woensdag 30 september 2009

Obama says cheese

Stel: je bent president van Amerika en moet tijdens één of andere receptie met vertegenwoordigers van de halve wereld op de foto. Big smile: klik. Even op je andere been, ontspannen, volgende. Big smile: klik. Handje geven.

"Wat bijzonder om met u op de foto te mogen, mister presidents." Jaja, slecht Engels van die buitenlandse gasten. Klik. "Thanks you mister president." Yes. "Nice dress mrs Obama". Dank u. Klik.

Obama is daar heel erg goed in. Het lijkt wel een wassen beeld. Kijk naar een videomontage van al zijn gasten en hun momentje met Obama. Briljant!

VIA en VIA.

Zeker 55 doden bij tsunami

De tsunami die gisteren is ontstaan in de Stille Oceaan heeft op de Samoa-eilanden aan zeker 55 mensen het leven gekost. Op Amerikaans Samoa zijn 22 doden gevallen. Veel mensen worden vermist. President Obama heeft de noodtoestand uitgeroepen zodat er noodhulp naartoe kan.

"I thought it was the end of the world," zegt Dr. Salamo Laumoli, baas van de Gezondheidszorg op Samoa. "I have never felt an earthquake like that before."


De golven waren 7,5 meter hoog en niet 1,5 meter zoals werd gedacht toen de tsunami nog op zee was. Bewoners waren gewaarschuwd maar de impact was voor veel mensen groter dan verwacht. Getuigen vertellen wat ze hebben gezien.

UPDATE: 120 doden, tientallen vermisten

Cameraheldin Margareth Moth

Eén van de stoerste cameramensen ooit is Margareth Moth. Ze werkte onder meer voor CNN en waar andere cameralui wegdoken achter een auto als er geschoten werd, stond Moth er gewoon voor met haar camera richting de schutters.

In 1993 werd ze neergeschoten tijdens haar werk in voormalig Joegoslavië. Haar gezicht lag aan gruzelementen en met veel operaties kwam ze er weer bovenop ... om gewoon weer aan het werk te gaan: met camera op de schouder het oorlogsgebied in.

Inmiddels verblijft ze in een hospice voor de laatste periode in haar leven. Ze lijdt aan kanker en maakt het niet lang meer. CNN heeft een bijzondere documentaire aan haar leven gewijd die het bekijken waard is.

dinsdag 29 september 2009

Tsunami onderweg naar ...

Bij Samoa in de Stille Oceaan heeft een aardbeving (sinds 2005 zeebeving) een tsunami veroorzaakt. Die is onderweg naar Australië, Nieuw-Zeeland en Hawaii. De vraag is of het uit de hand loopt want de tsunami zou anderhalve meter hoog zijn.

Op zee kan de tsunami aan kracht winnen maar de kans is groter dat hij juist afneemt. De westkust van de VS loopt geen gevaar, zeggen experts, en ook andere landen hoeven zich niet al te veel zorgen te maken.

Op Samoa kwam het water 100 meter het land binnen, werden auto's meegesleurd en vielen doden. Grote groepen mensen kiezen eieren voor hun geld en vertrekken naar hoger gelegen delen. Eén probleem: op veel eiland in die regio zijn nauwelijks bergen. Een CNN-iReport vanaf Samoa:

Is Osterhaus onafhankelijk?

VPRO-radioprogramma Argos staat altijd garant voor interessante nieuwtjes. Schreef NRC.Next vandaag al kritisch over viroloog Ab Osterhaus, Argos zette afgelopen zaterdag vraagtekens bij belangen die Osterhaus zou hebben in een bedrijf dat werkt aan een vaccin tegen de Mexicaanse Griep, waar Ab ons geregeld voor waarschuwt.

De Mexicaanse griep moet de komende maand losbarsten in Nederland, zo voorspellen deskundigen. Zal dat ook gebeuren? Veel angstaanjagende scenario´s die ons de afgelopen maanden werden voorgespiegeld zijn niet uitgekomen.

Viroloog Ab Osterhaus is in de media degene die ernstige risico’s en mogelijke gevaren van het H1N1-virus het meest heeft benadrukt. Heeft dat te maken met het feit dat hij zelf economische belangen heeft bij de grieppandemie, via bedrijfjes verbonden aan de Erasmus Universiteit en via adviseurschappen voor farmaceutische bedrijven?
BRON

Beluister de uitzending van Argos over Ab Osterhaus, doorspoelen naar 6:00.

