woensdag 31 december 2008

Honden en vuurwerk

Oud en Nieuw betekent champagne en vuurwerk. Feest dus voor veel mensen, maar niet voor honden, die vaak vreselijk bang zijn. De Hondenbescherming roept daarom iedereen die vuurwerk gaat afsteken op om rekening te houden met honden. Honden zijn vaak ontzettend bang voor harde knallen, waardoor ze getraumatiseerd kunnen raken of uit paniek weg kunnen vluchten.

Voor hondenbezitters hier wat tips:

- Laat uw hond op oudejaarsavond niet te laat uit;
- Doe uw hond een halsband om met uw telefoonnummer mocht de hond wegvluchten;
- Houd uw hond aangelijnd, zodat de hond niet uit paniek weg kan vluchten bij het horen van en harde knal;
- Ontloop groepjes mensen, die mogelijk vuurwerk bij zich kunnen hebben;
- Houd uw hond binnen en sluit ramen en gordijnen en zorg voor wat andere bekende geluiden door de radio en tv aan te zetten;
- Laat uw hond niet alleen, dat kan tot zeer traumatische ervaringen leiden. Blijf vooral zelf thuis en blijf rustig. De hond heeft zodoende het meeste steun aan u.

De Hondenbescherming

dinsdag 30 december 2008

Gerucht: Noraly Beyer stopt!

Gerucht: Noraly Beyer gaat om 17:00 haar laatste NOS Journaal lezen.

UPDATE: Het klopt. Scroll naar 5:21 en dan valt op dat ze wel erg opvallend 'dat was het' zegt inclusief bijpassende glimlach.

Billary op Times Square

Eén van 'must be'-nieuwjaarslocaties in de wereld is zonder twijfel Times Square in New York. De jaarwisseling wordt daar groots gevierd door tienduizenden mensen die aftellen van 60 naar 0. Happy New Year!

Traditioneel is het een celebrity die de knop mag indrukken om één minuut voor middernacht. Dit jaar zijn Bill en Hillary Clinton gevraagd om burgemeester Bloomberg 'te helpen'. Met z'n drieën zullen ze de magische countdownknop indrukken. En dat levert dan dit soort beelden op:

Granny Sarah Palin

Sarah Palin is oma geworden; dochter Bristol (net 18, op de foto met vriend en 'husband to be' Levi) is bevallen van een gezonde zoon: Tripp. Misschien dat de familie Palin met de geboorte van Tripp nu wat rust krijgt op het kinderfront.

Vorig jaar april werd Palin zelf moeder van Trig, een kindje dat geboren werd met het syndroom van Down. Het gerucht ging dat dat kind ook van Bristol zou zijn en dat Palin zich daarvoor schaamde en dus maar zei dat zij de moeder was. Volgt u het nog? Het zal geen grote rol hebben gespeeld in de campagne van John McCain want Palin zorgde zelf voor genoeg afleiding.

De familie Palin zit trouwens vol met aparte namen: Piper, Willow, Track en Trig. Dochter Bristol is vernoemd naar Bristol Bay omdat de familie daar altijd op vakantie ging. Trig betekent 'waarheid' in het Noors. De rest mag je zelf bij elkaar Googlen.

Werken in Las Vegas?

maandag 29 december 2008

Vuurwerk @ Disneyland

Vanmorgen is de vuurwerkverkoop van start gegaan. Dat betekent dat er vanaf vanavond weer vuurwerkbommen zullen knallen, vuurpijlen de lucht in zullen gaan en menig rotje onder de auto van een hardwerkende huisvader zal ontploffen.

Vaak valt het consumentenvuurwerk toch wat tegen. Pjieuw-plof. Dan is deze herinnering toch wel mooier ... vuurwerk in Disneyland.

Wegdromen tijdens kerstmis

Kredietcrisis of niet: de Amerikanen willen met kerst gewoon doen wat ze altijd doen. En een filmpje pakken hoort daar gewoon bij. Dit jaar was Marley and Me de nummer 1 met een opbrengst van 37 miljoen euro in maar vier dagen.

Voordeel van het verhaal is dat het "feel-good entertainment" is en daar waren veel Amerikanen wel aan toe. Inspirator Barack Obama die maandenlang voor een goed gevoel zorgde is even op de achtergrond bezig dus men moet het ergens anders zoeken. En dan is verdrinken in een goeie film wel prettig.

Zullen wij dat dan ook maar even doen. Droom lekker weg met Peter Pan, Jungle Book en Robin Hood. Good old Walt Disney ...

zondag 28 december 2008

Voicst op KX Samenzwering

Op 14 februari organiseert KXradio voor de vierde keer een KX Samenzwering. Oftewel: een gezellig samenzijn van de diskjockeys van KXradio en alle luisteraars. Over de locatie van het feest kan ik nog niets zeggen, maar wel dat Voicst langskomt!

Vorig jaar was de KX Samenzwering in 'poptempel' Hedon in Zwolle. Eén van de artiesten was Mondo Leone die een heel bijzonder optreden weggaf. Hij combineerde zijn passie voor Phil Lynott en Thin Lizzy met beelden en zijn eigen gitaarspel. Bekijk de video via deze link.

Hieronder een optreden van Voicst op de Uitmarkt in 2007. Ik hoop dat ze op 14 februari net zo op dreef zijn.

zaterdag 27 december 2008

Message from John Lennon

De One Laptop Per Child Foundation zamelt geld in om kinderen in arme landen een laptop te kunnen bezorgen. En John Lennon speelt mee in hun nieuwe commercial. Het lijkt Forrest Gump wel ...

vrijdag 26 december 2008

Interview Anderson Cooper

Het afgelopen jaar heb ik de Amerikaanse presidentsverkiezingen voornamelijk gevolgd via CNN. Eén van de vaste presentatoren was Anderson Cooper. Inmiddels heb ik zijn boek gekocht en wil ik je dit interview met Larry King aanraden.

