maandag 31 augustus 2009

Doden bij bosbranden L.A.

Het is elk jaar weer raak: bosbranden in Californië. Gisteren kwamen twee brandweermannen om het leven tijdens hun werk, schrijft de L.A. Times. Ze kregen een ongeluk met hun bluswagen. Hoe dat kon gebeuren is nog niet bekend.

Het vuur heeft inmiddels Acton bereikt, een klein plaatsje ten noorden van Los Angeles. Hoe de brandweerlui ook hun best doen pas vijf procent van het gebied dat in brand staat, is onder controle. Opvallend is dat er weinig wind staat en dat de bosbranden zich toch verplaatsen. Meestal is de wind de boosdoener.

Macca, Bowie & Jagger

In 1986 werd in de Royal Albert Hall het concert voor de Prince's Trust gehouden. Een goededoelenorganisatie van prins Charles. Dat klinkt saai maar als je ziet wie er op het podium stonden ... onder meer Paul McCartney, Mick Jagger en David Bowie!

zondag 30 augustus 2009

Get back naar 1969

Get back naar 1969 toen The Beatles een concert gaven op het dak van het gebouw van hun platenmaatschappij. Eén van de liedjes van toen: 'Get Back'.

zaterdag 29 augustus 2009

McCain's oorlogsverleden

Gisteren was het een jaar geleden dat Barack Obama zijn legendarische speech hield op de Democratische Conventie. Een politiek spel ontrolde zich vervolgens tussen hem en John McCain. McCain probeerde te profiteren van zijn oorlogsverleden. Een filmpje daarover werd vertoond op de Republikeinse conventie. Het mocht niet baten.

Kennedy, rest in peace

Vandaag wordt Ted Kennedy begraven op de nationale begraafplaats Arlington in Washington. Hij stierf vorige week aan een hersentumor en was de nog enige levende van de broers John, Robert, Joe en Edward Kennedy.

Joe stierf tijdens gevechten in de Tweede Wereldoorlog en John (1963) en Robert (1968) werden vermoord. Een makkelijk leven heb je dan niet. Edward zelf zat al sinds 1962 in de Senaat en was daarmee de langst zittende senator in de VS.

Vorig jaar mei werd de hersentumor geconstateerd maar het weerhield Kennedy er niet van om tijdens de Democratische Conventie in Denver Barack Obama te steunen in zijn kandidaatschap voor het presidentschap. Dit is zijn laatste grote speech.

vrijdag 28 augustus 2009

Obama, 1 jaar geleden

Inmiddels is zijn populariteit gezakt tot het 'niveau-Bush' maar een jaar geleden was dat nog heel anders. Hij zou verandering gaan brengen in Amerika, hij zou de Amerikanen verlossen van het stempel-Bush en de kansen voor de armen zouden keren.

Maar Obama is pas een maand of zeven president en heeft nog een lange weg te gaan om zijn doelen te realiseren. Vandaag exact een jaar geleden gaf hij zijn speech op de Democratische Conventie in Denver, op weg naar de verkiezingen.

donderdag 27 augustus 2009

San Francisco in 360 graden

Ruim een jaar geleden was ik in San Francisco, op de Golden Gate Bridge. Dé topattractie van de 'flowers in your hair'-stad van Amerika. 360Cities.net presenteert een mooi panorama van de brug.


Golden Gate Bridge in San Francisco

Gezocht: prostituee in Amsterdam

In Nederland kan alles. Vinden we vooral zelf. Dus als je werkloos bent dan moeten we er alles aan doen om je aan het werk te krijgen. Lang leve de sollicitatieplicht! Dus als je buurvrouw geen werk heeft, misschien is deze functie wat voor haar:

Functienaam : Prostituee
Anoniem, bekend bij WERKbedrijf Amsterdam Centrum

Het werk
Het verrichten van escortservice in de breedste en diepste zin van het woord aan high class people gesitueerd in de 4 en 5 sterren hotels in Amsterdam. Niet bang zijn voor fysieke contacten. In stijl kunnen werken en je naadloos kunnen aanpassen aan de wensen van de client.


