zaterdag 31 oktober 2009

Shock Doc: the Catman

Mafketels lopen er overal rond op deze aardkloot. 'Gelukkig' zijn er programma's als Shock Doc zodat wij op de bank met bier en chips kunnen genieten van bijvoorbeeld deze tot kat omgebouwde man. En ik maar rustig voice-overen alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Tuurlijk.

JP wordt president!

Het wordt nu wel erg vermoeiend ... wordt Jan-Peter Balkenende nou wel of niet de eerste 'president van Europa'. "De Mandarijn" en klanten van Hostnet en Mijndomein.nl lijken vrij zeker van hun zaak.

Intussen sprak Balkenende vandaag op het CDA-congres over hele andere dingen: "De politiek wordt overmoedig, ongenuanceerd en met groot gemak worden grote woorden gebruikt". Hij doelt waarschijnlijk op de afdeling Wilders.

Die liet zich nogal ongenuanceerd (of helder, wat je wil) uit over de AOW-plannen van het kabinet. Maar met woorden als "asociale verhoging van de AOW-leeftijd" en "botte afbraak van de AOW" lukt het niet echt om je doel te bereiken. Tenzij het doel is het zoveel kiezers bij elkaar krijgen natuurlijk. Al is er niemand die hierin gelooft.

vrijdag 30 oktober 2009

Vista ... of toch een Mac?

Inmiddels is Windows Vista verleden tijd en kunnen 'we' het gaan doen met Windows 7. Of misschien toch een Mac kopen?

Hotrockin' Elvis Duran

Woensdag plaatste ik een blog over Trey Morgan, een Amerikaanse dj die zijn hele show een camera op z'n gezicht heeft gericht. Hetzelfde deed Elvis Duran (of iemand anders), een inmiddels legendarische dj van 'Hot Rockin' Z100 New York'.

donderdag 29 oktober 2009

Back to the commercials

Niets leuker dan kijkers te verrassen met een leuke jeugdherinnering: Back to the Future bijvoorbeeld. Maar ... het blijkt ineens iets anders dan de film te zijn. Wel goed gedaan.

woensdag 28 oktober 2009

Treytje over de top?

Een beetje dj praat alle intro's vol, noemt vijf keer per aankondiging de stationsnaam en heeft een big smile als hij tegen zijn luisteraar praat. Of misschien toch niet ... whatever, Trey Morgan van Z100 heeft het allemaal. En veel.

Jacko-feest: This Is It draait!

Hij draait vanaf nu in de bioscopen van Pathé: This Is It, de film ... ach, dat weet je wel. De familie Jackson heeft bepaald dat hij maar twee weken te zien is. Een soort 'Limited Edition'-effect en dus snel uitverkocht.

Conclusie: er zal nog wel een weekje aan vast worden geplakt. Of misschien een vertoning op het Haagse Malieveld of Amsterdamse Museumplein op een giga-scherm waarbij iedereen uit z'n plaat gaat en nog één keer kan meedansen en -zingen?

dinsdag 27 oktober 2009

This Is Radio 538

Vanavond vlak na twaalf uur gaat in Amsterdam de film over de laatste repetities van Michael Jackson in première. Dat gaat niet zonder slag of stoot want Radio 538 is erbij. DJ's Stefan de Groot en Martijn Muijs doen verslag vanuit Tuschinski waar de eerste de bioscoop waarschijnlijk op hun kop gaan zetten, onder meer hierop:

Lehmann? Nee man!

Ben je in Duitsland als beroemde voetballer bezig aan je laatste seizoen, stond je in het Duitse elftal jarenlang als tweede man achter Oliver Kahn, gaat het met 'je cluppie' niet goed en krijg je ook nog dit 'over je heen' ... Jens Lehmann. VIA

maandag 26 oktober 2009

'Compagnon' Madoff dood

Jeffry Picower is dood. Wie? Hij investeerde miljoenen samen met Bernie Madoff, de oplichter die miljarden lostroggelde bij onschuldige spaarders en beleggers. Hij kwam er tientallen jaren mee weg maar zit nu 150 jaar in de cel.

Maar goed, Picower dus. Hij was 67 en werd dood gevonden in zijn zwembad. Toeval? Feit is dat zijn bedrijf eerder dit jaar failliet ging en op dat moment voor bijna een miljard dollar had uitstaan. Alles was weg toen Madoff werd opgepakt en de investeringen een geknapte ballon bleken te zijn.