Cooper is de zoon van Gloria Vanderbilt en vertelt over de vroege dood van zijn vader (hij was 10) en de zelfmoord van zijn broer. Cooper was ook getuige van de orkaan Katrina in New Orleans en omgeving.

Hieronder deel 1. Voor het vervolg klik je door naar YouTube of hier: deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5.

Ogen dicht en wegdromen

donderdag 25 december 2008

Achmed: SILENCE! Night

Al eerder schreef ik over buikspreker Jeff Dunham. Enjoy en fijne kerst!

woensdag 24 december 2008

Serious Request: 5,5 miljoen

We zijn zo ongelooflijk blij!!

De vijfde Serious Request-actie van 3FM heeft dankzij al die bedrijven, organisaties, verenigingen, overheden maar vooral dankzij de vele, vele luisteraars een waanzinnig bedrag opgehaald!!

We zaten even heel flink in spanning, dus de ontlading was des te groter. Want wat een bedrag! De eindstand:

€ 5.637.397 (3FM Serious Request, Breda)
€ 3.503.246 (Studio Brussel, Gent)
€ 227.778 (P3, Malmö, Zweden)

€ 9.368.961 TOTAALBEDRAG EUROPA

Wij sluiten ons een paar dagen op in ons eigen huis en gaan lekker luisteren naar al die platen die zijn aangevraagd in de Top Serious Request.
Coen, Giel en Paul

Paniek: Santa bestaat niet!

In Edinburgh is grote paniek ontstaan onder de jeugd. Op een basisschool heeft een lerares verteld dat Santa Clause niet bestaat. "Jullie ouders kopen alle cadeaus" zei docente Jo Hopkins.

Een ouder reageert verontwaardigd: "I do not know what possessed Mrs Hopkins – a lady who must be nearing retirement age and with a family of her own." Het hoofd van de school heeft intussen excuses aangeboden aan de ouders van de kinderen.

Wat iedereen vergeet is dat kinderen op school zitten om dingen te leren. Docenten moet dus wel de waarheid vertellen, wat valt er anders te leren? Nog meer bewijs, nog meer en nog meer.

Wynnen of verliezen?

Gisteren schreef ik al over het nieuwe hotel dat Steve Wynn in Las Vegas heeft laten bouwen: Encore. De opening is geweest en hier en op de video hieronder krijg je een rondleiding. Kan ik alvast een suite boeken mr. Wynn?

Christmas unites villains

Darth Vader, Freddy Kroeger en Chucky gaan met kerst hand in hand ... GENIAAL!

dinsdag 23 december 2008

Live long and prosper

Op 24 november schreef ik al over de nieuw Star Trek-film. In mei 2009 komt hij in de bioscopen en de trailer is spectaculair. Nu is er een opvolger van die trailer met een bijzondere verrassing ... WOW!

Encore in Las Vegas

Las Vegas heeft er weer een nieuw resort bij: Encore. Het is neergezet door ondernemer Steve Wynn die ook al Wynn Las Vegas heeft ontwikkeld. Encore staat ernaast en is gisteravond officieel geopend.

Het hotel heeft ruim 2000 suites, zo'n 600 meer als het Wynn. De grootste suite is maarliefst 1800 vierkante meter groot. Een verblijf in het Encore (website) hoeft niet duur te zijn: $ 149.

Steve heeft zijn hart verloren aan Las Vegas. Zijn eerste hotel staat er pas sinds 2005 en een jaar later ging de eerste schep de grond al is. En hij heeft er plezier in: luister naar de begintekst op de website van het Wynn en bekijk de 'making of' van de commercial een vervolg op deze.

maandag 22 december 2008

Michael Jackson doodziek?

"Michael Jackson is doodziek." Dat was de kern van het bericht dat gisteren de wereld in werd geholpen. Hij zou een longziekte hebben en aan zijn linkeroog vrijwel blind zijn. Ook zou hij nauwelijks kunnen praten en te zwak zijn voor een longtransplantatie die hij wel nodig heeft.

Is dat het zoveelste Wacko Jacko-verhaal of is het waar? Als je de foto ziet dan lijkt Jackson wel gestoord om er zo bij te lopen. Of was hij gewoon onderweg naar een gemaskerd bal? Het is maar vanuit welke invalshoek je het bekijkt.

Een groot artiest die alleen nog maar in het nieuws komt als er iets bizars te melden is. Dit jaar maakte Akon nog samen met Michael Jackson "Hold My Hand". Een video is er niet, maar via YouTube kan je wel luisteren.

UPDATE DI 23/12 6:20
Zijn management zegt dat het hele verhaal onzin is en dat Michael druk bezig is met het voorbereiden van een wereldtournee. Voor wat het waard is.

Flip 2008 in de Platencast

Deze week draai ik in de Platencast op KXradio het vervolg van de Flip 2008. Afgelopen zaterdagavond waren de dj’s van KX gebleven bij nummer 26. Maandag, dinsdag en woensdag hoor je tussen 18:00 en 19:00 de nummers 27 tot en met ongeveer 75.

Afgelopen zaterdagavond stelden de luisteraars van KXradio samen met de diskjockeys de jaarlijkse Fliplijst samen: dit keer een top 134 met de beste liedjes van 2008. Elbow met “One Day Like This” bleek het meest populair en eindigde op 1. Tings Tings met “Shut Up And Let Me Go” werd tweede, Duffy met “Mercy” derde.

Omdat de uitzending om 23:00 was afgelopen, kwamen de dj’s niet verder dan nummer 26: Novastar met “Because”. Daardoor bleven er veel te veel mooie liedjes over die niet zijn gedraaid. Dat haalt de Platencast deze week in.

Gewoon leuk?: Thriller



Ze hebben goed geoefend. Maar ging het allemaal wel vrijwillig? De achterkant van het verhaal ... en nog een (positievere) video.

Gerard 'The Young One'

In Breda staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request. De drie dj's (Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering) zamelen geld in voor vluchtelingen. Via de website van 3FM kan je een plaatje aanvragen. Daar moet je dan wel voor betalen en dat geld gaat naar het goede doel.