Koorddansende Libel


Foto: Janneke Augustijn uit Nieuwegein. (Trouw)

zondag 27 september 2009

The Philip DeFrance Show

Deze meneer wordt populairder en populairder op internet: Philip DeFranco. Hij maakt vier keer per week een eigen show van 3-4 minuten met een hoop gereutel, foto's en video's. Het zou me niks verbazen als hij een hele grote gaat worden. ADHDTV.

zaterdag 26 september 2009

Live: It's My Life, Talk Talk

Wat op Richters Report eigenlijk nauwelijks is gebeurd het afgelopen jaar: muziekvideo's plaatsen. Dat gaat veranderen: hier een live-uitvoering van It's My Life van Talk Talk. De opname is gemaakt in 1984.

vrijdag 25 september 2009

Even een momentje ...

... om helemaal nergens aan te denken. Wat in Nederland door zou gaan voor een provinciale weg is in South Dakota een snelweg. Want er gebeurt daar toch helemaal niets. Heerlijk ...


Grotere kaart weergeven

Dode bij treinongeluk Barendrecht

In de buurt van Barendrecht zijn drie treinen op elkaar gebotst. Twee goederentreinen knalden op elkaar, gevolgd door een passagierstrein. Eén machinist is omgekomen, een ander raakte bekneld.

In de passagierstrein zaten volgens de NS 150 mensen. Die zijn allemaal veilig in een restaurant opgevangen. Sommigen raakten lichtgewond maar de rest is met de schrik vrijgekomen. Ook mensen in een passerende stoptrein werden geraakt door rondvliegende brokstukken. De ravage is groot.

donderdag 24 september 2009

The bastard is dead!

In december is het 20 jaar geleden dat Graham Chapman overleed, één van de leden van Monty Python. In De Wereld Draait Door was een klein stukje te zien van de speech die Python-collega John Cleese hield tijdens de uitvaart. Hier een uitgebreider stuk inclusief het loflied op de vreugde van het leven.

Vogel die foto's maakt

In Pauw & Witteman vertelde tv-criticus Jean-Pierre Geelen over zijn hobby: vogels kijken. Hij liet het boek zien dat hij op z'n tiende kreeg van Sinterklaas. Inderdaad, een boek over vogels.

Voor het gesprek was een filmpje te zien van de BBC waarin David Attenborough de Australische liervogel portretteert. Een vogel die houthakkers en fotocamera's na kan doen.

woensdag 23 september 2009

Borsato terug naar de LP

Maandagavond was Alex Klaassen te gast in De Wereld Draait Door. Ze lieten een fragment zien uit Kopspijkers, 2004. Klaassen imiteert Marco Borsato en Martine Sandifort 'doet' Trijntje Oosterhuis: "Terug naar de LP".

UPDATE: Vanmiddag gaf een geëmotioneerde Marco Borsato een persconferentie over de teloorgang van zijn 'The Entertainment Group'. Een triest verhaal van een gepassioneerde muziekman die getroffen is door zakelijke pech.

dinsdag 22 september 2009

Schoolbussen gespot!

Sommige Amerikano's zijn helemaal gek van die gele Schoolbussen die overal in Amerika rondrijden. Toch worden het er steeds minder en wat moet je er dan mee? Dan stal je ze in Bend in de staat Oregon.


Grotere kaart weergeven

maandag 21 september 2009

Supporter scoort penalty

De droom van elke supporter wiens enige sport voetbal kijken is: scoren vanaf de penaltystip tijdens een echte wedstrijd. Vol in beeld. De Russen zaten dit weekend vol verbazing met hun bord op schoot toen het een fan lukte om het veld op te komen.

Proeven in de provincie

Culinair journalist Jeroen Thijssen bezocht deze zomer bijzondere buitenplaatsen, om er te proeven wat het land hier brengt. Trouw Groen! publiceerde de reeks.

Tussen akkers vol kolen en gaarden vol peren voert de tocht, van Middelburg naar het noordwesten, de wind op kop en de zon aan de hemel. Vijftien kilometer fietsen is het. Dan, aan de Lijdijkweg, ligt Ter Linde, een statige boerderij.

Jeroen Thijssen schreef in Trouw ook al over "Boomgaarden tot aan de horizon", "Voedsel van Twickel" en "Iedereen is kalm op Kraayenbeek". De moeite waard om te lezen (en te proeven).

zondag 20 september 2009

Danny bikes in Edinburgh

Soms zie je op straat wel eens een paar gasten met hun skateboard heen en weer sjezen. Op tv is het vaak nog spectaculairder en glijden ze van een reling af of 'vallen' meters naar beneden. Nóg flitsender is dat op een fiets!