Picower was dus slachtoffer. Maar misschien ook (mede-)dader? In Fortune Magazine stond in april dat een marionet van Madoff wilde getuigen dat Picower betrokken was bij de zwendel. Arme Jeffry, of misschien vooral: arme familie van Jeffry.

Even een leuk spelletje

In de VS is Jeopardy al tientallen jaren een populair tv-spelletje. In deze aflevering doet onder andere Anderson Cooper mee, anchorman van CNN.

zondag 25 oktober 2009

Windows 7 meets ICQ

Windows 7, Vista of toch maar XP houden? Het is de vraag voor velen die een nieuwe computer willen kopen. Of toch maar die oude upgraden? Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft is nu een dag of drie op de markt en recensies te over.

Zo spreekt T-zine over een klungelige oplossing om XP-programma's te draaien, moeten Mac'ers nog een paar maanden wachten voordat Windows 7 op een Apple kan draaien en Tweakers schrijft over de verschillende vormen van Windows 7.

Vooruitgang is goed maar terugkijken soms ook leuk. Hieronder zie je al een plaatje uit 'good old Windows 95' maar weet je nog hoe Wordperfect 5.1 eruit zag? Of de eerste Apple (voorloper Windows 95 eigenlijk)? Of voorloper van MSN: ICQ?

zaterdag 24 oktober 2009

Mister Tjakkaa over homo's

Emile Ratelband heeft in Pauw & Witteman nog maar eens de knuppen in het hoenderhok gegooid: "Homo's hebben een afwijking" en "ze zijn abnormaal" en "als ze worden gepest dan moeten ze een weerbaarheidscursus bij mij volgen".

"Boe!" riep iemand uit het publiek en het Amsterdamse gemeenteraadslid Michiel Mulder heeft aangifte gedaan. Maar Ratelband deert het niet want zelfs tegen zijn homovrienden zegt hij dat ze abnormaal zijn. FRAGMENT

"Ze integreren niet en zorgen niet voor nageslacht, dat voor ons moet zorgen. Dat is abnormaal" zei mister Tjakkaa. Onbegrijpelijk dat hij dat ook echt meent. Bizar. In welk jaar leeft deze door zijn vrouwen verlaten meneer Ratelboer?

vrijdag 23 oktober 2009

Da Scheringa Boys

Elke avond wordt De Wereld Draait Door afgesloten met een filmpje van Lucky TV. Negen van de tien keer zijn ze erg grappig, zoals deze van Da Scheringa Boys.

woensdag 21 oktober 2009

Microsoft Tweets Google

In de 'computerwereld' (prachtig woord, copyright 1843) proberen Microsoft en Google elkaar om alle manier dwars te zitten. Of, beter gezegd, te snel af te zijn want het gaat vooralsnog wel vrij 'fair'.

Nu lijkt het erop dat Microsoft eerder een deal sluit met Twitter dan Google. Dat betekent dat je in zoekmachine Bing wél Twitter-resultaten krijgt en via Google niet of nauwelijks. En Twitter is hot.

Twee weken terug kwam naar buiten dat Twitter met allebei in gesprek was, maar Bing lijkt dus de betere papieren te hebben. Dat kan Microsoft wel gebruiken want ook al is Bing de standaard zoekmachine in de nieuwste Internet Explorer dat betekent niet dat een hoog marktaandeel gegarandeerd is. De nummer 1-zoekterm in Google (let op) is nog steeds 'Google' ...

dinsdag 20 oktober 2009

Robbie entertains you

Fans van Robbie Williams moeten zich vanavond spoeden naar de bios want het concert dat hij geeft in Londen, is ook in ons land te zien. In vijf bioscopen van Pathé is Robbie te zien.

Even terug naar 2006 en de song, gokje, waarmee hij vanavond gaat beginnen: Let Me Entertain You.

maandag 19 oktober 2009

Halloweenpop blijkt lijk

In Marina Del Rey (Los Angeles) is iedereen klaar voor Halloween. Zo ook een 75-jarige man die een prachtige Halloween-pop op zijn balkon had gelegd. Wat een leuke traditie toch, dacht de buurt.

Na een tijdje bleek dat de pop op de stoel de bejaarde man zelf was. Hij was al een tijdje dood. Waarschijnlijk heeft hij zelfmoord gepleegd, schrijft de Los Angeles Times.