Vorig jaar zaten Rob Stenders, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra in het Huis. Een sterke bezetting. Ekdom zorgde voor één van de hoogtepunten van die week:

zondag 21 december 2008

I'm dreaming of a ...

Een witte kerst zit er voor ons niet in maar in Amerika is dat heel anders. In de staat Connecticut is gisteren veel sneeuw gevallen. En er komt nog meer. Volg de radar.

Het plaatsje Milford had geen halve maatregelen genomen en besloot vrijdag al verschillende overheidsgebouwen en scholen te sluiten. Er ligt inmiddels al 20 tot 30 centimeter.

Maar het kan allemaal nog erger. Zo lag in 1967 het midden van de VS helemaal stil door tientallen tornado's gevolgd door een enorme sneeuwstorm. In Chicago lag "ineens" 60 centimeter sneeuw op straat. Begin dit jaar kwamen nog zes mensen om het leven toen een front met tornado's over een aantal staten trok.

Serious Request 2008 - Kenia

De drie Glazen Huis-dj's van 3FM hebben inmiddels meer € 325.000 opgehaald (stand zaterdag). Maar ... daar kan altijd meer bij. Dus vraag je plaatje aan en steun vluchtelingen in de hele wereld. Dit filmpje is gemaakt door Eric Corton in Kenia.

vrijdag 19 december 2008

Top 60 of 70 - de finale!

Op KXradio draai ik deze week mijn 77 favoriete liedjes van het afgelopen jaar in de Top 60 of 70 van 2008. Luister mee!

Vandaag hoor je tussen 17:00 en 19:00 de finale van de lijst. Hieronder de nummers 28 tot en met 4, voor de top 3 moet je blijven luisteren ...

01 MR LOVE AND THE STALLIONS – FILL ME UP
02 OASIS - FALLING DOWN
03 DEATH CAB FOR CUTIE - I WILL POSSESS YOUR HEART
04 NINA KINER(T) - BEAST
05 NOVASTAR - BECAUSE
06 ALPHABEAT – FASCINATION
07 SARA BAREILLES – LOVE SONG
08 THE VERVE – LOVE IS NOISE
09 GEORGE STRAIT – I SAW GOD TODAY
10 HOOVERPHONIC – FIFTY WATT
11 ROONEY – ARE YOU AFRAID
12 FAKER – SLEEPWALKING
13 BEYONCE – IF I WERE A BOY
14 GRAND AVENUE – CLOSER
15 OASIS – I’M OUTTA TIME
16 RAZORLIGHT – WIRE TO WIRE
17 NAILPIN – IT’S ALRIGHT
18 MILOW – AYO TECHNOLOGY
19 MELEE – IMITATION
20 KEANE – SPIRALLING
21 MARCO BORSATO – DOCHTERS
22 MILOW – YOU DON’T KNOW
23 POLARKREIS 18 – ALLEIN ALLEIN
24 GLEN CAMPBELL – SING
25 COLDPLAY – VIOLET HILL
26 ROYAL WOOD – JULIET
27 ANDERSON – TREVOR ON THE DANCEFLOOR
28 OASIS – THE SHOCK OF THE LIGHTNING

Witte kerst in Vegas

"Let It Snow" zongen velen al en in Las Vegas is het uitgekomen. Voor het eerst in 30 jaar is The Strip bedekt door een laag sneeuw. Interstate 5 ging dicht en op het vliegveld van Las Vegas lag 10 centimeter. Oké oké ... geen record (was in 1979 16 cm) maar toch wel apart als je gewend bent dat 't zonnetje schijnt in Las Vegas.

CNN heeft een iReport geplaatst over Vegas in de sneeuw net zoals Associated Press en KATU.

Veel tv-kanalen besteden aandacht aan de storm met The Weather Channel voorop. Op YouTube staan veel leuke video's: 4Glory2Him, KLAS TV, Vegas Steven maakt een sneeuwpop en mrtbuss rijdt ons door de stad.

donderdag 18 december 2008

Serious Ster; cashen maar!

Morgen gaan 3FM-dj's Coen Swijnenberg, Paul Rabbering en Giel Beelen het Glazen Huis in om geld op te halen voor vluchtelingen. Het huis van Serious Request staat in Breda en de stad verwacht 100.000 extra bezoekers. Maar niet alleen de vluchtelingen en Breda profiteren.

De Publieke Omroep reclame-machine STER heeft er ook zin, getuige hun Serious Request-tariefkaart voor 19 tot en met 31 december. Komt u maar met uw portemonnee, wij cashen graag voor "uw" publieke omroep.

Voor een pakketje commercials betaal je al snel € 20.000. Een plaatje aanvragen levert gemiddeld (gokje) € 20 op. Dat betekent dat je 1000 plaatjes moet aanvragen om aan die € 20.000 te komen. Je kan je afvragen wie meer geld binnenhalen: de diskjockeys in het Glazen Huis of de accountmanagers van de STER.

Om zich van z'n beste kant te laten zien, doet de STER wel iets terug. Weegt dat op tegen de STER-inkomsten op 3FM de komende 13 dagen (zie Serious Request-tariefkaart)? Ik denk het niet.