Danny MacAskill mag graag halsbrekende toeren uithalen met zoveel vrienden (met camera's) in de buurt. Inmiddels heerst hij op YouTube. Deze clip is gemaakt in Edinburgh, de prachtige hoofdstad van Schotland.

vrijdag 18 september 2009

Door een stad in één minuut

Nieuwsgierig naar hoe mensen aan de andere kant van de wereld leven? Hoe het leven in Moskou eruit ziet tussen drie en vier uur 's ochtends? Wat er in Rio de Janeiro gebeurt tussen elf en twaalf uur 's avonds?

Volg dan op City One Minutes hoe kunstenaars over de hele wereld het stadsleven hebben vastgelegd. Volg op de site wat er van uur tot uur gebeurt in meer dan honderd steden zoals Bangalore, Dhaka, Glasgow of Lissabon.

En natuurlijk mijn favoriet: Las Vegas. Een rondje over de Strip om twee uur 's nachts, het Venetian rond een uur of tien in de ochtend of een overweldigend uitzicht in de middag. Of undercover!

donderdag 17 september 2009

Mooi liedje Bucky Covington

Hij werd achtste in de Amerikaanse variant van Idols maar heeft er wel een goeie carrière aan overgehouden: cowboy Bucky Covington. Het sfeervolle 'I Want My Life Back' heeft mijn hart gestolen.

Bekijk een live optreden in El Paso, Texas want een officiële video kan ik niet vinden. Jij wel? Let me know!

woensdag 16 september 2009

Gesink naar Kazachstan?

Rijdt Robert Gesink volgend seizoen onder de Kazachtstaanse vlag? Wordt hij de Borat van het peloton? Astana (uit Kazachtstan) heeft zijn pijlen gericht op de Raborenner die zich op de tweede plek van de Ronde van Spanje heeft genesteld.

Ik ben inderdaad gecharmeerd van Gesink. Hij is een coureur van de toekomst. Iedere manager begrijpt dat hij veel geld waard wordt. Zeker gezien hetgeen hij nu verdient.

Aan het woord: Rini Wagtmans, de man die Astana weer op de rails moet krijgen. Tijdens de Tour de France wat er stille ruzie tussen de kopmannen Armstrong en Contador maar dat is nu voorbij. Wagtmans wil een volgende stap maken en dat zou dus de komst van Gesink kunnen zijn.

dinsdag 15 september 2009

Juliana op de troon

Vandaag was het Prinsjesdag. Een mooie traditie met veel "Oranje Boven!" en het jaarlijkse koffertje van de minister van Financiën. Misschien eens leuk om te kijken of er veel is veranderd de afgelopen 50 jaar. Prinsjesdag 1960:

Tijger in het gras

De Nationale Plantentuin van Meise in België heeft de grassoort Ardense dravik, die in 1935 voor het laatst in het wild waargenomen werd en enkel in België voorkwam, opnieuw tot leven gewekt. De voorbije maanden werden honderdduizenden nieuwe zaden gekweekt.

Van de 1.450 wilde inheemse soorten in de Belgische natuur staat 45 procent op de zogenaamde Rode Lijst. Veertien procent is verdwenen of wordt met verdwijning bedreigd, 12 procent is bedreigd, kwetsbaar of gaat achteruit en 18 procent is zeldzaam geworden. BRON

Ik moet dat meteen denken aan die mooie sabeltandtijger die zo'n 30.000 jaar geleden uitstierf. Aanvankelijk werd aangenomen dat hij 400.000 jaar geleden aan z'n einde kwam, totdat in de Noordzee een kaak van het dier werd gevonden. In Zwolle stond eind 2006 een replica van een sabeltandtijger in het Ecodrome.

maandag 14 september 2009

Briljant balletje van Federer

Trailer 'This Is It'

Eind oktober gaat hij draaien: "This Is It", de film over de voorbereidingen voor de concertreeks van Michael Jackson. Er is honderden uren materiaal en bij Sony zijn ze druk bezig om er een film van te maken.

Geen idee waarom maar hij draait maar twee weken en daarna is het afgelopen. Dus snel kaartjes kopen, dat kan vanaf eind september. Dit is de trailer.

zondag 13 september 2009

Gesink nèt niet aan kop

Robert Gesink rijdt het asfalt van de Spaanse bergen: vandaag kwam hij virtueel in de leiderstrui van de Ronde van Spanje terecht. Brak hij in de Tour nog zijn pols, daar is in de Vuelta niets meer van te merken.

