donderdag 30 april 2009

Reactie koningin Beatrix

Koningin Beatrix heeft gereageerd op de verschrikkingen van vanochtend en vanmiddag in Apeldoorn.



Persconferentie Apeldoorn

"Deze koninginnedag eindigt in treurnis" zei burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn zojuist op een persconferentie (live). Hij vertelde dat er 17 slachtoffers zijn van wie er 4 zijn overleden. De rest ligt in het ziekenhuis.

De hoofdofficier van justitie Goossens vertelde dat het om een bewuste actie ging. De verdachte is een man van 38 die niet bekend was bij justitie. Ook is niet duidelijk of hij geestelijke problemen had. Wel is vastgesteld dat de man bij een afzetting contact had met mensen van de Marechaussee voordat het incident gebeurde.

Op Twitter staat info over de Suzuki die is gebruikt en op Geenstijl info over de eigenaar van de auto. Goossens zei dat de politie bij het huis van de verdachte is maar onduidelijk is of hij ook de eigenaar van de auto is.

NOS video op CNN

CNN heeft ook aandacht voor het incident tijdens Koninginnedag in Apeldoorn. De video van het live-verslag van de NOS door Astrid Kersseboom staat online inclusief een artikel. Ook Geenstijl heeft foto's van het incident én van de bestuurder. DUMPERT VIDEO 1 en VIDEO 2.

"4 doden in Apeldoorn"

Een hulpverlener die na het incident in Apeldoorn (schokkende beelden) snel ter plaatse was, is geïnterviewd door de NOS. Hij zei: "Er is ook iemand overleden en daar hebben we wel hulp aan verleend ... dat is niet leuk ... door één malloot, het is niet anders." RTV Gelderland meldt vier doden. Verslaggever Koen de Regt van RTL vertelde dat ambulancebroeders bevestigden dat zij een dode hadden vervoerd.

Inmiddels heeft de NOS alle camera's rond het kruispunt waar het is gebeurd moeten afbreken van de politie. Het enige wat nog te zien is een groen park en groene schermen om het kruispunt heen. VIDEO

Foto: Robin Utrecht/ANP/Trouw

Arrow naar de Filistijnen

Het doek is nu definitief gevallen voor Arrow, meldt de NOS: de toko van Ad Ossendrijver is failliet. Op 10 maart werden Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM al uit de lucht gehaald en nu is het dus definitief voorbij. Gisteren waren de dj's al voor het laatste te horen op de zender.

De vraag is nu wat er gaat gebeuren want de stream van Arrow Classic Rock doet het nog gewoon. Intussen heeft Ossendrijver een nieuwe BV opgericht om mee te bieden op de frequentie van Arrow Jazz FM die hem dus is ontnomen omdat hij niet betaalde. De Arrow-soap is nog niet voorbij.

Mexicaanse griep in Nederland

De Mexicaanse griep is gearriveerd in Nederland. Op Rotterdam Airport heeft minister Klink bekendgemaakt dat een kind van 3 jaar besmet is geraakt tijdens een familiefeest in Mexico. Het kindje kwam op 27 april terug uit Mexico maar het gaat goed en 'het kind speelt alweer' RIVM-directeur Roel Coutinho. Radio 1 zond de persconferentie live uit.

Gisteren liet Klink al weten dat artsen verplicht zijn om mensen met verschijnselen van de Mexicaanse Griep te registreren. Nederland is volgens de website van het ministerie van Volksgezondheid goed voorbereid:

Eén van de voorbereidingen die zijn getroffen is het aanschaffen van virusremmers. De Nederlandse overheid heeft 4,7 miljoen kuren op voorraad. Dat is voldoende voor iedereen in Nederland.

Zwarte rand koninginnedag

Koninginnedag heeft een zwarte rand: een auto is dwars door het publiek in Apeldoorn gereden en heeft het monument De Naald geramd. De bestuurder is een man, is aangehouden en zat een tijd bekneld in de auto.

NOS-verslaggever Menno Reemeijer vertelde dat hij mensen met open beenwonden had zien liggen, mond-op-mond-beademing werd toegepast en sprak met een getuige die zei: "Ik zag de auto voorbij schuiven en er viel iemand uit de auto." Gewonden op straat, ambulances en brandweer erbij en helikopters in de lucht. Op Radio 1 vertelde verslaggever Jeroen Wielaert dat het gaat om een blanke man die zwaargewond is geraakt. De Belgische krant De Standaard meldde vrij snel dat er een dode is gevallen.