Top 60 of 70 - donderdag

Op KXradio draai ik deze week van 18:00 tot 19:00 mijn 77 favoriete liedjes van het afgelopen jaar in de Top 60 of 70 van 2008. Luister mee! Vandaag hoor je nummer 43 tot en met 29. De rest van de lijst hou ik nog even geheim ...:

29 MADONNA FEAT JUSTIN TIMBERLAKE – 4 MINUTES
30 IAN CAREY FEAT MICHELLE SELLERS – KEEP ON RISING
31 KID ROCK – ALL SUMMER LONG
32 LAST SHADOW PUPPETS – MY MISTAKES WERE MADE FOR YOU
33 SNEAK SOUND SYSTEM – UFO
34 SNOOP DOGG – SEXUAL ERUPTION
35 SIMPLE PLAN – YOUR LOVE IS A LIE
36 BEN’S BROTHER – STUTTERING
37 COLDPLAY – VIVA LA VIDA
38 A FINE FRENZY – ALMOST LOVER (REMIX)
39 A BALLADEER – MARY HAD A SECRET
40 SCOUTING FOR GIRLS – ELVIS AIN’T DEAD
41 BLACK KIDS – HURRICANE JANE
42 RIHANNA – DISTURBIA
43 VOICST – EVERYDAY I WORK ON THE ROAD

woensdag 17 december 2008

Obamail-campagne gaat door

De campagne van Barack Obama gaat ook na zijn verkiezing gewoon door. Vandaag kreeg ik opnieuw een mailtje:

Receive the latest info about inaugural events and ticketingIn the past, presidential inauguration events have too often focused on wealthy donors and Washington lobbyists. This year, every American will have a chance to be part of the inauguration. President-elect Obama and Vice President-elect Biden want you to join them in celebrating the unity we need to renew America's promise.

Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als de 'events' voorbij zijn. Na 20 januari verschijnt Obama elke week in de tuin van het Witte Huis voor een verklaring of geeft hij zijn YouTube-praatje. Maar speeches in sporthallen of (campagne)bezoekjes aan scholen of bedrijven is er niet meer bij. Hoe hou je je aanhangers dan toch betrokken tot de volgende verkiezingen?

Top 60 of 70 - woensdag

Op KXradio draai ik deze week van 18:00 tot 19:00 mijn 77 favoriete liedjes van het afgelopen jaar in de Top 60 of 70 van 2008. Luister mee! Vandaag hoor je nummer 57 tot en met 44. De rest van de lijst hou ik nog even geheim ...:

44 SHANE SHU – THE WAY SHE TALKS TO ME
45 HARD-FI – I SHALL OVERCOME
46 PANIC AT THE DISCO – NINE IN THE AFTERNOON
47 JOE JACKSON – INVISIBLE MAN
48 R.E.M. – SUPERNATURAL SUPERSERIOUS
49 RINGO STARR – IN LIVERPOOL
50 HOOSIERS – COPS AND ROBBERS
51 DANKO JONES – TAKE ME HOME
52 KINGS OF LEON – SEX ON FIRE
53 NICOLE ATKINS – THE WAY IT IS
54 THE VERVE – RATHER BE
55 THE KOOKS – ALWAYS WHERE I NEED TO BE
56 SOMETHING WITH NUMBERS – STAY WITH ME BRIGHT EYES
57 SONNY J & DONNA HIGHTOWERS – HANDSFREE

dinsdag 16 december 2008

Top 60 of 70 - dinsdag

Op KXradio draai ik deze week van 18:00 tot 19:00 mijn 77 favoriete liedjes van het afgelopen jaar in de Top 60 of 70 van 2008. Luister mee! Vandaag hoor je nummer 71 tot en met 58. De rest van de lijst hou ik nog even geheim ...:

58 ONE NIGHT ONLY – JUST FOR TONIGHT
59 ELBOW – ONE DAY LIKE THIS
60 I AM KLOOT – HEY LITTLE BIRD
61 TOM JONES – IF HE SHOULD EVER LEAVE YOU
62 VANILLY SKY – BREAK IT OUT
63 MORCHEEBA – GAINED THE WORLD
64 MADONNA – MILES AWAY
65 GRACE JONES – WILLIAMS’ BLOOD
66 ADELE – MAKE YOU FEEL MY LOVE
67 AMY MACDONALD – MR ROCK N ROLL
68 LAST SHADOW PUPPETS – STANDING NEXT TO ME
69 STUDMUFFINS - TRICKS UP MY SLEEVE
70 TIMBALAND & ONE REPUBLIC – APOLOGIZE
71 COLDPLAY – LOST

Nieuwsfoto van het jaar

De afgelopen dagen heb ik op internet een aantal nieuwsfoto's van het afgelopen jaar geselecteerd. Na peinzen, piekeren en diep nadenken heb ik onderstaande foto van Barack Obama gekozen als mijn 'nieuwsfoto van het jaar'.

Obama spreekt het Amerikaanse volk toe tijdens de Democratische Conventie eind augustus. Het decor deed zijn werk: een stadion met 75.000 mensen en achter hem een opbouw die een presidentieel effect gaf. Een prachtige foto (AFP).

maandag 15 december 2008

Allianz Arena r.i.p.

Supporters van Bayern München zijn boos, heel boos. Tijdens een wedstrijd werd op een groot scherm een commercial uitgezonden voor de film The Day The Earth Stood Still. Niet een gewone trailer, maar een nep-nieuwsuitzending waarin te zien is hoe het stadion van Bayern instort. Paniek in het stadion, al was het maar voor een paar seconden.

Ik vind het wel een giller. Goed bedacht. Wellicht heeft de bekende Duitse verslaggever en 'kommentatorgott' Frank Buschmann nu wel een probleem. Hij trad op in de commercial en deed een bekende nieuwslezer dat in 1986 ook niet in 'Jeanny' van Falco? Zijn hoofdredacteur was niet blij, "hij ondermijnt de autoriteit van de journalistiek", en zette hem op straat. Zou Frank al op kantoor zijn geweest?

Armstrong for president?

Lance Armstrong kruipt in 2009 weer op de fiets. Op 18 januari rijdt hij zijn eerste offciële koers: de Tour Down Under. Insiders (en steeds meer outsiders) gaan er vanuit dat sportieve of charitatieve (zijn kankerorganisatie) redenen niet de échte factoren zijn die hebben meegespeeld in de keuze van Armstrong. Hij zou president van de Verenigde Staten willen worden.

Duidelijk is dat hij al vriendjes is met George W. Bush. Die liet er in 2001 geen misverstand over bestaan: Lance is een American Hero. Hij wil het zelf niet erkennen maar hij zou in 2014 gouverneur van Texas willen worden om zes jaar later in het Witte Huis terecht te komen.