Bij de functie-eisen staat onder meer dat je Nederlands en Engels 'mondeling' goed moet zijn. Of dat voor Frans ook geldt, is niet duidelijk. Interesse? Telefoon 0207515640 of via e-mail: ks4587@cwinet.nl

woensdag 26 augustus 2009

Stones spelen Brown Sugar

Gisteravond stonden de Fab Four op mijn Report en om het een beetje goed te maken voor de Stones-fans is hier 'Brown Sugar', de opname werd vandaag exact twee jaar geleden (illegaal) gemaakt.

Equals Three hot op YouTube

De best bekeken video op YouTube van dit moment is gemaakt door Ray William Johnson. Onder de naam Equals Three post hij geregeld allerlei montages. Je kan zelfs t-shirts van hem kopen. En het is nog leuk ook.

dinsdag 25 augustus 2009

45 Years Ago "Today"

In juni 1964 waren The Beatles in Nederland. Ze traden niet op in een grote concertzaal maar "gewoon" in Blokker.

maandag 24 augustus 2009

Jacko dood door Propofol

Michael Jackson is overleden aan een overdosis van het narcosemiddel Propofol. Dat staat in het rapport van de patholoog-anatoom dat openbaar is gemaakt. Volgens het rapport gaf de arts van Jackson hem het middel omdat hij aan slapeloosheid leed.

Nou was het natuurlijk zo dat geruchten over propofol zo'n beetje vanaf dag 1 al de ronde deden, maar nu het in het officiële rapport staat wordt het ineens 'echt'. Vraag is: what's next?

De dokter heeft volgens TMZ gezegd dat hij Jacko al een tijdje Propofol gaf. Maar omdat hij bang was dat Jackson verslaafd zou raken, had hij de dosis verminderd. Jacko kreeg echter pillen van Jan en Alleman dus misschien heeft hij zelf wel een pilletje teveel genomen. Of toch die schoonmaakster?

Public enemy: John Dillinger

In de bioscopen draait nu Public Enemies, een film over gangster John Dillinger. Johnny Depp speelt de man die in de jaren 30 Chicago onveilig maakte door allerlei banken te overvallen.

Na het zien van de film is het interessant om te kijken naar wie Dillinger in real-life nou eigenlijk was. Een Babyface Nelson? Ook zo'n karakter uit de film die in het echte leven geen lieverdje was.

zondag 23 augustus 2009

Knallers boven Hoogvliet

Afgelopen donderdag gaf het KNMI een weeralarm af want Nederland zou onder water komen te staan. Een beetje gechargeerd misschien maar het kwam niet veel verder dan wat gemiddeld onweer. Nederland op z'n smalst dus.

Vandaag een jaar geleden ging het rond Rotterdam flink tekeer. Maverick 77714 heeft een video gemaakt van wat hij buiten (en op Buienradar.nl) zag gebeuren.

zaterdag 22 augustus 2009

Arctic Monkeys@Lowlands

De Flevopolder trilt op zijn grondvesten en de achtbanen in Walibi World zijn iets minder in trek dan normaal: Lowlands is aan de gang. Even terug naar 2006 toen de Arctic Monkeys de show stalen.

vrijdag 21 augustus 2009

Streetview: Japanse vogel

In een in Google Maps onleesbaar adres (県道31号線, 洲本市) maar in ieder geval in Japan, vliegt een fraai beest vlak voor de lens langs.


Grotere kaart weergeven

donderdag 20 augustus 2009

Vleesetende wespen in Frankrijk

De Fransen houden hun hart vast nu steeds meer plekken in Frankrijk worden geteisterd door vleesetende wespen. Een vrouw en haar baby werden al aangevallen en ook een groep toeristen zaten vol met steken.

De zogeheten Vespa velutina, kan maar liefst 2,5 cm groot worden en komen oorsponkelijk uit China. Ze zouden in 2004 in Frankrijk terecht zijn gekomen met vrachtschepen. (Telegraaf)

Las Vegas in 360 graden

Een stad waar iedereen die iets met Amerika heeft geweest moet zijn. Alles wat Amerika Amerika maakt is daar te zien. Groter dan groot, een hoop blabla en veel gokkasten. Een apart sfeertje. Geniet van Vegas in 360 graden. Je staat voor de deur van de nagebouwde Eifeltoren.