Het incident gebeurde toen de bus met de Koninklijke Familie bij De Naald reed. Vanuit de bus gezien kwam de auto van links en reed direct richting het monument. Een agent op een fiets kon nog net op tijd wegrijden.

RTL NIEUWS / RADIO 1 LIVE / MELDING P2000

woensdag 29 april 2009

Nog één fase te gaan

De alarmfase voor de Mexicaanse griep (dus geen varkensgriep) is verhoogd van vier naar vijf. Dat is de op één na hoogste en betekent dat iedereen zich schrap moet zetten voor een pandemie. Maar zover is het nog niet.

In ons land is het vooral "u kunt rustig gaan slapen" en "wij zijn superalert" wat de klok slaat. Minister Klink zei vanmiddag dat we goed zijn voorbereid en de Mexicaanse griep is natuurlijk ook nog niet gevonden in ons land.

Ook in de sportwereld slaat de Mexicaanse griep toe. Vanavond speelt Arsenal tegen Manchester United en Arsenal-speler Carlos Vela (uit Mexico) mocht niet meetrainen omdat zijn familie op bezoek was geweest. What's next?

Varkens geslacht om griep

De stichting Varkens in Nood is boos, heel boos. Op Egypte om precies te zijn. De regering is van plan de 300- á 400.000 varkens in het land te laten slachten. Reden: het gevaar van de varkensgriep (Mexicaanse griep).

Volgens de stichting is het een barbaarse beslissing die nergens voor nodig is. Varkens in Nood heeft geprotesteerd bij de ambassade van Egypte in Den Haag en is vooral bang dat de dieren op een vreselijke manier worden gedood. Egypte zou daar berucht om zijn.

Op de website van Varkens in Nood is nog niets te lezen over hun protest. Wel staat er dat de stichting "met beschaafde en spraakmakende campagnes probeert publiek, politiek, supermarkt en ook varkensboeren ervan te overtuigen dat onze varkens een beter leven verdienen." Het blijft dus rustig in Den Haag.

Kroning Juliana in 1948

Morgen maakt koningin Beatrix bekend dat ze de troon gaat verlaten. Althans, daar keuvelt iedereen in de pers stiekem al weer over. Draaiboeken worden klaargezet en dan maar hopen dat ...

Afijn, ik kijk even terug naar "lang gelee". In 1948 werd prinses Juliana onze Majesteit. Het omroeparchief zit vol met bekende beelden inclusief dito polygooncommentaar. Leuker, of aparter, is dit verslag van de Franse televisie. Inclusief "HOERA!" van koningin Wilhelmina.

dinsdag 28 april 2009

Air Force One shakes NYC

De centrales van 911 werden overspoeld met telefoontjes, camera's van mobieltje werden omhoog gericht en mensen hielden hun adem in: boven New York cirkelde een vliegtuig. Zou het een herhaling van 9/11 worden?

Gelukkig niet, maar dat wist zelfs burgemeester Bloomberg op dat moment niet. Het was een 'foto opportunity' voor fans van Air Force One, het toestel van Barack Obama. Samen met twee straaljagers vloog hij over de Hudson. Gratis hartverzakking meegeleverd.

maandag 27 april 2009

Varkensgriep in Schotland

De varkensgriep breidt zich langzaam maar zeker uit. Mexico (+ 100 doden), Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en nu ook in Groot-Brittannië. Twee mensen zijn ziek en liggen in het Schotse Glasgow in het ziekenhuis.

Maar experts van U.S. Centers for Disease Control and Prevention zeggen dat het gevaar is dat de griep zich verspreid als een gewoon griepvirus: van mens tot mensen. Hoesten in iemands gezicht is dus niet zo handig. Maar mondkapjes in New York ... die worden nog niet gedragen.