However, when asked if he was tempted by politics Armstrong responded, “Never say never. “

Hadden we het afgelopen jaar Barack Obama als bijzonder kandidaat, voor 2012 of 2016 staat Sarah Palin op het programma en daarna komt als klapstuk Lance Armstrong op het toneel. Eerst maar eens kijken hoe de 7-voudige Tourwinnaar zijn comeback-jaar doorkomt. Want alle grote namen hebben al gezegd niet zomaar aan de kant te gaan voor de Texaan. Hij zal het dus écht zelf waar moeten maken.

Top 60 of 70 - maandag

Op KXradio draai ik deze week van 18:00 tot 19:00 mijn 77 favoriete liedjes van het afgelopen jaar in de Top 60 of 70 van 2008. Luister mee! Vandaag hoor je nummer 77 tot en met 72. De rest van de lijst hou ik nog even geheim ...:

72 NEIL DIAMOND – PRETTY AMAZING GRACE
73 PETE PHILLY & PERQUISITE – MYSTERY REPEATS
74 VOICST – FEEL LIKE A ROCKET
75 THE KILLERS – HUMAN
76 RYAN SHAW – DO THE 45
77 R.E.M. – MAN SIZED WREATH

Derrick is dood

Horst 'Derrick' Tappert is overleden. Hij was 85 jaar. Voor mij een onmiskenbaar gezicht uit mijn jeugd. Niet dat ik als jochie van 10 elke week voor de tv zat om Derrick te volgen, maar mijn vader deed dat wel.

Wat mij altijd fascineerde was de begintune van de serie. Het origineel is niet te vinden op YouTube maar er zijn wel wat varianten op terechtgekomen. Bijvoorbeeld gespeeld op een marimba, elektrische gitaar, op z'n Van Duins en in de EK Voetbal-versie.

Hieronder een compilatie van foto's uit de serie met daaronder de tune.

zondag 14 december 2008

Heesters zegt sorry

Op 3 december schreef ik over Johan Heesters, de Nederlandse zanger die had gezegd dat Hitler 'best een aardige man' was.

In Wetten Dass? op de Duitse tv heeft hij daar nu zijn excuses voor aangeboden. Hij had het niet zo bedoeld etc etc. Reden voor alle ophef is zijn vermeende optreden voor wat nazikampleiders in de Tweede Wereldoorlog. Heesters zelf ontkent in alle toonaarden in een concentratiekamp op het podium te hebben gestaan. Wel erkent hij (op de foto rechts) dat hij in een kamp is geweest.

Jakhals Erik van De Wereld Draait Door had hem de Hitler-sympathieopmerking 'ontlokt' schrijft iedereen. Onzin natuurlijk, Heesters had het ook niet kunnen zeggen. Maar ja, het baasje is 105 en dan heet dat ontlokken.

zaterdag 13 december 2008

Joe the Plumber: 'scary' McCain

Het verkiezingscircus rond John McCain stond na het derde presidentiële debat vaak in het teken van Joe the Plumber. De man die met zowel McCain als Obama in gesprek ging over zijn toekomstplannen: het overnemen van de zaak waar hij nu nog werkte.

In een radio-interview heeft deze loodgieter nu gezegd dat hij de hele campagne 'dirty' en 'scary' vond, schrijft Huffington Post:

[...] he asked McCain "some pretty direct questions" about the bailout, and wasn't pleased with the response. "They appalled me, absolutely. You know, I was angry. In fact, I wanted to get off the bus after I talked to him.

Omdat hij Obama als president nóg erger vond, is hij bij McCain gebleven. En hij vond Sarah Palin 'the real deal' dus dat wordt nog wat in (Palin) 2012. The Joe the Plumber Revival Campaign?

Sjors Fröhlich stopt ermee

Na anderhalf jaar van de radio af te zijn geweest, is het nu écht afgelopen met de presentatiecarrière van Sjors Fröhlich. Hij heeft besloten zijn 'microfoon aan de wilgen te hangen'. Sinds medio 2007 heeft hij teveel last van zijn stembanden om nog een fatsoenlijk radioprogramma te maken.

Wat een drama moet dat zijn geweest. Stoer en vol overtuiging vertelde hij gisteravond in Netwerk dat het een goede beslissing is. Zeker, en hij heeft de afgelopen jaren ook veel van zijn radiodromen kunnen verwezenlijken ... maar toch.

Gisterenmiddag werd hij geïnterviewd door Bert Haandrikman en vanochtend is hij in ieder geval nog een keer te gast in 'zijn' programma Cappuccino op Radio 2. Allemaal luisteren!

vrijdag 12 december 2008

(The final) Soul Show

Zaterdagavond presenteert Ferry Maat voor de allerlaatste keer de Soul Show. Na 36 jaar zet hij een punt achter het historische radioprogramma. Maat presenteerde de Soul Show bij Radio Noordzee, TROS Hilversum/Radio 3, Radio 10, Radio 538 en Radio Veronica.

Veel van mijn radiocollega's luisterden vroeger altijd naar de Soul Show en hebben er veel muzikale herinneringen aan overgehouden. Op de één of andere manier heb ik de Soul Show altijd gemist. Ik weet nog wel dat hij in 1982 uit de VS kwam ("live") en ook de laatste TROS Soul Show (zie hieronder) kan ik me nog herinneren, maar dat is het dan wel zo'n beetje.

Op deze Soul Show-fansite staan veel leuke downloads uit 'vroeger tijden', een kleine selectie:

- SOUL SHOW 1977
- SOUL SHOW 1982: Vanuit Amerika
- SOUL SHOW 1988: Laatste op Radio 3

Logo cq Betuwe Radio

In 1989 draaide ik mijn eerste plaatje bij LOGO Radio in Geldermalsen. Bel nu 03455-73040 ... ik zal dat telefoonnummer nooit vergeten. In de jaren erna heb ik mijn horizon verbreed en kwam ik uiteindelijk 'Hilversum' terecht. Maar vanavond was ik even terug in 1989.