Las Vegas By Night : Paris, Eiffel Tower & Arc du Triomphe in Las Vegas

woensdag 19 augustus 2009

Don Hewitt is niet meer

Don Hewitt is overleden. Hewitt was één van de bekendste Amerikaanse tv-journalisten en bedenker van '60 Minutes', misschien wel het belangrijkste onderzoeksprogramma van de Amerikaanse tv.

Hewitt werkte onder meer met Walter Cronkite, een andere icoon van de Amerikaanse televisie. Cronkite overleed in juli van dit jaar.

In 1948 deed Hewitt zijn eerste stappen 'bij de tv' als producer van Douglas Edwards, de voorloper van Walter Cronkite. Van 1958 tot 1980 versloeg hij alle conventies rond de presidentsverkiezingen. Voor zijn aandeel in de tv-journalistiek in de VS ontving hij veel onderscheidingen. Een echte krachtpatser dus. Hewitt was 86.

dinsdag 18 augustus 2009

Hotel vol kakkerlakken

Met chips en cola op de bank genieten 'we' geregeld van het leed van anderen op tv. Hoewel de hoogtijdagen van reality-tv wel achter ons liggen, blijven shows als 'Politie op je hielen', 'Puinruimers' en 'Help! Mijn man is klusser' onverminderd populair.

Ook leuk: vakantie-ellende van anderen. Onder het motto 'handig die recensies' even meegenieten van kakkerlakken, kapotte airco's en smerige zwembaden op de site van Zoover. Een paar quotes:

"De wc borstel zag helemaal bruin, het toilet viel bijna uit elkaar."
"Hotel Debliz ligt in een buurt waar je niet 's avonds naar buiten kan."
"Dit 'hotel' bleek trouwens ook nog een bordeel te zijn!"

maandag 17 augustus 2009

Streetview: muizenval?

In Tucson, Arizona staat deze enorme muizenval. Of is het iets anders? Suggesties?


Grotere kaart weergeven

zondag 16 augustus 2009

Elvis 22 jaar dood

Vandaag is het 22 jaar geleden dat Elvis the Pelvis overleed. Hij was pas 42 en ging aan een hele bak met pillen onderdoor. Net zoals Michael Jackson eerder dit jaar. De uitvaart van Elvis was een waar media-event, inclusief helikopter met camera, flauwvallende fans en veel pers.

Orkaan naar de Antillen

Het gaat weer beginnen: het seizoen (US-versie) van de mega-orkanen op de Atlantische Oceaan. Met Rita, Katrina en Ike nog in het achterhoofd, ben ik benieuwd wat er dit jaar gaat gebeuren. D'r is al een storm onderweg naar de Antillen.

Ana gaat mogelijk behoorlijk wat schade aanrichten op St. Maarten, St. Eustatius en Saba. Nadeel voor deze eilanden: de volgende storm is alweer onderweg. Zijn naam is Bill en wordt waarschijnlijk krachtiger dan Ana.

zaterdag 15 augustus 2009

Woodstock 40 jaar geleden

Vandaag is het 40 jaar geleden dat in Bethel, USA het Woodstock-festival werd gehouden op Max Yasgur's Farm. Ik kan er van alles over schrijven maar hier staat écht alles. Het mooiste liedje van/over het festival vindt ik Woodstock van Matthew's Southern Comfort. Natuurlijk niet het origineel (Joni Mitchell) maar wel héél sfeervol.

vrijdag 14 augustus 2009

Video botsing boven Hudson

De botsing tussen een vliegtuig en toeristenhelikopter bij New York is gefilmd door een Italiaanse toerist. "Dat zijn vast spectaculaire beelden ..." Nou, dat valt dus tegen want ook deze toerist schrok zo dat hij niet meer zo'n vaste hand had.