Vorig jaar was tijdens Halloween de verkiezingsstrijd in volle gang en werd een pop van Sarah Palin opgehangen als versiering. Het werd Chad Michael Morisette niet in dank afgenomen: hij moest 'm weghalen van de politie om te voorkomen dat hij werd gelyncht door Palin en McCain-aanhangers.

zondag 18 oktober 2009

DSB ... RIP

Het doek is definitief gevallen voor Dirk Scheringa en zijn DSB Bank. Haakte eerder de Amerikaanse investeerde Lone Star al af, nu is ook 'Plan B' van tafel. Nout & Wout willen niet (nog een keer) bijspringen.

Dat betekent dat Dirk met de staart tussen de benen terug moet naar de rechtbank in Amsterdam. DSB is morgenochtend officieel failliet, zo is de verwachting. Dekte de blogjournalist zich nog even in.

Eerder vandaag onthulde RTL Nieuws nog dat Dirk 700.000 euro weghaalde bij DSB toen hij hoorde dat hij moest opstappen. Hij zou het later weer hebben teruggestort. Niet zo handig want na een faillissement is hij zes van de zeven ton kwijt. De Staat garandeert maximaal een ton spaargeld bij het omvallen van een bank. Morgen meer!

UPDATE: DSB FAILLIET (maandag 19 oktober)
UPDATE: Live-persconferentie Dirk Scheringa via RTLNieuws.nl

Voetbal? Nee, strandbal!

Liverpool - Sunderland in de Engelse voetbalcompetitie eindigde in 0-1. En die ene goal was nou net een ... tja, hoe moet je dat noemen. Aparte? Bizare? Vul maar in. Een strandbal speelde een cruciale rol. Dailynewsman vindt er ook wat van.

Vieze wegen in Amsterdam

Altijd leuk: onderzoekjes. Dit keer Milieudefensie: de Johannes Blookerweg in Amsterdam is uitgeroepen tot smerigste plek van Nederland. Blooker ligt ook niet echt op een uitlaatgasvrije plek: boven de ringweg A10 namelijk.

Ook de Prins Hendrikkade (bij het Centraal Station) in Amsterdam scoort beroerd: staat op 2 namelijk. En je zou maar LANGS de Einsteinweg wonen. Die staat op 3, is ook in Amsterdam en is de A10 zelf. Lekker op je balkon in de zon ... not.


Grotere kaart weergeven

zaterdag 17 oktober 2009

Politiehonden hebben heldin!

Een meisje van zes, Kayleigh Crimmins, heeft de harten gestolen van veel Amerikanen. Ze besloot haar speelgoed te verkopen zodat de politiehonden kogelvrije vesten konden krijgen. Ook speelgoed van vriendjes en vriendinnetjes ging 'for sale'.

Het ging niet ongemerkt voorbij en Kayleigh werd dan ook uitgenodigd in het gemeentehuis waar ze een staande ovatie kreeg. Toen bleek dat ze ook al geld had gegeven aan andere politiekorpsen dan alleen in de staat Virginia waar ze woont. Isn't she sweet!

vrijdag 16 oktober 2009

Zucht ... nog meer DSB

Tja, dan schrijf je op je blog eens wat over DSB. Richting een faillissement denk je dan. Vrijdagmiddag nog een stukkie en einde verhaal. Maar nee, de kat met inmiddels drie levens is er nog.

De rechtbank besloot vanmiddag om Dirk Scheringa tot zondagavond te geven om een deal te sluiten met zijn Amerikaanse vrienden die DSB zouden willen overnemen. Wie dat zijn, wil Dirk niet zeggen.

Terwijl Dirk zijn reputatie aan het redden is, zit Pieter Lakeman van de stichting Hypotheekleed met een dikke sigaar te balen voor de tv. Hij riep iedereen op geld weg te halen bij de club van Dirk. Woensdag ging hij in De Wereld Draait Door al uit zijn dak tegen Yvon Jaspers. Is Dirk de kat met drie levens, Lakeman de gebeten hond.

Kiezen: failliet of overvallen?

Waarschijnlijk zou Dirk Scheringa in dit geval kiezen voor een bankoverval. Daar zou John Dillinger dan wel weer blij mee zijn. Goeie film trouwens!

Nog 11 uur voor Dirk

Dirk Scheringa heeft nog 11 uur de tijd om een koper te vinden voor zijn DSB Bank. Vanavond hebben 'de grote vijf' (ING, ABN Amro, Fortis, Rabo en SNS Reaal) opnieuw gezegd: "Nee dank je, het risico is te groot."