RTL Nieuws heeft een uitgebreid dossier opgezet over de varkensgriep. Te lezen is onder meer dat drie vakantiegangers uit het Noord-Franse Lille, net terug uit Mexico, symptomen van de griep hebben. Op Google Maps een overzicht van de griepgevallen wereldwijd.

zondag 26 april 2009

Yorin 2 SBS FM

We schrijven 4 januari 2006. Er gaan sterke geruchten dat Yorin FM wordt overgenomen door SBS. Rob Stenders heeft een vrachtwagen gehuurd en presenteert de uitzending van Stenders Vroeg Op voor het SBS kantoor in Amsterdam, samen met Fred Siebelink, Jeroen Kijk in de Vegte en Eric Dikeb.

Rob hoopt dat SBS een doorstart wil maken met Yorin FM, en middels deze uitzending op locatie wordt zijn programma symbolisch overgedragen aan zijn nieuwe werkgevers. André Kreuze, lid van het RvB van SBS, krijgt een lied aangeboden, gezongen door Eric Dikeb. VIA

zaterdag 25 april 2009

Proposal on live tv 2

Vorige week schreef ik al over huwelijksaanzoeken op tv. Bij Ellen DeGeneres vroeg een soldaat in Irak om de hand van zijn vriendin ... mooi.

vrijdag 24 april 2009

Nina Kinert live ... wow!

Bla bla bla ... ik kan wel allerlei woorden gebruiken om te beschrijven hoe mooi dit liedje is maar geniet maar gewoon. Nina Kinert met Beast live bij Giel op 3FM.

Vol vertrouwen

donderdag 23 april 2009

Silence Is Sexy

Heel af en toe valt er zo'n liedje mijn mailbox binnen waar ik vanaf seconde 1 denk: hoe gaat dit verder. Een liedje dat net zo lief twaalf minuten mag duren. Hier is er weer ééntje: Silence Is Sexy met Come Back To You.

woensdag 22 april 2009

Martin Bril overleden

Schrijver en columnist Martin Bril is overleden. Hij was (onder meer) één van de stamgasten van De Wereld Draait Door, had darmkanker en heeft de strijd dus verloren. Het zijn van die standaardzinnen maar hoe moet je het verwoorden dan?

In maart van dit jaar schreef hij openhartig over zijn ziekte in een column in de Volkskrant. Daar was hij eerder dan hij zelf had verwacht op de voorpagina terechtgekomen. Gisteren won hij nog de VPRO Bob den Uyl-prijs voor zijn boek 'De Kleine Keizer'. Interview. De Volkskrant schrijft uitgebreid over 'hun' Martin Bril.

Star Trek in première

Engeland heeft 'm achter de rug: de officiële première van de nieuwe Star Trek-film. Daar heb ik al vaak over geschreven dus laat ik alle 'ophemelende teksten' maar even achterwege; mijn recensie volgt volgende week. Bekijk het verslag van de première en/of tv-spot 4 en spot 5.

Streetview: Hewlett Packard

In Silicon Valley in Californië ontstonden tal van IT-bedrijven 'a long long time ago'. Een goed voorbeeld is Hewlett Packard. Tegenwoordig heeft iedereen een printer en vaak is dat er eentje van HP. En dan staat er vaak ook nog eentje weg te roesten in de schuur ofzo. In dit huis is het voor William en David allemaal begonnen ...


View Larger Map

Richtersreport.nl

Dienstmededeling: vanaf nu is mijn Report sneller te vinden via richtersreport.nl.

dinsdag 21 april 2009

CSI op het witte doek

CSI-fans opgelet: er komt een film over de 'investigators' in Las Vegas. Toch al één van mijn favoriete steden dus ik voorzie mooie plaatjes op het witte doek.

William Peterson (Gil Grissom in de serie) kan nog niet veel vertellen over het verhaal of wanneer de film uitkomt, maar dát hij er komt lijkt wel zeker. Hij wil nog wachten tot hij een goed verhaal in handen heeft. Ik ben fan!

Proposal on live tv

Veel mannen proberen creatief te zijn als het op een huwelijksaanzoek aankomt. En wat nou als je bij 'de tv' werkt ... misschien moet je dan maar misbruik maken van het medium. Of gebruik.

Deze meneer doet erg stoer en heeft zijn 'momentje' waardoor het niet zo romantisch is. Trafficman Pete Scalia heeft een beter verhaaltje klaar en zijn liefje is dolenthousiast.

