Hij klonk Schots en nu Engels met een Pools of Frans sausje: het Foreign Accent Syndrome.

“All my life I’ve been Tom from Largs and now people think I’m Tomasz from Poland. I’ve been Portuguese, German, Spanish, French, even Israeli! The most common are Belgian, Norwegian or German.”

Wel handig dat hij wordt gezien als een halve Fransoos want zijn vriendin woont in Parijs. Omdat ze net is bevallen, was Tom al van plan om in Parijs te gaan wonen. "I'll fit right in!", zegt hij nu. Elk nadeel ...

woensdag 17 maart 2010

Joep doei mazzel dag

Gewoon even genieten van mijn radioheld uit de tijd dat ik nog met mechanische rewindknoppen en BASF-cassettebandjes in de weer was: Ferry Maat. Lang leve YouTube: hier een video van zijn laatste Soul Show uit 2008. Hier zijn afscheidstoespraak.

dinsdag 16 maart 2010

Politie zoekt in huis naar Milly

De politie zoekt in een huis aan de Schuilenburg in Dordrecht in de zaak Milly Boele, het meisje van 12 dat vorige week verdween. De politie zegt belangrijke aanwijzingen te hebben maar wil niet zeggen wat of hoe. Afwachten dus maar.

Milly had haar moeder aan de telefoon maar moest ophangen omdat er iemand voor de deur stond. Toen haar moeder later thuiskwam, was Milly verdwenen. Een Amber Alert hielp niet en Milly is nu al zes dagen zoek.

UPDATE: Volg RTL-verslaggever Antoin op Twitter en kijk op RTLNieuws.nl
UPDATE: Bewoner is aangehouden (26, agent!) en heeft verklaring afgelegd
UPDATE 22.34: Antoin via Twitter: Bevestiging uit politie en jusititietop: Milly is dood

Cursus 'Prius stoppen'

Hoe stop je je Prius als die er ineens vandoor gaat met jou achter het stuur? In de VS ging het al zeker twee keer mis. In Californië lanceerde een Prius zichzelf op de snelweg en in New York botste een vrouw met haar auto tegen een muur.

Op CNN een iReport met de oplossing. Kijk goed en je snapt hoe je je Prius moet stoppen als die een eigen willetje krijgt. Succes en don't try this at home natuurlijk. Tenzij het nodig is.

UPDATE: Embedded video verwijderd vanwege automatische start. Heel irritant van meneer CNN. Hier de link naar de clip.

maandag 15 maart 2010

F. Jacobse & Tedje van Es

Afgelopen vrijdag op tv en daarom nu nog even op mijn blog: Jacobse & Van Es. Geniaal.

Ed @ De Platencast

Over een maandje mag ik voor de 1000ste keer (geen typefout) de Platencast presenteren op KX Radio. Dat moet gevierd worden en daarom heb ik Ed Struijlaart uitgenodigd om een deuntje te komen spelen. Ed was frontman van de Stud Muffins. Voor RTV West speelden ze onder meer Tricks Up My Sleeve.

zondag 14 maart 2010

Jeugdidool Kuifje in Amerika

Iedereen heeft wel een jeugdidool. Michael Jackson, Justin Timberlake, Elvis Presley ... het ligt er maar aan in welk tijdperk je bent geboren. Eén van mijn jeugdhelden is Kuifje. Op deze relaxte zondag nog maar even achterover en fullscreen genieten van Kuifje in Amerika.

vrijdag 12 maart 2010

Cohen terug in Den Haag

Dachten we na de regeringsval dat we op weg gingen naar Balkenende V met dezelfde luitjes in de politiek, al dan niet in kabinet of Kamer, nu blijkt dat alles anders is. CDA en PvdA hebben even zitten shufflen.