Opvallend was dat volgens een verslaggever van de NOS ook een vertegenwoordiger van Van Lanschot Bankiers in het gebouw van DNB bij het overleg was. Die naam was nog niet gevallen. Maar ook dat hielp dus niet.

Maar Dirk zou Dirk niet zijn als hij niet nog een konijn in zijn hoed heeft zitten: een Amerikaans bedrijf zou interesse hebben. Interesse in een bank waar nog meer klanten zullen wegrennen als ze weer bij hun geld kunnen.

donderdag 15 oktober 2009

DSB nog niet failliet

De soap rond DSB Bank is nog niet failliet. De rechter heeft DSB nog 24 uur gegeven om een koper te zoeken, bijvoorbeeld een bankenconsortium zoals minister Bos afgelopen weekend al probeerde te regelen.

Qua soap komen er steeds meer nieuwtjes naar buiten. Zo zou Frank de Grave zijn weggestuurd als directeur omdat hij kritiek had op het beleid van Dirk Scheringa. "Niets van waar", reageert Dirk die op handen wordt gedragen door zijn medewerkers. De Telegraaf:

Gewend omringd te zijn door jaknikkers, zegde hij De Grave de wacht aan.

Intussen keuvelt de politiek verder over DSB. Minister Bos heeft gezegd dat hij de overname van DSB heeft geblokkeerd omdat de Staat voor vijf miljard garant moest staan. DSB had zondag nog 26 miljoen in kas tegen 2,2 miljard direct opeisbare spaargelden. Bovendien had De Nederlandsche Bank al 100 miljoen aan DSB geleend, afgelopen zaterdag. Toen was voor Bos de maat vol. To be continued ...

Rick Astley versus Nirvana

Met dank aan Kluun:

woensdag 14 oktober 2009

Tourrenners over kasseien!

Het parcours van de Tour de France 2010 is bekend. En ja, er zijn weer flink wat bergetappes: zeven maarliefst. Drie eindigen bergop waarvan ééntje bovenop de Tourmalet. Waar de renners een dag eerder ook al langsfietsen. Ook leuk: ze mogen over de kasseien van Parijs-Roubaix. Knal. Glij. Pats.

Nog een voordeel: er is geen ploegentijdrit. Die gooide behoorlijk wat roet in het klassement dit jaar (vooral voor Rabo) en daar zitten we dus niet mee komende zomer. Jammer dat het kunstje van een zware bergrit een dag voor de finish niet wordt herhaald.

Erik Breukink is blij want hij ziet grote kansen voor kopman Denis Menchov en klasbak Robert Gesink. Als die maar niet valt zoals in de Tour dit jaar (gebroken pols) en de Vuelta in september (gezakt van 2 naar 6). Ik heb er zin in!

Komt een vrouw in de bios

dinsdag 13 oktober 2009

Er gaat IETS boven Groningen

Nederland werd op de avond dat op Veronica de film Armageddon wordt uitgezonden (aarde nèt niet verwoest door komeet) opgeschrikt door een groot, helder, blauw licht aan de heldere hemel boven Groningen. Inclusief een knal.

De Kustwacht werd gebeld, de politie ingelicht en ook de luchtverkeersleiding van Schiphol kreeg verontruste mensen aan de lijn. Maar ... wat was het dan? Volgens sterrenkundige Theo Jurriens was het een meteoriet. Getuigen Wilma en Corien uit Bellingwolde schrijven op de site van De Telegraaf:

Wij zagen het op weg naar Blijham om 7 uur vanavond. Dachten eerst dat er een enorme vuurpijl werd afgeschoten. Bleek dus een vuurbol. Heel indrukwekkend.


Remco stond er met zijn lineaal en geodriehoek naast:

Gezien vanaf Eindhoven Airport. Een zeer heldere witblauwe vuurbol. Van 60 graden noordoost tot 15 graden noordwest, waar het in drie stukken uiteen viel en tot oranje-rood uitdoofde. Zeker twee seconden zichtbaar. Echt GEWELDIG!

Foto VIA

maandag 12 oktober 2009

Olie nodig? Onzin!