Ook leuk: de twee presentatoren van de ochtendshow 'Good Morning Oklahoma' zijn al jaren verliefd maar de kijkers wisten van niks. Tijd voor een aanzoek en zij is in de war. Nog meer echte liefde maar het hoogtepunt is (voor mij) deze: een mooi verhaaltje over twee mensen die van elkaar houden. Écht oprecht!

maandag 20 april 2009

Spock en Kirk maken amok

Op 7 mei gaat de nieuwe Star Trek-film draaien in Nederland. Tot die tijd moet je het doen met wat je op internet kan vinden. Nee, niet meteen de nieuwe film illegaal gaan downloaden want je moet 'm echt in de bioscoop zien. Binnenkort op mijn Report een recensie.

Qua internet: bijvoorbeeld stuff uit 'The Original Series' uit 1967. Dit is een scene uit de aflevering 'Amok Time' waarin Spock het opneemt tegen Kirk in een oud gebruik op Vulcan, de 'homeplanet' van Spock.

zondag 19 april 2009

Reporter overvallen in Detroit

Afgelopen vrijdagmiddag zond de VPRO op Radio 1 een reportage uit over Detroit. 'Motor City' is ernstig in verval geraakt sinds de auto-industrie is ingestort. En eigenlijk ging het daarvoor ook al niet goed met de stad waar ooit Motown groot werd.

Eerder deze maand was verslaggeefster Jacqueline Maris samen met fotograaf Daimon Xanthopoulos in Detroit om drie reportages te maken. In de derde was te horen dat ze werden overvallen en dat hun huurauto werd gestolen.

Het incident haalde zelfs de krant maar staat niet op zich. Door de grotendeels verlaten buitenwijken lopen de 'gangs' vrij rond op zoek naar slachtoffers. En twee blanke onbekenden zijn dan makkelijke slachtoffers.

zaterdag 18 april 2009

Caz! is goedkoper dan Aldi

Vandaag is het drie jaar geleden dat Yorin FM werd vervangen door Caz!, Choose Life Choose Music. Enthousiast gingen we met een grote ploeg van start, waaronder het team van Timur Open Air.

Legendarisch is deze aircheck van Timur en Ramon de Stagiair: Aldi is goedkoper dan Albert Heijn. Zeer geinig:

Toch aanslag op Tsvangirai?

Premier van Zimbabwe Morgan Tsvangira was op 6 maart betrokken bij een ongeluk. Zijn auto werd aangereden door een vrachtwagen; zijn vrouw stierf daarbij. Ik speculeerde al over een aanslag maar volgens Tsvangirai zelf was het een ongeluk.

Journalisten van de BBC denken daar anders over. Een auto die Tsvangirai moest beschermen reed vlak voor het ongeluk weg en de camera van een boer die de hele handel had gefilmd, werd in beslag genomen.

Je moet het natuurlijk maar even bewijzen maar het lijkt er verdacht veel op dat Mugaba danwel zijn aanhangers er uitgebreid de hand in hebben gehad. Want het is Mugabe alles aan gelegen om Tsvangirai uit de weg te ruimen. Sinds de oppositieleider in de regering van (dictator) Mugabe zit, heeft hij minder speelruimte. Het wordt toch lastiger om op kosten van de belastingbetaler wekenland in een duur resort te gaan zitten, zoals Mugabe geregeld deed.

vrijdag 17 april 2009

Obama in PA in 2008

Een jaar geleden zaten de Amerikanen midden in de primaries: de voorverkiezingen voor het presidentschap van de VS. Bij de Republikeinen was het al duidelijk dat John McCain de zaak ging winnen. Bij de Democraten ging het nog hard tegen hard tussen Barack Obama en Hillary Clinton.

In dit filmpje zie je Obama 'on tour' door Pennsylvania, één van de allerbelangrijkste 'swingstates', onder meer praten over de verschillen tussen hem en Hillary Clinton. "If you want to vote for her, you have to do that ... BUT ..."

Mariah Carey met 'Ken Lee'

De Bulgaarse Idols leverde deze hilarische ENGELSTALIGE (let even op) auditie op. 'Ken Lee' van Mariah Carey, natuurlijk. Prima.

donderdag 16 april 2009

Van harte rooie!