En wat doe je dan als er botsing is geweest? Dan zoom je uit (goed idee, breder beeld dus meer te zien) maar daarna film je bijvoorbeeld de schouder van diegene naast je. Of de vloer van de boot. Maar goed, misschien zijn er nog meer video's?

donderdag 13 augustus 2009

Beer rent door woonwijk L.A.

Meestal vliegen de helikopters van nieuwsstations in Los Angeles boven politie-achtervolgingen en zit de gemiddelde man met chips en cola te genieten van de volgende sukkel die nèt niet ontsnapt. Of zoiets.

In dit geval ging het om een loslopende beer (video BBC). Die kuierde en rende vrolijk door allerlei tuintjes van een woonwijk in Los Angeles. Ze probeerden hem te raken met verdovende kogels maar dat mislukte. Hij vluchtte de wildernis weer in.

woensdag 12 augustus 2009

Nederland-Engeland 2-0

Vanavond speelt het Nederlands Elftal tegen Engeland. Een gezellige oefenwedstrijd. Even terug naar oktober 1993 toen ze elkaar tegenkwamen in de kwalificatieronde voor het WK 1994.

dinsdag 11 augustus 2009

De eclips van 1999

Vandaag is het 10 jaar geleden dat in grote delen van Europa een totale zonsverduistering te zien was. Zelf was ik op het moment van de totale verduistering in de totaliteitszone, een hip woord in die dagen. We stonden in een weiland ten zuiden van Amiens in Frankrijk (video hieronder).

Ondanks dat er nog niet veel digitale camera's in omloop waren, zijn er toch veel video's op YouTube gezet. Kijk naar filmpjes uit Cornwall (Engeland), Fecamp (Frankrijk) en in Roemenië.

maandag 10 augustus 2009

Het Vasamuseum in Stockholm

Vandaag is het 381 jaar geleden dat voor de kust van Stockholm het schip de Vasa ten onder ging. Net zoals bij de Titanic ging de Vasa richting de zeebodem tijdens haar eerst tocht. Wikipedia verhaalt:

Op 10 augustus 1628 voer de Vasa vanaf het Stockholmse Driekronenpaleis in de richting van de havenmond, toen een windvlaag haar slagzij deed maken. Het schip herstelde zich, maar door een tweede windvlaag kwam het, na slechts 1300 m gevaren te hebben, zo schuin te liggen dat het water de geopende geschutspoorten binnenstroomde. De Vasa liep vol water en zonk 30 m naar de bodem van de haven, ter hoogte van Beckholmen op het eiland Djurgården. De meeste van de circa 150 opvarenden konden zwemmend de kant bereiken en ongeveer 30 tot 50 personen verdronken.

Zelf was ik in maart in Stockholm en daar staat het in 1961 uit zee gehaalde schip opgesteld in het Vasamuseum. Voor mij was het een hoogtepunt van het bezoek aan de Zweedse hoofdstad. Hier een 360-panorama van de Vasa.

zondag 9 augustus 2009

Stockholm in 360 graden

Morgen viert Stockholm dat het alweer 381 jaar geleden dat het schip de Vasa tenonder ging in de haven van de Zweedse hoofdstad. Nou ja viert ... waarschijnlijk staat alleen het museum er bij stil. Morgen meer. Vandaag: een prachtig 360-panorama van de stad. Enjoy!


Skeppsholmsbron in Sweden

zaterdag 8 augustus 2009

Vliegtuigongeluk bij New York

Boven de Hudson-rivier in New York zijn een toeristenhelikopter en een klein vliegtuig tegen elkaar gebotst. Alle negen inzittenden zijn om het leven gekomen. Volgens getuigen viel de helikopter na de botsing als 'een steen' naar beneden.

Burgemeester Bloomberg gaf een persconferentie die live op CNN te zien was:

Griep-paniekzaaierij

Genoeg bedrijven die een slaatje proberen te slaan uit de Mexicaanse Griep. Beetje paniekzaaien hier en daar en dan maar hopen dat mensen spullen als desinfecterende gel en mondkapjes gaan kopen voor een hogere prijs dan vroeger.