Samen met KXradio-vriend Bert van Lent, ook ex-LOGO (in zijn tijd Betuwe FM), was ik na ruim 16 jaar weer terug aan de Kostverlorenkade. We werden, onverwacht, geïnterviewd door Ron van Leeuwen.

Als ik de aircheck heb, zet ik hem online maar nu moet je het even met mijn enthousiasme en de foto doen. Want het leek er wel op alsof ik als jongetje van 16 bij Frits Spits in de studio stond. Maar het was good-old Ron van Leeuwen bij Betuwe Radio. Geniaal!

donderdag 11 december 2008

Nieuws op de hak

Tijd voor een videootje: R.E.M. in dit geval. Alle Amerikaanse nieuwszenders worden op de hak genomen maar feitelijk ook weer niet. Oordeel zelf:

woensdag 10 december 2008

Gleuf niet, scheur wel

Soms schrijf je als journalist een nieuwsbericht en gebruik je in al je onschuld een woord dat je hele bericht onderuit haalt. Niet inhoudelijk, want het is keurig Nederlands, maar omdat je er twee kanten mee op kunt.

Zo plaatste de redactie van NU.nl vandaag een bericht met de kop 'Gleuf hindert verkeer A1' ... Blijkbaar kwam 'gleuf' wat verkeerd over want in no-time was het aangepast tot 'Scheur in wegdek hindert verkeer A1'. Ook was het woord 'gleuf' in de hele tekst aangepast, dus niet alleen in de kop.

Wat is het toch fijn dat Internet Exploder, Firefox, Google en gaat u maar verder tegenwoordig een cache hebben :-), dan vindt je die verstopte link toch nog terug.

Stem je favoriet de V14 in

Op KXradio hoor je elke vrijdagmiddag de Verleidelijke 14, de hitlijst van het radiostation van Rob Stenders. Maar op KX tellen niet de verkoopcijfers, het aantal downloads of de airplay op radiostations. Nee, de Verleidelijke 14 wordt samengesteld door de luisteraars van KX.

Stemmen kan via deze link. Daar kan je ook de meest recente lijst zien en de nieuwe plaatjes beluisteren. De Verleidelijke 14 hoor je elke vrijdag van 16:00 tot 17:00.

Het Q-Geluid is geraden!

Al sinds oktober is Q-music bezig met Het Geluid. De formule is simpel: je hoort een geluid, wat is het? Je hoeft alleen maar je naam te sms'en en je wordt misschien wel gebeld.

Omdat het bedrag was opgelopen tot boven de 60.000 euro sms'ten sommige mensen in een paar dagen tijd meer dan 1000 keer. Niet overdreven. Bij Jeroen van Inkel is het gisterenmiddag geraden en was dít het geluid:

dinsdag 9 december 2008

Q-music Santa Run

Op vrijdag 19 december organiseert Q-music voor de tweede keer in Nederland de Q-santa-run. Tijdens deze ludieke loop leggen honderden luisteraars verkleed als kerstman een parcours van vijf kilometer af door het centrum van Rotterdam.

Jeroen van Inkel draait van 16:00 tot 18:00 live vanaf het Leuvehoofd. Hij doet live verslag van de kerstmannenloop door verschillende Q-jocks. Illusionist geeft het startschot voor de Q-santa-run. Hij deed dat ook al bij de kerstmannenloop in Las Vegas (zie de video hieronder).

De start van de Q-santa-run is op de Erasmusbrug en via het Noordereiland en de Willemsbrug eindigen de lopers aan het Leuvehoofd. Luisteraars die willen meelopen met deze bijzondere Q-santa-run kunnen zich opgeven via de website van Q-music.

Fill Me Up ... fantastisch!

Volgende week draai ik in de Platencast op KXradio mijn favoriete liedjes van 2008. Op dit moment loop ik door de lijst van 700 liedjes waaruit ik ga kiezen ... een behoorlijke klus inderdaad.

Een liedje wat op de nominatie staat om in de top 10 te belanden is 'Fill Me Up' van Mr. Love and the Stallions. Al komt het stiekem al uit 2007 heb ik het pas in de zomer van 2008 te horen gekregen. Wat een briljante plaat!

Dit is een opname uit de 3FM Freaknacht en het knappe van deze band is dat het live ook strak klinkt. Hoe vaak valt een live-optreden niet tegen omdat de zanger nèt ff vals zingt, de instrumenten gaar klinken of ... vul maar in. Bij deze band klinkt alles goed!

iPhone revisited

Voor gefrustreerde iPod Touch-eigenaren die balen dat ze geen iPhone hebben is redding nabij. Er is een applicatie die de iPod Touch verandert in een (soort van) iPhone.

De software maakt de Touch geschikt voor een op Skype lijkende manier van bellen. Enige voorwaarde is een wifi-verbinding zodat je via internet voor noppes kunt "bellen".

Écht bellen is het nog niet want een wifi-verbinding in je auto, op het perron of bij de Albert Heijn (waar zit je? ik ben boodschappen aan het doen dus hou het kort) is er nog niet.

maandag 8 december 2008

Straaljagercrash in San Diego

In San Diego is een straaljager neergestort op een woonwijk. Lang leve de schietstoel: de piloot is veilig "geland" en ligt in het ziekenhuis. Op de grond valt het ook mee: twee huizen staan in brand en that's it, zo lijkt het althans.

10 NEWS houdt je op de hoogte via hun website en live video.

UPDATE 1:19 Twee doden, twee gewonden (CNN)

Fuck the format?

Al een jaar of 10 werk ik bij 'de radio' en heb ik formats uit de grond zien schieten die vervolgens niet genoeg water kregen en weer afstierven: Yorin FM 1 en 2 en Caz! heb ik van dichtbij zien mislukken. Helaas.