De brandweer in de regio Zaanstad-Waterland heeft het er maar druk mee. Op het alarmsysteem P2000 (of hoe het ook heet) is zojuist 'die rooie' gefeliciteerd met zijn 50ste verjaardag. Van harte rooie, ook namens mij!

De centralist (of hoe die ook heet) gebruikte het meldingensysteem voor branden, noodsituaties of ambulanceoproepen als verjaardagskaart. Even gezellig relaxen naar de brand van die avond in Zaandam en de liftinsluiting aan de achterzijde van het station.



Nou rooie (of hoe je ook heet) brandweerman, dat er nog maar 50 jaren bij mogen komen hè. Maar vraag die centralist voor de volgende keer even zijn of haar mobiel te gebruiken voor een felicitatie. Voor je het weet rijden er 20 ambulances en brandweerauto's naar je huis.

woensdag 15 april 2009

Waar komt Bones vandaan?

Nog even geduld en dan is hij in de bioscoop te zien: de nieuwe Star Trek-film. Ik heb 'm vanmiddag gezien en hij is goed! De échte Trekkie zal veel kwinkslagen tegenkomen die verwijzen naar de oude serie. Want waar komt 'Bones' vandaan? En hoe deed Kirk de Kobayashi Maru eigenlijk? Chekov in commmand?

Later deze maand, vlak voor de première, zal ik een uitgebreide recensie van de film op mijn Report plaatsen. Een fragment van één van de vele confrontaties tussen een jonge Spock en een jonge Kirk kan je hier bekijken.

Wat ik je wel kan vertellen is dat de rol van Spock niet blijft bij een timewarp van 20 seconden. Fans van Leonard Nimoy kunnen er lekker voor gaan zitten.

To boldly twitter ...

Vanmiddag is in Amsterdam de persviewing voor de nieuwe Star Trek-film. De trailer heeft hooggespannen verwachtingen veroorzaakt. De special effects zijn spectaculair, de karakters herkenbaar en Scotty heeft een accent.

Maar hebben ze zich aan de 'gouden Star Trek-regels' gehouden of zijn ze 'swinging on a star' alle kanten opgegaan om het commercieel aantrekkelijk te maken?

Vanavond lees je mijn recensie hier. Volg mij vanmiddag tijdens de viewing via Twitter!

Bobama de hond

President Obama heeft dat eindelijk een hondje geregeld voor zijn kids. Gisteren kwam de Portugese waterhond Bo het gazon van het Witte Huis oprennen. Sinds bekend is dat dit ras het Witte Huis zou overnemen, is in de staat New Jersey een run ontstaan op de hondjes.

dinsdag 14 april 2009

Alweer een nieuwe Trektrailer

Bioscoopgangers in Amerika worden om de haverklap verwend met trailers voor de nieuwe Star Trek-film. Daarvan heb je er al aardig wat gezien op mijn Report en er is weer een nieuwe. Speciaal gemaakt voor de Amerikaanse tv. Binnenkort lees je hier ook een review van de film.

Geenstijl p0wn3d de NOS

Geenstijl heeft de NOS goed te pakken. Door het intikken van de zoekterm 'beatrix' (mirror Geen Stijl) op de website van de publieken krijg je een hele rits artikelen gedateerd op 30 april 2009. Uhm ... dat is het nog niet jongens.

Zouden de publieke rakkers al weten dat onze majesteit op 30 april laat weten de troon in te ruilen voor kasteel Drakesteyn? Eind januari was daar ook al sprake van en stond alles bij alle media klaar voor publicatie. De NOS heeft het alvast online gezet.

Op de Koningshuis-site van de NOS staat een artikel (datum 10 april) waarin wordt gespeculeerd over het einde van de regeerperiode van Beatrix. Zou de schrijver iets weten wat wij nog niet (mogen) weten?

Phil Spector gaat de cel in

De man achter 'The Wall of Sound' Phil Spector moet de cel in (althans, daar ga ik maar even vanuit). Hij is veroordeeld voor de moord (juridisch doodslag) op de 40-jarige actrice Lana Clarkson in 2003.

De twee ontmoetten elkaar tijdens een gezellige avond in een nachtclub. Nog dezelfde avond zou hij haar door de mond hebben geschoten. De kogel kwam uit zijn pistool en Clarkson werd in zijn huis gevonden. Eind mei hoort hij zijn straf; dat kan levenslang zijn.