Dodenrit in Irak

In september plaatste ik al cabaret uit Kopspijkers: Marco Borsato en Simon & Garfunkel. Maar er staat nog veel meer op YouTube. Mike Boddé imiteert op weergaloze wijze Drs. P en zijn 'Dodenrit', dit keer geïnspireerd op Nederlandse soldaten in Irak.

zondag 11 oktober 2009

Danny bikes again!

In september schreef ik al over Danny MacAskill die met zijn bike halsbrekende toeren uithaalt. "Spectaculair, part 2":

zaterdag 10 oktober 2009

Nobellers eren Obama

De leden van het Nobèl-comité haastten zich vandaag naar het spreekgestoelte om uit te leggen waarom Barack Obama gisteren de Nobelprijs voor de Vrede mocht ontvangen. De wereld reageerde verschillend.

CNN laat alle winnaars zien, inclusief interviews en de reactie van Obama. Huffington Post zet acht opvallende reacties op een rijtje. Hieronder een video met de reactie van Obama zelf.

vrijdag 9 oktober 2009

Tante Buma terug in haar stoel

Tante Buma heeft bakzeil moeten halen: de (absurde) Youtube-belasting is van de baan. En dus mogen bloggers, Hyvers en niet-commerciële Youtube-embedders gewoon hun gang blijven gaan; zie onder!

Het was vanzelfsprekend een copyright 1982-idee om 130 euro (!) te heffen voor zes Youtube-filmpjes. Gooi wat eurobiljetten in een bak, grabbelen maar en wat je in je handen hebt, dat wordt het tarief. "Oh, het is 130 euro. Nou 130 wordt het dan." Zo fout. Tante Buma: hier is Robbie Williams!

Knoeien met je laptop

Met je laptop in de hand eens lekker rommelen aan de matrixborden boven de snelweg. Het zou gaaf zijn als het écht zou kunnen, maar deze Max Cornelisse heeft vooral Photoshop en aanverwante software bestudeerd.

Eerder rommelde hij al zogenaamd met een groot scherm op Utrecht Centraal en met de dienstregeling van de NS. Gelukkig hebben we Editie NL.

donderdag 8 oktober 2009

Streetview ziet Streetview

Via Google Streetview kan je steeds meer delen van de wereld bekijken. Je stapt in de auto die eigenlijk je eigen pc is en gaat op stap. Maar hoe ziet zo'n camera-auto van Streetview er nou eigenlijk uit? Hieronder rijdt er ééntje voor de auto van Google Streetview zelf.

Wie maakt nou welke beelden dan? Auto twee staat er gelukkig ook op voor de volledigheid. Of? Draai hier eens rond, zijn het nou twee of drie auto's? Of misschien vier?


Grotere kaart weergeven

woensdag 7 oktober 2009

Geen 'Big One' maar wel 4.1

Zondag schreef ik over experts die een grote aardbeving voorspelden in Californië. Zou het 'The Big One' worden waar iedereen al jaren voor vreest? Het valt mee: de schok was 4.1 op de schaal van Richter.

A magnitude 4.1 earthquake hit the Eastern Sierra region of California today [..] The quake hit in the same general area as a swarm of temblors last week that rattled Inyo County. Scores of mostly tiny temblors have been recorded in the region over the last week.

Volgens de experts was afgelopen dé dag dat "het" zou gaan gebeuren maar ze houden rekening met aardbevingen tot en met vrijdag. Ik denk even met ze mee: die 4.1 was de aanloop naar een grotere schok.

dinsdag 6 oktober 2009

Hieperdepiep! 1 jaar oud

Vandaag bestaat Martijn Richters Report één jaar. Het eerste bericht dat ik schreef ging over ... de recessie die toen nog geen recessie was maar een kredietcrisis:

Een financieel beroerde dag om een blog te beginnen: de AEX levert maar liefst 9,1% in: de op twee na slechtste dag ooit. Mensen die vrijdag hoopvol in het toen al flink ingezakte Aegon stapten, zagen vandaag 25% van hun inleg verdampen.

Mijn eerste blog heette '25% Korting' en binnen een dag werd Richters Report door Blogger offline gezet. Ze wilden eerst checken dat het geen advertentie- annex spamsite zou zijn vanwege '25% Korting' en 'Uitverkoop in New York' als eerste twee berichten.

maandag 5 oktober 2009

Haaien bij Santa Cruz

Haaienliefhebbers in Californië: spoedt u naar Santa Cruz. Voor de kust zijn één of twee witte haaien gezien. CBS5 schrijft erover maar spectaculaire beelden ontbreken vooralsnog.