Probleem is vaak dat de programmamakers door de beleidsmakers ondergeschikt worden gemaakt aan het format. Dat beperkt hen in hun creativiteit want ze moeten 'binnen het format' werken. Natuurlijk is het belangrijk een format te hanteren als je je radiostation als bedrijf ziet en de focus op 'geld verdienen' ligt. Maar door allerlei onderzoeken stoïcijns te volgen en creativiteit te doden, schrijf je je station op dag 1 al af. Zeker als de top (RTL en SBS in dit geval) het vertrouwen ook nog verliest en de geldkraan dichtdraait. Bij Caz! was dat al na vijf maanden het geval.

Op Rethinking Media is een flinke discussie ontstaan onder het motto 'fuck the format'. Dat gaat mij ook weer wat te ver want een format hoeft zeker niet negatief uit te pakken, maar de discussie (die voornamelijk over tv gaat) is erg boeiend.

It was 28 years ago today

zondag 7 december 2008

Blind & Blind @ Ajax

Eerder vandaag won Ajax met de nodige moeite van Volendam. Op De Dijk werd het 2-1 voor de kerels van Marco van Basten.

Eén van die kerels maakte zijn debuut: Daley Blind viel in de 62ste minuut in voor middenvelder Enoh die niet helemaal fit meer was. Leuk voor Blind die in 2007 een contract tekende bij Ajax. Technisch directeur Martin van Geel (tegenwoordig Roda JC) was toen al lyrisch over de zoon van Ajax-icoon Danny Blind: "Hij is één van de grootste talenten van de club."

Jeff Dunham & Walter

Op YouTube is meer te vinden dan je in een heel leven kunt bekijken. Wat een genot om alles "at your fingertips" te hebben. Een tijdje geleden liep ik tegen een paar video's van Jeff Dunham aan. Een briljante buikspreker met zijn pop Walter. Klik na het bekijken van dit filmpje ook vooral door naar andere Walter-video's.

zaterdag 6 december 2008

Obama Holiday Mug

Ik kreeg weer een bericht van 'Obama for America':

Martijn --

This holiday season, celebrate the historic accomplishment of our movement =
for change. Treat yourself or a loved one to a limited edition Obama =
coffee mug.

Make a donation of $15 or more right now and get an official
Obama Holiday Mug to mark an amazing year. Items purchased by December 15th are guaranteed to be delivered before =
December 25th.


Zo blijft het team van Obama zijn best doen om zoveel mogelijk geld over te houden aan de verkiezing van 'hun' Barack tot president. Ze hebben overigens 1 miljard dollar binnengeharkt het afgelopen jaar. En dat is een absoluut record.

vrijdag 5 december 2008

Sint crasht

Misschien heeft Sinterklaas nog niet op je deur geklopt. Ter vermaak wat Sint-ongelukjes:

Hoe bak je pepernoten?



Mocht je op het laatste moment nog pepernoten moeten bakken: hier is het recept! Het kan zo eenvoudig zijn ...

donderdag 4 december 2008

Grote brand Shell Pernis

In Pernis bij Rotterdam is een grote brand uitgebroken bij Shell. Een vonk bij een lekkende oliepijp en poef: brand. In no-time stond de brandweer met flink wat wagens aan de poort.

Het klinkt volstrekt vanzelfsprekend: de brandweer stond aan de poort. Daar denken we eigenlijk niet zo over na. Als je de kraan opendraait komt er water uit, als je 112 belt dan komt de brandweer. Maar als die mannen en vrouwen een zeer grote brand moeten bestrijden met meerdere wagens, dan is de kazerne leeg. En wat dan bij een volgende brand? Dan worden de vrijwilligers opgeroepen:

Droge voeten in Venetië

In het weekend kwamen de verschillende journaals met beelden uit Venetië waar de bewoners hun lieslaarzen moesten aantrekken.

Leuke plaatjes. En dat was ook de enige reden om het in het journaal op te nemen is zo mijn inschatting. Want zoals je aan deze webcambeelden van Piazza San Marco kunt zien, is het water flink gedaald. Dat meldt ik dan maar even.

ObaMac heeft een Zune

Shocking nieuws voor alle verstokte Maccers: Obama is toch niet zo hardcore-Apple als iedereen dacht. Of zijn campagneteam ons heeft willen doen geloven.

Op deze site (bron) staat dat Obama tijdens zijn dagelijkse workout de USA Today leest en luistert naar zijn Zune. Nou heb ik begrepen dat zo'n Zune niet compatible is met een iMac en je via Boot Camp (Windows voor de Mac) pas bij dat apparaat kan vanuit je computer.

Eerder noemde de New York Times Barack Obama een Mac en Hillary Clinton een PC. Imago doet alles en Obama hielp zelf ook een beetje mee. Vernieuwen, verfrissend, zonder crashes en lekker snel: iBama!

woensdag 3 december 2008

Heesters: Hitler was aardig

"Hitler was een mannetje maar hij was aardig voor me" en "natuurlijk heb ik voor hem opgetreden" zei zanger Johan Heesters vanavond in De Wereld Draait Door.

Jakhals Erik ging op bezoek bij de (opera)zanger omdat hij vrijdag 105 jaar wordt. Het verhaal dat hij heeft gezongen in concentratiekamp Dachau achtervolgt hem al jaren maar hij zegt dat dat niet zo is. Al is er wel bewijs dat hij in Dachau was, zie de foto (Heesters rechts).

Veel mensen probeerden hem van alles te ontlokken en nu lukte het Erik dus in DWDD. Zijn verzorgster (vrouw?, dochter?) ging helemaal uit haar dak: "Hitler was de grootste misdadiger ooit. Wat zeg je nou popje?" Heesters: "Ja nou, maar hij was aardig voor me!" Opmerkelijk. Zou Heesters het allemaal niet zo door hebben of stiekem toch meer nazi-minded zijn (geweest) als iedereen denkt.

Champion Chambliss

Op 26 november schreef ik over de campagne van Saxby Chambliss in de Amerikaanse staat Georgia. Hij wilde gouverneur worden en Jim Martin wilde dat ook.