Phil Spector ... de man die, zonder toestemming van Paul McCartney, een gigantisch orkest door 'The Long And Winding Road' heen monteerde. Later kwam dankzij Macca en George Martin alsnog de originele versie beschikbaar.

maandag 13 april 2009

Brits boiling over Boyle

Groot-Brittannië werd in Britain's Got Talent verrast met een bijzonder optreden.

"The biggest wake up call ever" en "the biggest surprise on this show in three years" ... en waar is het! Susan Boyle, huisvrouw en druk bezig in de kerk, kwam in übersaaie jurk het podium op hobbelen maar overtrof elke verwachting.

zondag 12 april 2009

Vrouw zwemt met ijsbeer

"Woman attacked by polar bear" kopt CNN. De vraag is wie hier eigenlijk het lijdend voorwerp is. Een vrouw die in het berenverblijf in de dierentuin springt of de beer die zijn domein verdedigt? Vooruit: ze is gelukkig gered.

Streetview: Harbour Bridge

Voor liefhebbers van bruggen is er op Google Streetview genoeg te vinden. Natuurlijk zijn er de bekende bruggen als de Golden Gate in San Francisco (stond ik daar maar), Erasmusbrug in Rotterdam of de Brooklyn Bridge in New York. Ik noem maar wat.

Down Under is er ook ééntje die niet mag ontbreken: de Harbour Bridge in Sydney. Met op de achtergrond de Opera House is het een feestje om foto's daarvan te bekijken.


Grotere kaart weergeven

Star Trek anno 1979

De afgelopen maanden zijn we verwend met allerlei trailers voor de nieuwste Star Trek-film. Nog een maandje en hij draait in de bioscoop.

Dit is de eerste trailer voor Star Trek: The Motion Picture uit 1979. De eerste Star Trek-film. Als je deze trailer vergelijkt met wat we nu voorgeschoteld krijgen dan is deze in DOS op een Atari 800 XL gemaakt. Zo lijkt het ...

zaterdag 11 april 2009

Streetview: lonesome road

Vorig jaar reed ik in mei rond over de Amerikaanse vlakten van Californië en omstreken. Een mooi voorbeeld van de leegte die daar is, is Owens Lake bij Death Valley. Een zoutmeer met af en toe een zandstormpje. Draai eens rond of wandel een stukje en ervaar de leegte ...


Grotere kaart weergeven

vrijdag 10 april 2009

Wegdromen met John Denver

Gewoon omdat het mooi is: Rocky Mountain High.

donderdag 9 april 2009

Bultrug in haven NYC

MGM Mirage zoekt cash

Het gaat niet goed in Las Vegas schreef ik eerder al. Dat het water MGM Mirage aan de lippen staat, blijkt wel uit een stuk in De Tijd. De casinoreus heeft zakenbank Morgan Stanley ingehuurd om te onderzoeken wat de verkoop van twee vestigingen oplevert.

MGM Mirage heeft gigantische schulden (13,5 miljard dollar) en er staat een nieuw project in Las Vegas op stapel (8,6 miljard dollar). Dat in combinatie met dalend aantal coins dat in de eenarmige bandiet verdwijnt, kan de nekslag worden voor het concern.

Het megaproject (Streetview) van MGM is het MGM Mirage City Center (foto) dat naast het Bellagio Hotel moet komen. Maar de bouw ligt af en toe stil en het wil dus niet zo vlotten. Naarstig op zoek naar cash is Morgan Stanley acquisitie aan het plegen.

woensdag 8 april 2009

Streetview: Mexico

De grens tussen de VS en Mexico zit potdicht. Dat moet voorkomen dat vluchtelingen, drugssmokkelaars en ander (VS-technisch) gespuis Amerika binnendringt. Volgens mij moet het hier wel lukken. Er hangt misschien een cameraatje maar met een ladder kom je best ver ...


Grotere kaart weergeven

McCain terug in Hanoi Hilton

John McCain is even terug in de tijd dat hij werd opgesloten in een gevangenis in Vietnam. De 'Hao Lo'-gevangenis die in die tijd ook wel het 'Hanoi Hilton' werd genoemd omdat er verschillende Amerikaanse militairen werden vastgehouden.