Gezellige vrienden zijn het niet blijkt uit een documentaire van National Geographic Channel ...

Orkaan in zee bij Spanje!

Nu 'The Big One' in San Francisco (zie bericht hieronder) zich nog niet heeft laten zien, stap ik even over naar een ander natuurverschijnsel: de orkaan. Eindelijk is er weer één verschenen bij Europa: Grace.

Volg hier het pad van Grace ten westen van Spanje. Het is niet zo dat de storm op de kust van Portugal en Spanje beukt en over een paar dagen Bordeaux van de kaart veegt, maar Ierland kan misschien nog een tikkie krijgen over een paar dagen?

zondag 4 oktober 2009

Komt The Big One eraan?

"San Francisco is getroffen door een grote aardbeving." Is dat de zin die vanaf morgen het wereldnieuws beheerst? Volgens de website Quake Prediction gaat het nu dan écht gebeuren: The Big One! Vooral in San Francisco Bay en Hollywood/Beverly Hills gaat het trillen. Wordt het het einde van de Golden Gate Bridge?

De jongens van Quake Prediction baseren hun voorspellingen onder meer op de stand van de maan, het gedrag van dieren en van mensen, kleine aardbevingen die voorafgaan aan grote schokken en veranderingen in temperatuur van water in het gebied.

Zijn het freaks met een mooie set gekleurde potloden die maar wat aanrommelen op een kaartje ... of zijn het kenners die iedereen waarschuwen maar waar niemand naar luistert. Morgen is de grote dag, ik volg dit kaartje zorgvuldig!

Dierendag, Duysdag

Dierendag! Moet ik meteen denken aan Willem Duys die ooit een commercial heeft gemaakt voor Pedigree Pal: "Ook dieren hebben liefde nodig, daarom geef ik ze ..." Dat dus. De tv-commercial draaide jarenlang in de 80-ies.

Hoe zou het met hem zijn? Duys leeft al jaren in Zuid-Frankrijk en is inmiddels 81. Twee jaar geleden kreeg hij gezondheidsproblemen maar sindsdien is het stil rond de voormalige presentator, tennisser, platenbaas en (nog steeds) muziekliefhebber.

Beeld en Geluid heeft een biografie online staan. Hieronder een compilatie van onder meer 'Voor de vuist weg' waarmee hij een jaar of 40 (!) geleden furore maakte op de Nederlandse tv.

zaterdag 3 oktober 2009

Groots in Edinburgh: rugby

Nederlandse sportliefhebbers zijn toch vooral gek van voetbal, schaatsen en wielrennen. Hockey doet het qua ledenaantal goed maar op tv blijft het toch wat achter. Vergeet ik nou nog wat?

In Schotland is iedereen ook gek van voetbal maar rugby is daar net zo groot, of zelfs groter. De club van hoofdstad Edinburgh staat aan kop in de Magners League.

Morgen spelen de Edinburghers tegen het team van Wales. Een voorbeschouwing en de samensteling van het team lees je hier. Beelden, check de YouTube-video hieronder, gemaakt door een fan in het Murrayfield Stadium (mooie naam voor een stadion, vind je niet?).

vrijdag 2 oktober 2009

Autopsierapport Jacko is er

Het autopsierapport van Michael Jackson is openbaar gemaakt. Daaruit bleek dat Jacko een gezonde kerel van 50 was die alleen last had van wat artritis. Sappige details zijn er niet echt, meer voorspelde informatie.

Zo waren zijn lippen en wenkbrouwen getattoeëerd en was dat bij zijn haargrens ook zo. Dat laatste waarschijnlijk om de brandwonden te verdoezelen die hij opliep tijdens de opname van een Pepsi-commercials in de jaren 80.

Uit het rapport blijkt dat ook dat Jackson inderdaad de pigmentziekte Vitiligo (foto's) had. Daarbij kan het zover gaan dat een zwarte man helemaal blank wordt. Een verhaal dat Jackson al in 1993 in de wereld bracht maar de schreeuwende roddelpers altijd heeft afgedaan als een fabeltje. R.I.P. zullen we maar zeggen.

Boeddhapeer in China

In Hebei, een provincie in het noorden van China kweekt een lokale fruitboer peren in de vorm van Boeddha. Met een speciale mal van kunststof kreeg Hao Xianzhang het voor elkaar. TROUW FOTO AP