Chambliss heeft uiteindelijk aan het langste eind getrokken en dat is een bittere pil voor de Democraten. Ze hoopten met de winst van Georgia de controle over de Senaat te krijgen. Die hebben ze wel, maar de Republikeinen van Chambliss hebben genoeg zetels om dwars te liggen als ze dat willen.

Georgia was daarom erg belangrijk. Belangrijk genoeg voor bijvoorbeeld Sarah Palin en Bill Clinton om campagne te voeren. Barack Obama kwam met een videoboodschap om Jim Martin te steunen. Zonder succes dus.

Koninklijke Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar voetbalt vanaf 2 januari voor de Koninklijke in Madrid. Leuk voor hem natuurlijk, maar wel jammer voor de eredivisie. Nog even nagenieten (met ook Zlatan met zijn mooiste Ajax-goal):

dinsdag 2 december 2008

Sint geen doemdenker

Ondanks de financiële crisis trekt heel Nederland weer massaal de pinpas dezer dagen. Althans, dat doet Sinterklaas natuurlijk. Doemdenkers verwachtten een paar weken terug nog een daling van het aantal eurootjes dat men aan cadeaus besteed, maar afgelopen weekend werd het tegendeel bewezen: er werd net zoveel geld uitgegeven als op de laatste zaterdag voor 5 december vorig jaar.

Om de crisis maar even te relativeren: het nieuws van 4 december 1981. De redactie van het ANP citeert iemand die het kan weten:

"[Er wordt] ondanks sombere voorspelling en de verminderde koopkracht royaal in de beurs getast."

In 1981 werd er per kind voor (omgerekend) 45 euro aan cadeaus gekocht. Tijden veranderen: in België laat de gemiddelde ouder per kind zo'n 330 euro achter in de kassa van de winkelier.

Bioterroristen in 2013

Vrolijk nieuws uit Washington: een onderzoekscommissie van het Congress denkt dat er vanaf 2013 een terroristische aanslag met biologische wapens kan plaatsvinden. Dat schrijft CNN.

"Het zit nu nog in een labatoriumfase maar als het realiteit is dan kunnen er miljoenen mensen slachtoffer van worden," zegt de voormalige senator Bob Graham. Volgens hem moet de Amerikaanse overheid nú optreden om het gevaar in te dammen. Anders wordt het "9/11 keer 10". Hij vergelijkt de gevolgen met de griepepidemie van 1918.

2013 is al over vijf jaar. Vijf jaar geleden werd in Europa ongeveer hetzelfde gezegd. Zou het inmiddels verbeterd zijn?

Sint KX ass

Vrijdag viert KXradio Sinterklaas! Dat doen we natuurlijk op een muzikale manier want ons motto is niet voor niets "4 The Love Of Music".

Alle diskjockeys die op vrijdag een programma hebben, hebben een lijst met plaatjes ingeleverd en techneut Mark Reman heeft die verwerkt in één van zijn geniale computerprogramma's. Daardoor kunnen wij vrijdag tijdens ons programma digitaal een lootje trekken met daarop een plaat en de naam van de dj. Zo blijft het voor de dienstdoende dj ook een verrassing. Mij hoor je tussen 18:00 en 19:00 met een lootje of 13/14. Meer over KX weten? Bekijk dit filmpje:

maandag 1 december 2008

Clinton Secretary of State

Het gerucht deed al de ronde maar nu is het officieel: Hillary Clinton wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet van Barack Obama.

De New York Times doet op een moderne manier verslag van de bekendmaking: via een live-blog. CNN brengt het live op internet.

Jarenlang woonde Hillary met echtgenoot Bill in Little Rock, Arkansas toen hij nog gouverneur van die staat was. En de lokale krant Arkansas Business schrijft kort over de benoeming van Clinton. Ik had wel een column of uitgebreide berichtgeving verwacht over hun (ex-)prominent.

Ik ben benieuwd wat Clinton allemaal tegenkomt in haar nieuwe functie. En ook welke rol 'husband Bill' gaat spelen want hij heeft zijn eigen organisatie die natuurlijk niet het ministerie van zijn vrouw in de wielen mag rijden. Hij heeft in ieder geval al gereageerd op de benoeming van Hillary.

Stud Muffins in Amerika

Deze week is Tricks Up My Sleeve van Stud Muffins de Freakandel Speciaal op KXradio, het radiostation van Rob Stenders waar ik elke dag de Platencast presenteer. Een erg fijn liedje van een Nederlandse band die eerder met Here I Go Again al mijn oren streelde.

Dit weekend wonnen ze op 3FM ook nog eens de Serious Talent Contest. En op 20 december staan ze in het Paard van Troje in Den Haag. Vorig jaar september waren ze met Tricks Up My Sleeve al op de Amerikaanse tv te zien bij FOX 19. Bekijk hier de video van achter de schermen:

Stiepelzat

In New York heeft een Belgische minister voor wat ophef gezorgd in en om een bar. Dat mag natuurlijk niet naar buiten komen maar de Belgische Nathalie Lubbe Bakker dat in die bar werkte, dacht daar anders over.

Zij vertelt uitgebreid over minister De Crem (foto) die "stiepelzat" binnen kwam lopen. En ook dat zijn raadgever vertelde dat ze eigenlijk voor niets in New York waren omdat de vergaderingen waren geannuleerd, al vóór hun vertrek. De Belgische regering was niet zo blij met haar blog, informeerde de kroeg en prompt werd ze op straat gezet. Schandalig natuurlijk. Het leverde wel (tot nu toe) 306 reacties op haar blog op.

De minister heeft zelf ook gereageerd en wel op een opmerkelijke manier en roept min of meer op tot maatregelen tegen blog(ger)s.

We leven in een tijdsgeest waarin het iedereen vrij staat naar goeddunken en zonder enige verantwoordelijkheid op blogs te gaan posten. Dit overstijgt zelfs het moddergooien.


Succes beste man. Jammer dat je je mening pas hebt gevormd op het moment dat je zelf 'het slachtoffer' bent van een blog, lees: van je eigen gedrag.