Onder hen dus McCain die, toen de Vietnamezen erachter kwamen dat zijn vader een hoge pief in het leger was, de gevangenis eerder mocht verlaten. Maar hij bleef omdat hij met zijn Amerikaanse maten had afgesproken 'first in, first out'.

Een echte Amerikaanse war-hero dus. Zijn houterige optreden tijdens de verkiezingscampagne vorig jaar is dan ook een gevolg van zijn opsluiting toen: gebroken benen en armen die hij opliep tijdens een crash met zijn vliegtuig, werden door de Vietnamezen niet of niet goed behandeld.

Stem je favoriet de V14 in

Op KXradio hoor je elke vrijdagmiddag de Verleidelijke 14, de hitlijst van het radiostation van Rob Stenders. Maar op KX tellen niet de verkoopcijfers, het aantal downloads of de airplay op radiostations. Nee, de Verleidelijke 14 wordt samengesteld door de luisteraars van KX. Dennis Hoebee presenteert de lijst.

Stemmen kan via deze link. Daar kan je ook de meest recente lijst zien en de nieuwe plaatjes beluisteren. De Verleidelijke 14 hoor je elke vrijdag van 16:00 tot 17:00.

dinsdag 7 april 2009

Geniale Gerard BV

Gerard Joling was een paar jaar achter de schnabbelcoulissen verdwenen maar inmiddels is hij al weer een tijd 'hot'. En terecht want hij is natuurlijk een rasartiest, of je z'n muziek nou mooi vindt of niet.

Vorig jaar maakte hij een cover/duet van 'Laat me alleen' van (en met) Rita Hovink. Daar werd een clip bij gemaakt die je hieronder kunt zien. En net zoals met Elvis Presley, werd Gerard erin gemonteerd. Dit is de originele video, erg grappig.

Mislukte moordplannen op Obama

Elke Amerikaanse president wordt wel lastiggevallen met verschillende moordcomplotten. Om de zoveel tijd wordt een extremist opgepakt, worden huizen doorzocht en wapens gevonden. Vaak zijn CIA en FBI op tijd, zoals deze week in Turkije.

Een man uit Syrië zou van plan zijn geweest Obama neer te steken tijdens zijn bezoek aan Turkije. Toen de man werd opgepakt was Obama nog in Frankrijk dus hij heeft geen gevaar gelopen. De Syriër deed alsof hij een journalist van het Arabische tv-station Al-Jazeera was.

In eerder gevallen waren CIA en FBI te laat. Bekijk het nieuws rond de aanslag op John F. Kennedy (vanaf 0:48), Robert Kennedy en Ronald Reagan.

maandag 6 april 2009

Aardbeving Italië in Streetview

Afgelopen nacht werd midden-Italië opgeschrikt door een flinke aardbeving. Het dodental staat inmiddels op 150 en blijft stijgen. Een toevallige samenloop van omstandigheden is dat het getroffen gebied, de stad L'Aquila, sinds een maandje op Google Streetview staat.

De gevolgen van de beving zijn dan ook duidelijk te zien. Van de koepel van de Santa Maria del Suffragio in L'Aquila is maar weinig meer over. Vergelijk VOOR en NA.

Deal van € 250.000

Vorige week won kandidaat Eelco in Deal Or No Deal de hoofdprijs: 250.000 euro. Niet eerder was dat bedrag gewonnen al zat hij af en toe wel in de doos van de kandidaat. Geen idee waar ik het over heb? Enjoy!

Dogginson Crusoe

In Australië heeft een hondje vier maanden overleefd op een onbewoond eiland. Het dier sloeg overboord tijdens een gezellig boottochtje en de eigenaar dacht dat hij was verdronken. Maar stoer als ze was, zwom Sophie Tucker acht kilometer naar een eilandje.

Als een volwaardige Dogginson Crusoe hield Sophie zich stand tussen de geiten. Jagers vonden haar en brachten haar naar het vasteland omdat het wel duidelijk was dat ze niet thuishoorde op het eilandje.

Via via hoorde de familie dat het misschien hún hondje was dat toch nog in leven was. "We called the dog and she started whimpering and banging the cage and they let her out and she just about flattened us," Griffith told the national AAP news agency. "She wriggled around like a mad thing."

zondag 5 april 2009

McFree Burger

Als je door de economische crisis geen geld meer hebt voor droog brood laat staan belegd brood, kijk dan eens naar dit filmpje op Dumpert (Geenstijl). Het kan zóóó simpel zijn ...