Vrijdag pakte hij 18 seconden op Valverde die toen aan kop ging. Gisteren verloor hij er 9 op de Spanjool maar vandaag was het Gesink die heel even Valverde een lesje leerde. Maar Valverde kreeg weer moraal, reed over de Nederlander heen en greep uiteindelijk nog 5 seconden. Hij staat nu 32 seconden voor op Gesink.

Gesink heeft de Vuelta nog niet verloren want ze 'moeten nog een week'. Maar de basis is gelegd en Rabobank mag in zijn handjes knijpen dat het na de dramatische Tour de France alsnog een klein feestje mag bouwen.

Discussie over schokkende foto

In Amerika is beroering ontstaan over een foto van een stervende militair in Afghanistan. Joshua Bernard (21) is tijdens een gevecht geraakt door een granaat en kameraden snellen te hulp en voeren hem af. Hij sterft later in het ziekenhuis.

De foto (klik voor een vergroting) is gemaakt door Julie Jacobson van persbureau AP. De Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates is woedend dat de foto openbaar is gemaakt en spreekt van "gebrek aan mededogen voor de familie".

Julie Jacobson verweert zich met het verhaal dat ze de foto's heeft laten zien aan Amerikaanse militairen in Afghanistan die bij haar waren tijdens het incident met Bernard. Zij begrepen volgens haar dat ook zo'n foto bij de verslaglegging van een oorlog horen. Zij maakte ook foto's van wat Bernard en de andere troepen voorafgaand aan de beschietingen deden.

Santiago Lyon, directeur van de foto-afdeling van AP, zei dat deze foto juist laat zien hoe Amerikaanse soldaten zich opofferen voor hun land. "We feel it is our journalistic duty to show the reality of the war there, however unpleasant and brutal that sometimes is."

Welkom in Ruud's Garage!

zaterdag 12 september 2009

Zwaaien naar Google

De wagens (en fietsen) van Google Streetview trekken steeds meer de aandacht, ook van voorbijgangers. Ze vallen zo op door de hoge camera op het dak dat veel mensen proberen in beeld te komen.

Toen bij ons in de buurt laatst zo'n wagen voorbij reed, ben ik ook maar even stil blijven staan om te kijken of ik in Streetview terechtkom. Het is deze man in Monterey, Californië in ieder geval wel gelukt.


Größere Kartenansicht

vrijdag 11 september 2009

Complotten rond 9/11

Door internet stonden allerlei beelden over 9/11 in no-time online en via YouTube is alles nog steeds te zien. Van het eerste vliegtuig en het instorten van de torens tot allerlei complotten.

Hoogtepunt van die complotten is de filme 'Loose Change'. Daarin staat alles op een rijtje. Je kunt hem hieronder bekijken. Overigens plaatste RTL Nieuws gisteren nieuwe amateurbeelden van de aanslagen op internet.

NOS vist Miljoenennota op

Net zoals vorig jaar en in 2007 en in (vul maar in) is de Miljoenennota weer uitgelekt. Dit keer is niet RTL-verslaggever Frits Wester 'the man' maar is de NOS de eerste die van alles en nog wat naar buiten brengt.

Vorig jaar was er een embargo-afspraak met de pers. NRC Handelsblad had die niet getekend en zette de Miljoenennota online en in de krant. Daarom werd de pers dit jaar niet vooraf geïnformeerd c.q. in vertrouwen genomen. Missie mislukt.

De inhoud? We gaan er gemiddeld een kwart procent op achteruit en er zijn in 2010 meer dan 600.000 werklozen. Ook valt het begrotingstekort mee maar moet er wel voor 35 miljard bezuinigd worden.

Jackson memorial pas in 2010

Het herdenkingconcert voor Michael Jackson in Wenen gaat niet door. Op 26 september zouden onder meer Akon en Mary J. Blige op het podium staan, maar dat gebeurt pas volgend jaar juni in de Wembley Arena in Londen.

Wenen wil de beloofde zes ton niet betalen omdat het te weinig reclame voor de stad zou opleveren en veel artiesten hebben al andere afspraken. Omdat de familie Jackson wel groot wil uitpakken, wordt het juni 2010.