Eurlings en Bos weg en Cohen op de top van de sociaal-democratische politieke toren. Wordt dit dan de redding voor de PvdA? Gaat het Wilders een hele rits zetels kosten? Cohen doet het in ieder geval goed in Pauw & Witteman. Jeroen Pauw probeerde hem het vuur aan de schenen te leggen maar Cohen bleef rustig.

De verkiezingsronde wordt wel een stuk leuker met wat nieuwe gezichten. Op naar 9 juni!

donderdag 11 maart 2010

Hans van Mierlo overleden

D66-oprichter Hans van Mierlo is niet meer. Reacties alom uit het Haagse: iedereen betreurt zijn dood, roemt zijn visie en bewonderde zijn passie. Van Mierlo was 78.

woensdag 10 maart 2010

Briljant Koffie-koffie-tijd

Koffietijd komt terug op tv en dan moet natuurlijk de oude tune er ook weer bij. Vindt Richard van Iperen althans. En daarom is hij een actie gestart en heeft er zelfs een website voor gemaakt.

Talpa gaat een nieuwe tune maken en Richard vindt dat maar niks. Volgens hem doet Talpa dat alleen maar om de muziek vast te kunnen leggen en er geld aan te kunnen verdienen. Anders zouden de centen naar Hans van Eijck gaan, de originele componist. Je kan een petitie tekenen zoals 200 anderen ook al hebben gedaan. Koffie-koffie-tijddd.

dinsdag 9 maart 2010

Tornado attacks Oklahoma

Vroeg in het seizoen heeft een tornado toegeslagen in Oklahoma. Verschrikkelijk voor die mensen daar want ze verliezen huis en haard, maar de tv-journaals doen er hun voordeel mee want het levert spectaculaire beelden op. Even meegluren met Anderson Cooper dan maar.

maandag 8 maart 2010

Piramides from space

Nu in space: astronaut Soichi Noguchi. En hij heeft z'n camera meegenomen en schiet geregeld mooie plaatjes en twittert ze ook nog. Is dat niet leuk. Zoals deze tot de verbeelding sprekende foto.

Zijn die piramides dan toch bedoeld om een stelletje aliens iets duidelijk te maken? Je kan ze duidelijk zien vanuit de ruimte. Mmm ... Dus.

zondag 7 maart 2010

Geef Waltz een Oscar!

Komende nacht gaat het gebeuren: de Oscars. Wordt Avatar de grote winnaar of pakt The Hurt Locker de prijzen? Daar gaat het de laatste tijd vooral om. Ik hoop op een Oscar voor Christoph Waltz.

Waltz speelde in The Inglourious Bastards de 'charmante' SS'er die met zachte hand op jodenjacht ging. Een prachtige rol die Waltz zeer overtuigend neerzette naast het kopstuk van de film Brad Pitt. Wint Waltz de Oscar komende nacht? De Bafta heeft hij al binnen, en terecht!

UPDATE: Gelukt!

zaterdag 6 maart 2010

Een gouden stem bij Oprah

Het gebeurde al eind vorig jaar maar nu is de show pas uitgezonden in Nederland: de Karaoke Challenge in de Oprah Winfrey Show. De winnaar maakte veel indruk bij de aanwezige dames en ook bij een ontketende Oprah.

Terecht want Abraham Macdonald heeft een strot om 'u' tegen te zeggen. Enjoy!

vrijdag 5 maart 2010

Nieuwe carrière Kant

Agnes Kant heeft in het NOS Journaal op 3 duidelijk gemaakt wat haar plannen voor de toekomst zijn. Want zij is volgens de Nossers ...

'Blote' sneeuwpop kan niet in VS

In Amerika, nou ja ... in een bepaalde straat, is ophef ontstaan over een sneeuwpop. De vormen waren min of meer als de Venus van Milo (vooral meer qua min) en dat beviel de buurt niet. Dus moest de pop kleren aan, zei de politie. Dus.