Studio Sport 50 jaar

Vandaag is het 50 jaar geleden dat de eerste uitzending van Studio Sport (toen Sport In Beeld) werd uitgezonden. Bob Spaak, Heinze Bakker, Mart Smeets, Tom Egbers en Dione de Graaff zijn zomaar wat namen uit de roemruchte geschiedenis van het programma. Vanmiddag is het feestje op Nederland 1 te volgen met veel oude fragmenten.

In De Wereld Draait Door op 11 februari vertelden Mart Smeets, Tom Egbers en Dione de Graaff over hun herinneringen aan de afgelopen jaren. Voor Tom Egbers was de crash van Formule 1-coureur Williamson hét moment. 'Moet je zoiets wel uitzenden' was de discussie in 1973. Helaas geeft YouTube niet thuis qua Studio Sport maar er zijn wel andere beelden van.

zaterdag 4 april 2009

KX knokt voor luisteraars

Al een jaar of vier draait KXradio van Rob Stenders op het geld van private financiers. Nu de frequentie van Arrow Classic Rock is vrijgekomen, is het zoeken naar nog meer financiële middelen op KX 'op de FM' te krijgen. Gaat het lukken? Aan de motivatie van ons dj's en de leiding zal het niet liggen.

Het blijft dus knokken voor geld en knokken voor luisteraars want zonder geld kan je geen billboardcampagne beginnen. Maar zolang we af en toe maar in de publiciteit opduiken en achter de schermen wordt gelobbyd, wordt het misschien nog wel eens wat. Bekijk de FD-video.

No worries in het dierenrijk

Het is alweer 14 jaar geleden dat de Nederlandse bioscopen volstroomden met kinderen en volwassenen die The Lion King van Walt Disney wilden zien. Bezoekersrecords werden gebroken en iedereen (op een paar zuurpruimen na) vond het prachtig.

Behalve de songs van Elton John zaten er ook een paar klassiekers in de film die het nooit tot een hitparadehit hebben geschopt. Zoals 'Hakuna Matata'.

vrijdag 3 april 2009

Ticket to The Beatles

Als klein jongetje was ik al fan van The Beatles en dat is nooit veranderd. Laatst realiseerde ik me dat toen ik voor het eerst een Beatlieliedje meezong het pas een jaar of 10 geleden was dat ze uit elkaar waren gegaan. Inmiddels is het bijna 30 jaar geleden ... time flies.

Even terug naar het gekkenhuis in het Shea Stadium in 1965: Ticket to ride!

donderdag 2 april 2009

Strakke Trektrailer 4

Op 8 mei gaat het gebeuren: Star Trek XI ziet het levenslicht. Inmiddels zijn we goed gevoerd met drie trailers. Wat zeg ik ... vier! Geniet in HD van de vierde trailer voor wat de klapper van de lente gaat worden. Nog maar vijf weken wachten!

Streetview: Downing Street

Ik dacht: leuk, ik ga eens kijken hoe Downing Street 10 er uitziet. Zo rond de G20-top in Londen met alle hoogwaardigheidsbekleders zijn er vast wel wat mensen die DS10 van dichterbij willen bekijken. Maar via Google Streetview kom je niet verder dan een hoog hek met veel bobby's erachter. Althans ... dat WAS zo, inmiddels is de foto weggehaald. Naar links en rechts kan nog wel ... maar er staat wel een bus voor.

UPDATE 6 APRIL: De top is voorbij, de locatie weer beschikbaar.


Grotere kaart weergeven

woensdag 1 april 2009

Lirpa 1 Pu Ebutuoy Evig

Hahaha, 1 april. Ik hoop dat je ergens bent ingestonken want dan is 1 april pas echt geslaagd. YouTube maakt het vandaag wel erg bont. Zou iemand hier van in de war zijn geraakt?

Bermbom langs de A4

Nieman praat met Clinton

Als journalist blijft het leuk om een prominent iemand te interviewen. En als Hillary Clinton in Nederland is dan laat je dat niet voorbijgaan, dacht ook RTL Nieuws. Rick Nieman was de gelukkige.