Liff.nl is één van die webwinkels die druk bezig is z'n producten aan de man te brengen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een overall:

Veiligheidsoverall Tyvek Classic voor situaties zoals vogel- en varkensgriep. Geschikt voor situaties zoals vogelgriep waarbij intensief contact dreigt (ontruimingen e.d.).

Dus binnenkort zie ik in de supermarkt, op het strand en in de bioscoop allerlei mensen in een anti-H1N1-overall lopen. Tuurlijk. Dan kan je beter meteen een boerka aanschaffen, is ook je gezicht beschermd ... dus.

vrijdag 7 augustus 2009

Thomas Berge heeft de griep

Hemeltjelief: Thomas Berge (zanger, bij klik begint hij te zingen) is geveld door de Mexicaanse griep. Volgens RTL Boulevard is hij besmet in Salou.

Volgens het RIVM is het een milde griep dus Thomas (ook wel Chiel) zal wel weer opknappen. Wel te hopen want in september komt zijn nieuwe single uit. Die zong hij al in het tv-programma 'De beste Nederlandse zanger' van de TROS.

Het is een cover van 'Kon ik maar even bij je zijn' van Gordon. Hè bah!, denk je misschien maar hoe Thomas dat uit zijn keel liet komen ... spectaculair vond ik. Hij haalt de hoge tonen zó zuiver ... kippevel.

'The Hunter' in Italië

Italiaanse voetbalfans staan op hun kop: Klaas-Jan Huntelaar gaat van Real Madrid naar AC Milan. Gelukkig dat 'The Hunter' aanbiedingen van Vfb Stuttgart en Tottenham Hotspur aan zich voorbij liet gaan want dat zijn toch een beetje de middenmootjes vergeleken met AC Milan.

In een persverklaring stonden weer heerlijke dooddoeners (zoals dat gaat als een PR-afdeling zich er mee bemoeit):

"I'm very happy, everything's good, I will be in Milan shortly. I'm a striker who likes to play for the team, I try to help the team score, I like to play in the center of the attack, I've always scored a lot playing like that."

Als hij maar gaat scoren anders is de liefde snel bekoeld. Ach, kan hij altijd nog naar Serie C-club FC Seedorf.

donderdag 6 augustus 2009

Streetview: Texas

Uitgestrekte wegen, uitgestrekte wegen en uitgestrekte wegen ... daar staan grote delen van Amerika om bekend. Zo ook Texas. Al is het een stuk minder uitgestrekt dan dit beeld doet vermoeden.


Grotere kaart weergeven

Mister H1N1: Ab Osterhaus

Nog even en hij wordt beter bekeken dan Studio Sport op zondag. Nog even en Jeroen Pauw wordt vervangen: Osterhaus en Witteman ... ik vind het wel klinken. Viroloog Ab Osterhaus staat flink in de belangstelling en Twittert!

Hij weet alle feitjes van de Mexicaanse Griep (ook wel Nieuwe Influenza A) uit te leggen alsof hij tegen iemand met een IQ van pakweg 95 praat. Wel belangrijk in deze tijden waarin iedereen moet oppassen en laksheid niet gepast is.

Geenstijl houdt het met een teller in de gaten en schrijft dat van 27 Limburgers die terugkwamen uit Spanje er 10 besmet bleken. PANIEK. Valt wel mee: je wordt goed ziek en knapt weer op. Relax zong Frankie al.

woensdag 5 augustus 2009

Ruis & Van Duin

Gisteren was het 23 jaar geleden dat Willem Ruis overleed. Time flies. Hij was één van mijn jeugdhelden, net zoals André van Duin. Als klein mannetje kon ik er geen genoeg van krijgen. Enjoy!

dinsdag 4 augustus 2009

Eerste Mexicaanse griepdode

Geen extra uitzendingen, geen extra kranten, geen extra Radio 1 Journaal ... eigenlijk was het allemaal verwacht: in Nederland is een eerste dode gevallen qua Mexicaanse Griep, meldde het RIVM vandaag.