De moeder had de pop met haar twee kids gemaakt en auto's vol nieuwsgierigen met de camera in de hand reden langs. Afgelopen maandag kwam er een einde aan het leven van Venus 2.0: de dooi zette in. "Gelukkig hebben we de foto's nog."

Ruzie op de nieuwsvloer

donderdag 4 maart 2010

Kant exit als leider SP

Agnes Kant stopt als lijsttrekker en fractievoorzitter van de SP. Gisteren ging de partij genadeloos onderuit bij de gemeenteraadsverkiezingen en vandaag haalde de secretaris van de SP haar ook nog even door de mangel.

Gisteren zei Jan Marijnissen in De Wereld Draait Door dat hij 100% achter Agnes Kant staat. Jort Kelder riep Marijnissen toen op om de regie over te nemen. Is dat nu gebeurd? Heeft hij op de achtergrond een rol gespeeld bij het opzij schuiven van Kant? Uit deze video zou kunnen blijken dat ze geen vrienden zijn. Of is het opgeklopt?

Even weer kind ...

Richters Report staat inmiddels op meer dan 1000 berichten. Dat vier ik met een filmpje waardoor je je weer even kind kan voelen. Schaaltje chips (niet te veel), ranja en in kleermakerszit voor tv ... Donald Duck!

woensdag 3 maart 2010

Val van PvdA valt mee

De PvdA stond in een peiling vlak voor de val van het kabinet op 15 zetels. Vlak daarna was het ineens 19 en volgens bureau Synovate zijn het er nu ineens 27. Boem! CDA 'peilt' op 29 en de PVV van Geert 24.

De partij van de pieken en dalen, D66, zou uitkomen op 15. Dat is vijf keer zoveel als Pechtold (foto) nu in Kamer heeft. Maar ach, ging D66 de afgelopen 30 jaar niet van 5 naar 24 en via omwegen weer naar drie. For what it's worth. In de schaduw van dit alles maar wel dramatisch: de SP zakt van 25 naar 11 ...

Vanavond laat is de voorlopige uitslag er, als het al geen nachtwerk wordt. Want het handmatig tellen van alle stemmen in steden met meer dan 2-3-4-5-6-700.000 inwoners kan niet in een uurtje natuurlijk. Ga er maar lekker voor zitten.

Sinterklaas in de politiek

Het is verkiezingsdag en u bent knettergek! Wilders roept van alles in de Tweede Kamer en dat kan toch allemaal niet mevrouw de voorzitter. Ook in het verre verleden gingen politici wel eens uit hun pannetje. Al was dat nog heel netjes en cultureel verantwoord.

Fokke & Sukke gaan stemmen



VIA

dinsdag 2 maart 2010

De eerste Boeing 747

De Boeing 747 is zo gewoon, het hoort bij het leven als de Dom in Utrecht. Als de Dam in Amsterdam. Als het Binnenhof. Hij is er gewoon. Als je een jaar of 40 bent dan weet je niet beter. Hé, daar gaat een 747.

Dat was natuurlijk niet altijd zo want eind jaren 60 ging de eerste 'de lucht in'. Dat klinkt wat cru maar ik bedoel dat hij ging vliegen. Afijn, dat zag er zo uit:

maandag 1 maart 2010

Dik, dikker, KLM-tax

Een tijdje terug was er ophef over de KLM die een dikkemensentax wilde invoeren. Te dik voor 1 stoel? Dan 2 betalen. Veel mensen kwaad: discriminatie bladiebla. Ik zou zeggen: kijk eens naar deze foto en je begrijpt dat de KLM een behoorlijk punt heeft.

Wat nou koffiekarretje door het gangpad? Wat nou even naar het toilet? Wat nou even de benen strekken?

Het mooie lied van Cross

Sinds een week of vier maak ik voor de lol een uurtje radio op internetzender The Album Station. Zondagavond van 11 tot 12 even wat willekeurige plaatjes op een rij zetten. Een half uurtje geleden draaide ik deze prachtige van Christopher Cross: Sailing.