11 september op Yorin FM

Op 11 september 2001, vandaag acht jaar geleden, had ik dienst als nieuwslezer op Yorin FM. Het leek een gewone dag te worden maar iets na kwart voor drie bleek dat Amerika in brand stond: vier kapingen en vier crashes.

De nieuwsbulletins van die dag heb ik bewaard en dit is 'm van 19:00 uur.

donderdag 10 september 2009

Met 12 km/u over de A12

Nieuw plan: als het regent op de A12 bij Woerden dan gaat de snelheid omlaag naar (bijvoorbeeld) 60 kilometer per uur. Het weeralarminstituut KNMI gaat bepalen wanneer het hard regent of niet. Bij NOS Teletekst zit een redacteur die bij regen nog maar met 12 kilometer per uur over de snelweg kruipt in z'n auto.

Meneer Obama, u liegt!

Amerika stond gisteren op z'n kop: een Republikeinse politicus had het in zijn hoofd gehaald om president Obama als leugenaar neer te zetten. Niet via Twitter, een blog of een interview maar dwars door een speech van Obama heen.

"You Lie!" riep Joe Wilson tijdens de toespraak van de president voor het Congres. Die sprak over zijn voorstellen om de Amerikaanse gezondheidszorg te hervormen. Een heikel punt waarover de Republikeinen Obama proberen te laten struikelen.

Joe was er snel bij om zijn excuses aan te bieden want hij zag ook wel in dat het niet zo handig was wat hij had gedaan. Niet snel genoeg om te voorkomen dat hij door iedereen werd toegesproken op radio en tv, onder wie John McCain bij Larry King.

Noren in opstand tegen wolven

Moet je voorstellen dat de verkiezingscampagne in Nederland zou draaien om zwijnen op de Veluwe. Alle partijen wordt door Frits Wester het vuur aan de schenen gelegd: "Moeten ze geschoten worden of niet heren Balkenende en Bos?"

Iets van die strekking is gaande in Noorwegen. Daar maakt men zich druk over 12 tot 18 wolven die in het, toch niet kleine, land rondzwerven. Een gevaar voor het vee! Zeker sinds een rondzwervende teef uit Zweden al zeven schapen heeft gedood.

Het schijnt een jaarlijks terugkerende discussie te zijn, schrijft Trouw. "Arme boeren" denk je misschien maar dat valt wel mee: zij krijgen geld als hun vee wordt gedood door een roofdier. What's the problem? Geen idee. Leuk toch zo'n wolvenkolonie bij je vakantiehuisje?

woensdag 9 september 2009

Sander Thoenes-lezing in De Balie

De NVJ en Vrij Nederland organiseren op woensdag 23 september in de Balie in Amsterdam voor de tiende keer de Sander Thoenes-lezing. De lezing wordt deze keer gehouden door Irene Slegt, die verschillende boeken over Oost-Timor schreef en er sinds meer dan vijftien jaar regelmatig komt.

Op 21 september 1999 kwam journalist Sander Thoenes op Oost Timor om het leven. Hij deed voor The Financial Times en Vrij Nederland verslag van het einde van de Indonesische bezitting. De daders - Indonesische militairen - zijn al jaren bekend, maar gaan vrijuit. Ondanks aandringen van de Nederlandse overheid is Djakarta nooit tot vervolging overgegaan.

Na afloop van de lezing volgt een discussie over recente ontwikkelingen in Indonesië. Verder zal Hans Verploeg (Freedom House en NVJ) vertellen over de stand van zaken in het onderzoek naar Thoenes' dood. Ook geeft hij een overzicht van de persvrijheid in de wereld. De avond begint om 20:30 uur, kaarten via De Balie.

Straks op Geenstijl: EDE

Onrust in Ede (KOMT OP GS DAN PAS ONLINE GOOIEN) ...

is te lezen op de site van Spits. Blundertje van de redactie. GS is in dit geval Geenstijl, compagnon van Spitsnieuws. Helaas is het artikel nu (9:51) nog niet te lezen, de pagina is wit. Dat is dan wel weer netjes afgeschermd.

Op Geenstijl staat op dit moment ook nog niets. Dat zal rond 10:30 wel anders zijn want de GS'ers plaatsen zo ongeveer om het uur een bericht.

Even uitgezocht: Spits werkt samen met persbureau Novum en dat doet Trouw ook: die hebben het bericht dan ook al online staan. Marrokanen doen het niet zo goed bij de autochtone bevolking van de pittoreske stad in het midden van het land.