Het NOS Journaal zette alles op een rij en liet weten dat de Mexicaanse griep een milde griep is die net zo 'sterk' is als een seizoensgriep. Enig nadeel: er worden meer mensen ziek van en zullen meer mensen aan overlijden. Maar het RIVM maakt zich niet druk want het gaat zoals verwacht en iedereen is er klaar voor.

Niets aan het handje dus.

maandag 3 augustus 2009

Ontvoerder G.J. Heijn overleden

De ontvoerder van Gerrit-Jan Heijn, Ferdi E., is verongelukt. Hij reed op zijn fiets, gaf geen voorrang aan een graafmachine en werd aangereden. Hij overleed later in het ziekenhuis.

De ontvoering was in 1987. E. reed naar het huis van Heijn in Bloemendaal, dwong hem in te stappen en schoot hem nog dezelfde avond dood. Eerst liet hij hem cassettebandjes inspreken die hij later naar de familie stuurde als bewijs dat hij nog leefde. Ook stuurde hij een pink op. Toen hij het losgeld uitgaf bij een slijter kon hij worden gepakt. Na 13 jaar in de cel te hebben gezeten, kwam hij in 2001 vrij.

In 2006 ontstond onrust in Ruurlo toen bleek dat E. daar een huis had betrokken. Hij noemde zich toen Paul, zijn tweede voornaam, om af te komen van het stempel 'ontvoerder'. Ondanks dat werd hij herkend en kwam de buurt in actie. Met een brief van E. keerde de rust in de buurt wat terug. Ferdi E. was 66 jaar.

Hulpje veroorzaakte dood Jacko

Het was niet dokter Murray maar het hulpje in de huishouding die Michael Jackson de dood in heeft geholpen. Zij gaf hem een medicijn terwijl de dokter lag te slapen. Dat medicijn veroorzaakte de fatale hartstilstand, meldt The Sun.

Murray had Jacko in de ochtend van 25 juni Propofol gegeven. Een middel dat in ziekenhuis wordt gebruikt om mensen onder narcose te brengen. Later zou Michael aan een hulp hebben gevraagd om een dosis Demerol.

Jackson zou al (lang?) zijn overleden toen de dokter wakker werd. Reanimatie door hem en hulptroepen hielpen niet. Opvallend is wel dat Murray heeft gezegd dat hij niet direct 911 had gebeld omdat er geen telefoon naast het bed stond. Op foto's is te zien dat dat wél zo was. To be continued ...

zondag 2 augustus 2009

De foto's van AF1 zijn er!

Een maand of drie geleden hielden de New Yorkers hun hart vast. Een groot vliegtuig vloog 'naast' Manhattan met een paar straaljagers er omheen. Een nieuwe aanslag? Nee. Waarom dan die straaljagers?

Het bleek een fotosessie van het presidentieel vliegtuig Air Force One te zijn. Burgemeester Bloomberg pissed want hij was niet geïnformeerd. Destijds kwam er één foto naar buiten meldt CNN, nu is de rest online. Enjoy!

zaterdag 1 augustus 2009

Komkommers in de Tour

Het lijkt wel of de wereld stilstaat. Op een omgevallen bus of een autopsie van de King of Pop na gebeurt er bar weinig waarvan je denkt: WOW! Het is komkommertijd. Op de radio hoorde ik net het bericht dat kalveren slecht tegen de hitte kunnen. Tja, de nieuwsbulletins moeten vol.

Gisteren was er gelukkig weer een dopingzondaar in het wielrennen: Mikel Astarloza heeft vlak voor de Tour EPO gebruikt. Astarloza eindigde als elfde in het eindklassement en zal wel geschrapt. Goed nieuws voor Laurens ten Dam die als beste Nederlander opschuift van plek 60 naar 59. Dus.

Hij kon er ook weinig aan doen want viel behoorlijk in het begin van de Tour. Nee, voor Rabo was het geen succesronde. Volgend jaar moeten ze Menchov maar klaarstomen voor de Franse bergen of misschien is Gesink dan weer net zo goed? Kijk heb ik in komkommertijd 2009 toch nog iets geschreven ...

Foto: Nick Brandt

Nog één keertje dan: een foto van natuurfotograaf Nick Brandt. En ook deze is weer prachtig!