UPDATE 10.39: Inmiddels wel online op Spitsnieuws en Geenstijl (10:31).

dinsdag 8 september 2009

'Prins op het witte paard'

Misschien ken je 'm wel want het is een hilarische commercial. Eva ontmoet Adam in het paradijs, haar prins op het witte paard.

"Sleep with me tonight"

Het middernachtelijk uur is gepasseerd ... tijd om te gaan slapen? Misschien met dit zachtjes op de achtergrond. Heerlijk!

maandag 7 september 2009

Tip voor alle bloggers

Als schrijver van een blog zoals dit heb je te maken met auteursrechten. Want bij het (door)plaatsen van foto's moet je aan bronvermelding doen. Uhum.

Handig is Wikipedia Commons. De plaatjes die daarop te vinden zijn, zijn copyright-free. Dus is doorplaatsen geen probleem. Van Barack Obama tot het kaasmuseum in Alkmaar, van de Gateway to India tot Jacques Chirac. En natuurlijk ook ...

zondag 6 september 2009

Leiden in 360 graden

Graag schrijf ik over Las Vegas, Edinburgh of Stockholm. Maar waarom niet eens een keer de zaken dichtbij huis houden? Hier een prachtig 360-panorama van het Korte Rapenburg in Leiden.


Korte Rapenburg (Leiden) in Netherlands

zaterdag 5 september 2009

Hoe lang is een Chinees?

Hij heet Leonid Stadnyk en is met 2,57 de langste mens ter wereld. Dat dacht zijn omgeving al en dus lieten ze hem maar eens meten door iemand van het Guinnes Book of Records. Stadnyk gaat een Chinees van 2,36 met vlag en wimpel voorbij.

Uiteraard is er ook een 'kortste mensen ter wereld' en hij en de lange Chinees hebben elkaar in 2007 ontmoet. Een rariteitenkabinet met tv-camera's er omheen.

vrijdag 4 september 2009

Reconstructie 30 april

De reconstructie van de dodemansrit van Karst T. "greep naar de keel". Dat zei de Apeldoornse burgemeester Fred de Graaf vrijdag na afloop van de presentatie van de onderzoeken naar de gebeurtenissen op 30 april.

De reconstructie zorgde voor stilte in de raadszaal van Apeldoorn. De Graaf beleefde de gebeurtenissen op 30 april al opnieuw tijdens het doorlezen van de rapporten van de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid en van de Nationale Recherche. "Het is als een film die zich voor je ogen blijft afspelen" schrijft Trouw.

Lichaam Jackson in mausoleum

Het lichaam van Michael Jackson is bijgezet in een mausoleum op begraafplaats Forest Lawn in Californië. Afgelopen nacht was de familie Jackson daar met vrienden bij elkaar om definitief afscheid te nemen van de King of Pop.

De Los Angeles Times schrijft over de ceremonie waarbij de broers van Jacko opnieuw een zwart pak en een rode das droegen, net zoals bij de grote herdenking begin juli. Ook onder andere Lisa-Marie Presley, Elizabeth Taylor en McCauley Culkin waren erbij.

Afgelopen week was Jacko ook in ons land weer even nieuws: Radio Veronica-dj Patrick Kicken heeft succes gehad met zijn actie om een straat in zijn woonplaats Almere vernoemd te krijgen naar Michael Jackson. Het wordt zelfs een plein.

donderdag 3 september 2009

Dream a little dream ...

Sommige liedjes zijn gemaakt om bij weg te dromen. Zo ook 'Dream a little dream of me'. Geniet van Mama Cass Elliot en je kan nog lachen ook. Vriendelijke, onschuldige en ouderwetse humor. Heerlijk.

woensdag 2 september 2009

"Don't be ridiculous"

Don't bie ridikkullus ... eind jaren 80 was het op veel schoolpleinen (onder meer die waar ik te vinden was) een gevleugelde uitspraak. Afkomstig uit de comedy Perfect Strangers met de legendarisch Balki, voormalig geitenhoeder, die onderdak vindt bij 'kussin Lerrie'.

dinsdag 1 september 2009

Balkunstenaar Foquinha

Ajax is drie nieuwe spelers rijker. Dat zal allemaal wel denk je misschien maar ook als niet-voetballiefhebber is één van hen leuk om te zien: Kerlon (ook wel Foquinha = zeehond). Hij maakt er zijn hobby van om met de bal op zijn hoofd door menig defensie te slingeren. Daar zijn sommigen niet zo blij mee.

Een nieuwe maand!